Antligen kinesisk mat

Idag skulle vi sa antligen prova det kinesiska koket. Och som jag har skrivit tidigare. Vi borde skammas att vi inte har gjort det tidigare. A andra sidan har vi haft vara skal. Battre sent an aldrig i alla fall.

Vi gick till en nara belagen resturang. Eftersom Daniel ar vegetarian ar vi noga med att hitta nagot som gar att ata for honom. Det gjorde vi och vi fick dessutom god hjalp av en kille som faktiskt talade bra engleska. Daniel bestaller sitt stekta ris och jag bestaller en ”halv” kyckling. Kyckling brukar ga ner i de flesta former. Och jag har lart mig sa mycket i alla fall att om man vill ha riset till maten far man saga till vilket jag gjorde.

Nu kommer chocken. Kycklingen kommer in. Med skinnet pa och allt. Men det far val vara ok. Kanske ocksa ok att det kommer in med de flesta av benen kvar ocksa. Men som krona pa verket har de skickat med huvudet pa tallriken ocksa. Jag hittade en bit jag kunde/vagade ata. Daniel hade de missforstatt sa att han fick in en tallrik med stekta agg i stallet for stekt ris. Vi ber att fa behalla aggen och jag ater dem i stallet for kycklingen tillsammans med lite ris och soja. Daniel far en gigantisk tallrik med stekt ris som han verkligen tycker om men inte orkar ata upp. Och sen detta te. Vad ar det som ar sa fantastiskt? Jag kan inte dricka gront te. Och de fyller pa precis hela tiden.

Till raga pa allt for vi sitta vid de i muren integrerade avfallstunnorna. A andra sidan vet jag inte vad som var matdoft, vanlig kinesisk havsdoft eller doft fran avfallstunnorna. Vi betalar och forsvinner snabbt darifran.

Vilka reflektioner gor man nu da? Ar det svenska kottbullar och svenska menyer jag vill ha och darmed kan noja mig med en tripp till Kanarieholmarna. Varfor aka anda till Asien och lida av otack mat. Hmm min slutsats ar nog, efter att ha funderat lite, att jag gillar utlandsk mat och andra kulturer men kanske inte just det kinesiska koket. Vad ar det for fel pa vanlig och enkel kycklingfile?

I morgon blir nog Italienaren i alla fall. Forlat alla som tycker jag ar krasen och kinkig. Eller har jag bara otur? :)