Bakning

Ikväll har vi Emma bakat Petit Choux-er som vi ätit med vaniljsås och grädde och så en stor frukttallrik. Jag hara bakat bröd till frukost imorgon.

Recept till Petit Choux

  • 3 dl vatten
  • 100 g smör
  • 120 g vetemjöl
  • 3 st ägg

1. Sätt ugnen på 200°. Koka upp vatten och smör i en kastrull så att smöret smälter helt. Vispa i mjöl och vispa tills smeten släpper bottnen.

2. Låt smeten svalna något och vispa ner ett ägg i taget.

3. Gör i ordning en spritspåse försedd med tandad tyll och lägg smeten i spritspåsen.

4. Spritsa ut petits-chouxer på en plåt med bakplåtspapper.

5. Grädda mitt i ugnen ca 30 minuter tills petits-chouxerna känns lätta och luftiga. Låt dem svalna på galler.

6. Skär ett lock på varje petitschoux och fyll dem strax före serveringen med vispad grädde smaksatt med socker och Cointreau. Garnera med jordgubbar eller andra bär.

 

 

Påskdagsträning

Idag var det dags att lämna sängar och solstolar en stund. Jag tog med mig Ulrika för att jaga mig runt den så kallade Bålerundan. 15 km blev det.

20110424-214045.jpg

20110424-214129.jpg

20110424-214203.jpg

20110424-214314.jpg

20110424-214340.jpg

Ja, jag vet, det är lite kvar på sidorna som ska arbetas bort.