Kalmar, Öland, Orrefors, Hjo, Tibro och Töreboda

Efter att ha vaknat upp på det halvtaskiga hotellet och käkat deras något bättre frukost gav vi oss av ut på Öland igen. Det finns säkert massor att se och det finns säkert de som tycker vi är knäppa men rastlösa som vi är och längtande till glasbruken åkte vi över på andra sidan tog en sväng och åkte tillbaka över bron igen. Vi körde nu till Orrefors där Daniels glas Intermezzo tillverkas. Vi shoppade lite och tittade in i hyttan och körde vidare.

När vi kom till Lindshammar stannade vi på nästa bruk som också har en Dukaoutlet. Vi hittade till slut Daniels porslin, Karl, och köpte en skål och fyra djupa tallrikar. Här kunde man prova att blåsa sin egen skål men det visade sig att glaset måste stå i en ugn och härda i fyra dagar så vi fick hoppa över det.

Nu direkt vidare till Hjo via Jönköping. Jag har länge lovat Per på vår reklambyrå att när jag åker förbi Hjo så ska jag ringa och komma och hälsa på och det har jag gjort nu. Per sitter och jobbar på distans med reklambyrån i ett gammal bönehus i Hjo. Ashäftigt och snyggt inrett med några andra killar som jobbar där.

På vägen genom Tibro ser jag en stor skylt där det står möbeltyger. Jag svänger av till Daniels stora förtret men i möbelbutiken vi går in i hittar vi vår matta som vi letat efter till nedsatt pris. Vi slog till. Vi får åka tillbaka senare och kolla på tyger, de hann stänga.

Nu äntligen kan vi köra den sista distansen hem till mamma och pappa för att få lite mat i magen och spela lite kort.