Rabarberkaka

RabarberkakaTill fyllning 

  • 500 gram   rabarber 
  • 80 gram   socker 
  • 1 dl   vatten 

Till smeten 

  • 150 gram   smör 
  • 200 gram   socker 
  • 3 st   ägg 
  • 150 gram   vetemjöl 
  • 1 tsk   bakpulver 

Gör så här:

Fyllning:

1. Skölj och rensa rabarbern, skär dem i mindre bitar.

2. Koka dem i ett ögonblick i vatten tillsatt socker.

3. Låt rabarbern droppa av i en sil – spar saften.

Smeten:
1. Rör smör och socker poröst.

2. Tillsätt äggen, ett i taget, och rör 1/2 dl av rabarbersaften i smeten.

3. Sikta ner mjöl blandat med bakpulver i degen.

4. Tillsätt rabarbern och vend försiktigt runt så de fördelar sig i smeten.

5. Häll smeten i en smörjd springform (ca 22 cm) och grädda i 200 grader i ca 20 min.

6. Servera kakan ljummen med vaniljsås, vispad grädde eller en klick creme fraiche.

Sköna söndag…

I punktform:

  • Sova ut!
  • Frukost med ny- och hemmagjord rabarberkräm och hembaktbröd.
  • Promenad till stan, besök på Volvoshowroom (igen) för att mäta innermått på en XC90. (För er som undrar varför ska vi transportera Billyhyllor nästa helg i just en XC90)
  • Fika vid Östermalmstorg
  • Buss hem
  • Vattnat blommor hos A&F
  • Shoppat mat på ICA
  • Gjort middag; Wallenbergare med potatismos, lingon och sås.
  • Gjort matlådor Canneloni (8 st)
  • Bakat rabarberkaka
  • Sprungit 8,9 km i ett tempo på 5 min per km
  • Sett Skönheten och odjuret
  • Ätit rabarberkaka

Och nu är det dags att sova. Nu väntar en ny arbetsvecka.