Misstänkt förkylning

Känner mig lite misstänkt på väg att bli förkyld. Har tömt i mig en liter av min juice, med morot, äpple, apelsin och ingefära. Nu ska jag sova bort hotet.

Travelbar

Ikväll var jag medbjuden på Travelbar på Hilton. Champagne och ceasarsallad med Danne och hans kollegor.

Sportsligt!?

Kan inte folk hålla sig till sporten i stället för att förstöra. Det har säkert hänt värre saker men jag känner verkligen den där sucken inombords när jag ser skiten.

Urban Deli

Tanken var att vi skulle avsluta helgen på Urban Deli  igår men så blev det inte. Jag somnade och sen tyckte Danne det  var för sent.

Ikväll blev det

  • Confiterad gris från Rocklunda gård
    potatispuré, lök, äpple
  • Nytorgets korv ”Höst 2010”
    paprika, potatispuré, chutney

Jag lyckades även trycka ner en creme brulee.

Coleslaw

Idag har vi ätit kyckling och så gjorde vi en favorit från igår nämligen Coleslaw. Här har ni receptet.

Ingredienser

  • 7 dl finstrimlad vitkål
  • 1 liten morot
  • 1 liten rödlök
  • 1 dl crème fraiche (lätt eller vanlig)
  • 1/2 dl majonnäs
  • 1 tsk fransk senap
  • 1 tsk socker
  • 1 krm grovmald svartpeppar

Gör så här

  1. Använd en osthyvel, så går det lätt att strimla vitkålen riktigt tunt. Eller använd matberedare med den tunnaste skärskivan.
  2. Skala moroten och riv den fint på rivjärn. Skala, dela och skiva rödlöken mycket tunt.
  3. Rör samman crème fraiche, majonnäs och senap. Smaksätt med socker salt och peppar.
  4. Blanda vitkål, morot, lök och majonnässåsen. Låt salladen stå kallt ett tag.

Fotoboken


































Nu är den nästan klar, bröllopspresenten till syrran och hennes man. Igår satt jag hemma hos Christer och Sara och ställde in alla färger i bilderna på deras färgkallibrerade iMac. Nu ska bara brudparet godkänna den och sen ska den skickas för beställning.

På länken hittar du bilder för varje uppslag. Fotoboken (öppnas i full-skärm-läge)

Middag på Ormingehöjden

Ikväll har vi blivit bjudna på ett fantastisk middag hemma hos Christer och Sara. Vi blev bjudna på en fantastisk kantarelltoast till förrätt, ostfylld lövbiff, stekt potatis och coleslaw. Till efterrätt fick vi en äppelkaka, kaffe och coiantreau som avec.

Smaskigt!

Sen var de så gulliga och skjutsade oss hem.