Frukost & Resemässa

Daniel skulle jobba på Resemässan hela dagen så jag passade på att bjuda Anders och Johan på frukost. Allt mysigt med frukost och trevligt sällskap. Jag bjöd på nybakt bröd, en ”Hurtbulle” som blev mycket lyckad och som var otroligt enkel att göra. Testa receptet!

Efter en lång frukost hämtade Therse och Fredrik mig för att åka ut till Daniel på mässan. Vi tog med oss honom hem när det hela var slut. Väl hemma blev det… Gissa! Lite kortspel och tacos till middag. Nu har vi precis sett filmen ”No reservation” klart och ska försöka somna i tid. Filmen var mysig och trevlig, men inget utöver det vanliga.

Hurtbulle
Ingredienser
1 st
2 dl fiberberikade havregryn
5 dl vetemjöl
1 dl krossade linfrön
1 dl russin
1 dl grovhackade hasselnötter
2 tsk bikarbonat
1 tsk salt
4 dl mild yoghurt
1/2 dl flytande honung
1/2 dl lingonsylt
Gör så här
Sätt ugnen på 200°. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Rör i yoghurt, honung och sylt. Klicka ner smeten i en smord, avlång bakform, rymd ca 1 1/2 liter. Grädda i nedre delen av ugnen ca 1 tim. Stjälp upp limpan och låt den svalna under bakduk.

Receptet var toppen och mycket enkelt. Jag fick det från min nya chef Ann-Charlotte. Tack för ett bra tips.