Ett vinnande lag

Ikväll har jag varit med Lina på en föreläsning om ”Hur bygger du ett vinnande lag”. Intressant, lärorrikt och roligt! Lite vin och snittar sen fick vi lyssna på Anette Norberg Chef på Folksam och tvåfaldig OS- och världsmästare och Fredrik Bohm som är psykolog och jobbat med parterapi och idag jobbar med organisationsutveckling.

Men en fråga, det är inte första gången jag lyssnar på duktiga idrottsmän, varför ska de får hålla förläsningar om de inte är duktiga på att just föreläsa. Jag som lyssnare får verkligen leta efter den röda tråden om jag en hittar en. Och varför är alla bilder och illustrationer i deras presentationer från deras livs fotoalbum. Bild på familjen, bild när jag vann då, bild när jag sjöng det här osv osv. De har mycket intressanta erfarenheter som har ett värde för mig men hjälp dem få fram budskapet, gör det i intervjuform t ex.

Hur som helst, lärrikt var det!

Två viktiga insikter jag tar med mig!

  • Neandertalaren styr 99% av alla våra beslut och förstår vi oss på neandertalaren kommer vi bättre många människors handlingar.
  • Du kan aldrig få en människa att prestera bra om den inte är övertygad om att sättet något ska utföras på känns som det rätta för han eller henne.

Så nu ska jag hem och sny kuddar och klä knappar.

Finlunch & Tyger

Har precis haft en supereffektiv lunch, jag har både ätit god mat på Finefood med Andreas och hunnit in till tygverket och köpt tygerna till stolar, kuddar och knappar!