Kultur

Främlingsleguanen

Ikväll har jag varit och sett främlingsleguanen med Niclas på Lilla Brunnsgatan 4. Efter tog vi ett glas vin och sen åkte jag och hängde med Alex som väntade på ett försenat tåg.

Föreställningen tog med mig på en liten resa och påminnelse om hur det kan kännas att vara barn. :)

betyg4

Frun från havet

Ikväll har jag käkat middag på Tidermans och sen sett frun från havet med Niclas och gänget på  Dramatens lilla scen.

betyg3

Bortförd vid midnatt

Ikväll tog jag cykeln in till stan för att kolla lite teater. Efter middag på Åhléns tog vi oss in till stadsteatern och kollade in Bortförd vid midnatt. En påminnare om hur det varit under kriget. Men föreställningen som sådan hade en nice scenografi som jag gillade men i övrigt inte imponerande.

betyg3

Get out

Efter att ha slappat stora delar av dagen har vi bjudit Henke på middag och sen varit och sett skräckisen Get out i Sickla. Mysig, fin och skön söndag.

Filmen får en liten tre, klassiska skräckknep men i en nästan lite komisk tappning.

betyg3

Kung Kristina

Ikväll har vi varit på Strindbergs intima teater. Trevligt! Jag borde gå mer på mindre teatrar. Vi såg Kung Kristina av Elisabeth Olsson Wallin.

betyg3

The Nether

Ikväll har jag sett föreställningen the Nether på Dramaten. Riktigt bra. Den handlade om vad som är tillåtet och inte i den digitala fantasivärlden. Lyssnade till och med på det efterföljande samtalet. Riktigt intressant som öppnade upp för frågor jag inte tänkt på.

betyg4

Försökskaninerna

Ikväll har vi varit och kollat på MarieLouise Ekmans nya föreställning Försökskaninerna. Kul med premiärer, det var många av hennes kollegor som var intresserade. Det var jag med. :)

betyg3