Ryggsäck efterlyses

Som ni vet ska vi resa till Borneo i februari vilket ska bli fantastiskt. Detta blir förmodligen min första längre resa då det inte blir helt praktiskt att resa med resväska. Jag är därför på jakt efteren bra ryggsäck. Jag har kollat på några nya idag på Naturkompaniet och Alewalls och inser att de inte är gratis. Finns det någon som vill sälja billigt eller låna ut får ni gärna höra av er till mig.

Ekonomikontroll

Vissa saker i ens liv börjar som en rolig grej och sen går det över till ett otäckt tvång. Att ha koll på min ekonomi genom att föra en slags kassabok i Excel är ett sådant exempel. Sedan 1998, i över tio år, har jag samlat alla mina olika kort- och kontotransaktioner i en excelfil. Jag har flera gånger försökt sluta och jag kan konstatera nu när jag inte fyllt filen på flera månader att nu har jag nog lyckats ta mig ur detta beroende.

Skrattar ni? Är någon förvånad? Hmm. Jag är ju den jag är men nu är det över.

Men ni måste få något annat att förfasa er över. Jag ska fortsätta spara mina kvitton i datumordning. Det har jag haft nytta av många gånger.

: )

Tekakor

I morse var jag uppe tidigt och började baka tekakor. Vad gör man inte för en trevlig frukost? I morgon har jag bjudit över Ann och Oscar på frukost så de ska också få smaka på mina tekakor. Tanken är att jag i morgon också ska hinna baka saffransbullar.

Ingredienser:
½ liter mjölk
50 gr jäst
100 gr socker
100 gr margarin
10 (1 tsk) gr salt
ca 1,6 liter vetemjöl

Smält margarin och häll på mjölken. Värm till 37-40°. Lös jästen i vätskan och blanda i resten av ingredienserna. Arbeta samman till en lagom fast deg. Låt jäsa ca: 30 min.

Ta upp på bakbord och forma kakor, nagga och lägg på plåt. Låt jäsa ytterligare en timme. Grädda i ugn ca: 8-10 minuter i 225°.