Bra resturang

Noema

Efter jobbet har jag scrubbat mig centralbadet. Sen middag med Oliver, Erik och Alex och en kompis till Oliver.

Lunch på Rolf

Idag har jag jobbat hemma och sen ätit en mysig lunch med min kollega på Rolfs kök igen. Verkligen ny favorit resturang.

Ikväll har jag och Alex bara slapp

Serier & film

Hemma i värmen hela dagen och kollat serier. Kollat klart på Netflix – En helt vanlig familj, SVT – Alla våra hemligehter och till slut TV4s Beck.

Ikväll har vi provat maten på Triton. Väldigt gott. Kvällen avsluta vi med Staffan på Sidertrack.

Under dagenfixade vi också julkort till familjen genom att skänka pengar till Läkare utan gränser. Inspiration från Helena och Görans hälsning.

Återhämtningsdag & middag med Christoffer

Idag har vi haft en återhämtningsdag från en rolig kväll igår. :) Först lite slappa hemma och sen en redig långpromenad till Värtahamnen och kollat in Nordiska Galleriet Archives och deras möbler och julgranskulor. Sen promenerade vi vidare till Söder för middag med Christoffter Franco med vänner på Chelas. På vägen mötte vi Svante och Eva.

Alex somna när vi kom hem. Jag kollade på Solsidan och Ernst och somnade vid 21. :)

Spadag

Jobbat hemma till halv tre. Sen fick Nikola göra his magic med hår och skägg, sen massage och spa på Centralbadet dit kom också Alex och Annie. Sen mötte vi Erik på Bar Oas käkade ostron och drack cava. På Bistro Mirabelle åt vi middag. Sen till en bar och sen lite nattligt häng hos Erik.

Årstabo

Jobbat hemma och sen har vi varit på AW med Jonas och Ellen. Så mysigt och gott. Vi var på Årstabo och käkade. Så god mat.

Mot Malmö

Tog ledigt men hade ändå ett kort möte hemma hos Helena och Göran. Sen tog vi vagnen till bussen och ikväll har vi checkat in i Malmö. Vi har också varit och käkat middag med Göran, Jonas och Robin. Vi besökte Soi 29 brevid Inkonst.

Middag på Nostrano

Efter jobb och Cirkelfys har vi varit på middag med Ming på Nostrano. Väldigt trevligt, mysigt och goda viner. Och maten var god men balansen var ändå inte inte perfekt. Så det blir en stark trea.

Bar Montan – En succé

Vi går ofta ut och käkar middag men vi landar ofta på samma ställe. Och det är ofta mitt fel. Idag ville jag anstränga mig och hitta något nytt och det lönade sig. Bar Montan måste alla gå till. Sååååå gott! Här tre av fem rätter på bild.

Sommarlunch

Idag har vi haft vår årliga sommarlunch på Freyja. I övrigt, i harmoni, bara grejat hemma. Köpt patroner till sifonen och experimenterat med det. Pepparrotsgräddfil fungerade inte. Om ni undrar. Ikväll kanske en sväng till Trädgården.

Solen & Hosoi

Idag har vi tagit en långpromenad och sen hängt lite på jobbet för att bli hungriga. Sen middag på Solen, Adam & Albins nya, med Erik och sen lite musik på Hosoi innan vi gick och dök ner i serierna igen.

Ikväll har jag bakat.

 • 250 g smör
 • 200 g socker
 • 4 ägg
 • 220 g mandelmjöl
 • 1 tsk bakpulver
 • 0,5 tsk salt
 • 1 citron zest
 • 3 små päron
 1. 180 grader i ugnen
 2. bryn smöret
 3. Vispa ägg och socker
 4. Tillsätt resten
 5. stoppa ner päronen i smeten innan gräddning
 6. Grädda 35 minuter

Middag på Shangri la

Ikväll har vi kommit fram till Göteborg och fått se Helena och Görans lägenhet för första gången. Sen drog vi ut och firade Sesseli som fyller år. Vi gick hem i tid men stannade uppe länge. :)