Kultur

Jesus & Födelsedag på jobbet

Idag har vi firat min kollega ordenligt på jobbet som fyller 50 på måndag. Ikväll har jag varit på Jesus Christ Superstar på Globen. Helt anpassad för Aren och kanske den bästa Jesus-musikalen jag sett.

Chefen fyller år
Jesus Christ Superstar på Globen

Valborg

Har varit på Nordes fotoskola med Annie och kollat avgångselevernas utställning. Ikväll har vi lagt smaskig mat och slappat framför TVn.

Fux & trädgården

En vanlig jobbdag trots foten. Jag kunde stå på benen i morse igen. Ikväll har jag käkat middag på Vapiano med teaterkompisar och sen sett Robert Fux’s dragshow. Efter mötte jag upp Alex och så gick vi på Trädgårdens premiär.

Kvällens överraskning var ett uppträdande med Lisa Nilsson.

Älskling jag är hemma

Jobb, middag på Stories och sen teater med vänner. :) Föreställningen får godkänt. Det var ett bra spel men inte min stil och blir det svårt med bra betyg.

Teater

Ikväll har vi sett Natthärberget på Dramaten. Innan det middag med kompisarna.

Har också hittat den nya perfekta tröjan. :)

Dramaten

Ikväll har vi sett Jakob och Melinda i Sårad ängel på Dramaten. Innan det middag på Tidermans.

Next To Normal

Ikväll gjorde jag och teatervänner en resa till Uppsala för att se Next to normal med bland andra Helen Sjöholm.

Teater med Niclas

Jobbat hemma. Ikväll teater med Niclas. Vi såg Drivhuset och käkade middag på Åhléns. Föreställningen var så där. En tvåa. Men Peter Andersson var som vanligt bra.

Avslutade med ett glas vin på Livs innan vi landade i fåtöljerna igen för lite tv.

Betyg på Drivhuset på Stadsteatern

Främlingsleguanen

Ikväll har jag varit och sett främlingsleguanen med Niclas på Lilla Brunnsgatan 4. Efter tog vi ett glas vin och sen åkte jag och hängde med Alex som väntade på ett försenat tåg.

Föreställningen tog med mig på en liten resa och påminnelse om hur det kan kännas att vara barn. :)

betyg4

Frun från havet

Ikväll har jag käkat middag på Tidermans och sen sett frun från havet med Niclas och gänget på  Dramatens lilla scen.

betyg3

Bortförd vid midnatt

Ikväll tog jag cykeln in till stan för att kolla lite teater. Efter middag på Åhléns tog vi oss in till stadsteatern och kollade in Bortförd vid midnatt. En påminnare om hur det varit under kriget. Men föreställningen som sådan hade en nice scenografi som jag gillade men i övrigt inte imponerande.

betyg3

Get out

Efter att ha slappat stora delar av dagen har vi bjudit Henke på middag och sen varit och sett skräckisen Get out i Sickla. Mysig, fin och skön söndag.

Filmen får en liten tre, klassiska skräckknep men i en nästan lite komisk tappning.

betyg3

Kung Kristina

Ikväll har vi varit på Strindbergs intima teater. Trevligt! Jag borde gå mer på mindre teatrar. Vi såg Kung Kristina av Elisabeth Olsson Wallin.

betyg3

The Nether

Ikväll har jag sett föreställningen the Nether på Dramaten. Riktigt bra. Den handlade om vad som är tillåtet och inte i den digitala fantasivärlden. Lyssnade till och med på det efterföljande samtalet. Riktigt intressant som öppnade upp för frågor jag inte tänkt på.

betyg4

Försökskaninerna

Ikväll har vi varit och kollat på MarieLouise Ekmans nya föreställning Försökskaninerna. Kul med premiärer, det var många av hennes kollegor som var intresserade. Det var jag med. :)

betyg3

Hemsöborna

Ikväll har jag sett en ny uppsättning av Hemsöborna på stadsteatern. Skönt med lite uppbrott från jobbtankar och annat. När teater är bra som idag lyckas man med det. Sen mötte jag upp Alex och Robin på Rival för ett glas vin som kanske i och för sig blev två. :)

Ledig men ändå inte

Sovit ut ordentligt och sen fikat med Anders och peppat inför NYC-resan. Efter har jag jobbat och sen överraskade jag mig själv med att gå och se Mio min mio på Stadsteatern Mysigt! Men känns alltid lite som man blir utkollad när en 40 årig man kommer utan några barn. :)

Föreställningen för en riktigt stark trea!

betyg3

Dumma jävla mås!

Ikväll har vi sett en omarbetat version av Tjechovs måsen. Helt och ok. Efter kollade vi in UB för ett glas och ett litet uppträdande där.

Föreställningarna får båda en fyra.

betyg4

Billy Elliot

Ikväll har jag varit på premiären av Billy Elliot med hela gänget. Så mysig och fin musikal. Nu fick vi se den i Stockholm.

betyg41

Nu har vi firat och tagit ett glas för att Alex är klar med sitt set som ska spelas. I morgon bär det av mot Berlin.