Många möten blir det

Efter att ha haft en lång period med låg arbetsbelastning känner jag mig otroligt trött efter minst fem olika möten under dagen idag på jobbet. Innan jag åker hem avslutade jag dagen med ett möte med min coach Ingemar. I dag gjorde vi en spännande övning som tydligt fick mig att gå ner i varv. Det gick ut på jag skulle besöka mig själv i framtiden, som i AMF-reklamen, och se vilken bild jag har av mig själv om 10 år.

Imorgon åker vi till Väsby efter jobbet för att börja packa inför flytten.

Kul med kamera

Det är verkligen kul med kameran. Just nu har jag en massa tankar på inredningen i vår nya lägenhet. Till höger ser du prov på lösa tankar och ideér för lite kökskonst. Vad tror ni? Tanken är att sminka och fixa till vanliga varor i köket och låta dem pryda väggen vid middagsbordet. Jag har också en idé med en hel vägg med fotografier på vänner och familj. Hoppas det inte blir för mycket bilder.

Middag med vänner

Efter en dag med två organisationskonsulter på jobbet åkte jag och hämtade en förstoring på Crimson. Se bilden till höger. Eftersom bilden inte var färdig när jag kom gjorde jag ett besök hos min fd kollega Alexia som jobbar på Fritidsresor som pressinformatör.

Höjdpunkten på dagen var helt klart Helena och Martins besök. En trevlig middag med lite planering för en kryssning i april eller maj. Vi kom fram till att det är Riga som gäller och några alternativa datum. Kvällens meny var Anders pannbiffar med potatismos och en svampsås. Som efterrätt åt vi Daniels smulpaj med äpple och vaniljvisp.

Söndag den 25 mars – Soffa

Soffa

Efter en lång sovmorgon som både jag och Daniel behövde gav vi oss ut på stan mot Kungsholmen. Först frukost på Café Fix sen vidare mot Room för att hämta lite inspiration, vidare mot Living Store där fortsätter vårt letande efter den perfekta soffan och nu har vi bestämt oss. Vi kommer att köpa soffan Magnum från Bellus. Nu är det bara valet av tyg kvar. Vi har tre alternativ just nu. Frågan är om vi vågar beställa den innan vi kommer in i lägenheten.Sen tog vi oss raskt vidare till Sickla köpkvarter där vi köpte en film, tre par skor och storhandlade på ICA. Vi blev tvugna att ta taxi hem. Innan hann vi också in på Indori och Home in Harmony och kollade på köksbord och hämtade inspiration. Vet någon var man hittar bordsben separat? Vi vill ha ett i krom på en stor fot.

Nu städar vi och tvättar. :) Sen ska vi se på film.

Ha en skön söndag!

En blandad lördag

Frukost med Michael på Cappucio, promenad med kameran, möte med Daniel efter hans jobb, klipning, nya tallrika på Duka, frusit i hjälp på cykel till Hammarby Sjöstad, vattnat blommor, drink hos Mickes kompis Fredrik, god middag på Chakula och till slut en kväll på Lino.

Men jag väljer att skriva mer om Chakula. En afrikansk resturang på Pontonjärsgatan.Egentligen var inte valet av råvaror så annorlunda men kryddningen däremot. Jag åt "Citron- och kanelstekt lammrostbiff serverad med sötpotatispuré och en syrlig sydafrikansk tomat. Till det en kaneldoftande rödvinssås." och "Morkel Pinotage 2004". Som efterätt åt jag "Keki ya Africa Kusini, Sydafrikansk malvapudding som serveras med torkade aprikoser och vaniljglass." Allt var fantastiskt gott och det var kul att träffa Micke som var på besök från London och alla andra vänner förstås.

Prova ät på Chakula!

Äntligen fredag

En vanlig och ovanligt trevlig fredag. Lunch med Annika, min kollega på försäkringsadministration. Vi fann varandra på en personalfest för drygt två år sedan. Sedan dess har vi haft många trevliga luncher. Så även idag. Nu har jag bättre koll på vem hennes kille är också. En annan bankman.

Efter jobbet kom Daniel till stan. Fika på ett mysigt cafe på Drottninggatan, drink i baren på Sergel Plaza och sen bio. Vi såg premiärfilmen och förmodligen den sista Beckfilmen, Den svaga länken. Både jag och Daniel gillar Peter Haber, Mikael Persbrandt, Stina Rautelin och inte minst Ingvar Hirdvall, ni vet, han med stänkaren. Jag tycker att de senaste Beckfilmerna är lite mer finurligt gjorda. Lite mer humor, karaktärerna är liksom lite mer tillspetsade och så behandlar filmerna alltid ett aktuellt samhällsproblem. I den här filmen handlar det kvinnovåldtäkter.

Daniel ser på en inspelning av Höök och jag bloggar och nu är det snart dags att sova.

Godnatt!

Nya färger

Nya färger. Vad tycker ni? Eftersom det nu är CSS-styrt – jag använder ordet ofta nu – så kan man ganska lätt ändra utseendet. Blomman till höger och i toppen fick jag av Alexia och Bengt. Tack! Jag fick den antingen för att jag är en underbar människa eller så var det för att de fick låna min symaskin. Eller kanske båda helt enkelt. Undrar vem som syr mest, Alexia eller Bengt. I vår familj är det i alla fall jag. :)

Förresten, Sosta blev en succé i går. Gick dit idag igen.