Fejat & donat

Mycket på jobbet. Det märks verkligen när man är borta en dag vid ett månadsskifte.

Hemma har vi i kväll, tvättat, dammat, bakat bröd, lagat mat, bakat en kaka, handlat, burit glas till återvinningen, dammsugit, tvättat golv vädrat kläder och en massa annat tråkigt. Just nu ser på på Sanningens minut på Kanal 5:s webb-tv.

I morgon kommer Lina och Robert. Kul!

Förresten, här kommer receptet på efterrätten i morgon:

Morotskaka från Rosendal

2,5 dl solrosolja eller annan olja med neutral smak
3,5 dl strösocker
4 dl fint rivna morötter
3 ägg
4 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
1/2 tsk salt
1 tsk kanel

Topping

150 g smör.
200 g Philadelphia ost
3 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
saft och skal från 1/2 citron

Vispa socker och olja vitt. Tillsätt de rivna morötterna och sedan äggen ett i taget.
Blanda de övriga torra ingredienserna och rör ner dem i smeten . Häll smeten i en smord och bröad form c:a 23 cm i diameter.
Grädda kakan i 200 grader i c:a 40 – 45 min.
När kakan har svalnat vispas alla ingredienserna till toppingen till en luftig smet ( tillsätt citronsaften när smeten har tjocknat )
Bred smeten över kakan. Låt kakan stå kallt så att toppingen stelnar något.