Dödsdansen

Idag tog jag med mig Anders, Johan och Daniel på teater. Vi såg Dödsdansen av Strindberg på Dramaten. Det är dock en utmaning att gå och sätta sig en torsdag kväll nästan fyra timmar och se en föreställning. Visst nickade jag några gånger men tyckte att jag klarade mig bra.

Innan jag gick dit tog jag en drink på Vickan med några kollegor. I morgon bär det av till Töreboda på bröllop, vi får se om datorn får följa med.

Vuxenpoäng

Jag har gjort som Alexia, jag har testat mig på vuxenpoäng.com och fick 17,5 poäng. Enligt resultatet har jag en uppskattad ålder på 31 år. :) Det du Alexia. Och du är egentligen yngre. För vi hade väl en tävling om vem som verkade yngst? :)

En härligt effektiv dag igen. Arbete, träning, hämta kort på crimson och sen en lugn kväll hemma.

En häktiskt dag

Idag har det varit en dag med mycket att göra på jobbet. Under lunchen sprang till Dramaten för att hämta biljetter jag bokat. På torsdag ska vi se Dödsdansen av Strindberg med Stina Ekblad och Örjan Ramberg, flera kompisar som tipsat om den. Jag hann också springa och köpa en tiara till min syster in en antikhandel. Hon ska använda den på sin bal.

Ikväll har jag testat vad ugnen går för, jag har bakat både  living spaceAlso presented scintillating fairy haveA party on half inch iA mirielle little princess or single, thisA salsa on p   rabarberkaka och rabarberpaj. Ugnen får godkänt likaså mammas rabarber. I morgon blir det förhoppningsvis en stjärna igen.

En första vanlig måndag i nya lägenheten

Idag har jag skickat flyttkort till vänner och bekanta. Det är nog också anledningen till att jag har slagit mitt gamla sidvisningsrekord. Hittills (22.27) har jag haft 54 sidvisningar. Kul!

I övrigt har det varit en vanlig dag, jobbat, träning, tvättastuga, strykning och matlagning. Det låter kanske lite knäppt men det har varit kul att få stryka idag. Tidigare har det inte gått att stryka i förväg för att det varit så trångt i garderoben. Nu har jag en dubbelgarderob för bara mina skjortor. Skönt!

Jag kan också berätta att jag nu sålt mina gamla stolar från IKEA, Henriksdal. För de pengarna ska jag köpa stolar i förhoppningsvis rotting till balkongen.

Mors dag

Idag har vi hunnit med mycket.

Skjutsat Daniel till sin mamma, varit på IKEA i Barkaby, Hämtat Daniel, fikat på Fåfängan, ätit lunch hemma, städat på Pastellvägen och till slut städat här hemma på Kryssargatan.

mamma spanade in en räksmörgås på hennes nya Stockholmsfavoritcafé, Fåfängan, förra året när jag tog med henne och mamma och pappa dit för första gången och den och annat gott fikabröd bjöd vi på som en present.

Citysightseeing

Idag har vi varit på Citysightseeing med hela familjen. Turen hette "Under broarna" och tog två timmar. Se bilderna.

På eftermiddagen besökte vi vänner till familjen i Brottby. Kvällen avrundade vi med tacos och kortspelet plump.

Familjehelgen startar

Idag har också mamma och pappa anslutit sig till oss som redan är i Stockholm. Alla utom Niklas är nu här.

Efter att ha shoppat kläder till pappa som födelsedagspresent skickade vi föräldrarna till släkten i Älvsjö och jag tog med mig Daniel och systrarna på teater, Rampfeber på stadsteatern.

Sent i går kväll var det lite extra spännande när jag skulle åka och hämta syster vid Gullmarsplan. Då stannade polisen mig och frågade om jag bodde här. Ingen kontroll av körkort eller något annat utan släppte mig sen. Det var alltså i byggområdet där vi har flyttat in som jag blev stoppad. Tycker egentligen det är bra att de har kontroll.

Systrar på besök

I morgon kommer mamma och pappa och systrarna kom i går. Idag har de shoppat hela dagen och ätit lunch med mig och Fredrik. På kvällen var i ute och gick i sjöstaden. Tog lite oplanerat semster i morgon. Skönt! Se bilder från dagen.

Dåligt med röda stjärnor

Jag är medveten om att det varit dåligt med röda stjärnor och därmed dåligt med träning på gymmet. Men idag kom jag iväg igen. Jag gick på ett Ki-pass, det var lite annorlunda men men nyttigt för balansen. Den främsta anledning är förstås flytten vilket gör att jag fått lite träning ändå.

Ikväll kom mina systrar på besök och stannar till på söndag. På fredag kommer även mamma och pappa. Äntligen kan vi ta emot fler gäster i lägenheten.

Äntligen hemma igen

Det blev lagom sent igår. Jag och Anna, min kollega, tog en drink i pianobaren vid tolv efter showen med Babsan sen fick jag sova. Jag sov ovanpå discot men det gick bra. :)

Väl hemma skulle jag åka och träffa min gamla fastighetsägare för besiktning av lägenhet. Väl där upptäcker jag att nycklarna ligger kvar på Kryssargatan. Tur att man kan rulla ner för backarna dit från Pastellvägen.

Senare på kvällen skulle vi tvätta i husets för närvarande enda och mycket "Hightecha" tvättstuga. Det visade sig att det mycket elektroniska systemet som öppnar dörren om man bokat och som ger ström till maskinerna inte gillade att vi var sena så den släppte tiden till en annan person. Suck. När en av de som var där var klara och vi fick ta över visar det sig att man inte kan starta vare sig torkskåp, tummlare eller tvättmaskin en halvtimma innan tiden går ut för då hinner inte maskinen gå klart. Det slutade med att vi hade all tvätt i lägenheten. Och jag får tvätta i morgonbitti i stället.

En vanlig dag igen, nästan

Nu är jag på kryssning med jobbet och BabsanBirka Paradise. Vi har tagit med oss 100 av våra kunder på kryssning där vi informerar dem och berättar om våra nya och gamla produkter samt om det ekonomiska läget i världen. Själv är jag med för att stötta Anna som arrangerat allt. Får jag en paus kommer jag gå och ta en behandling i spat.

IKEA för fjärde gången

Jag gillar IKEA. De har mycket som är bra där. Pengarna bara rullar. Nu har jag varit där fyra gånger den här veckan. Nu räcker det för ett tag även om det finns punkter kvar på IKEA-listan som behöver köpas in inom kort. Högst upp den listan står nog rottingmöblerna till balkongen. Idag har vi städat Daniels lägenhet i Upplands Väsby. Ikväll hade vi Daniels kusin Therese och hennes kille Fredrik på besök.

Äntligen har jag hitttat ett användningsområde för Playstation. :) Singstar. Jag vann nästan över Therese med låten "The greatest love of all" med allas våran Whitney. Kvällen blev sen.

Bilder på lägenheten

Idag har vi varit i Skärholmen två gånger! Men så har vi också en ny och fin sänggavel. Det som inte är klart ännu är de tänkta knapparna som inte är inköpta ännu eftersom vi inte hittat de rätta.

Nu ska ni alla få se lite bilder från lägenheten. (Bilder på sänggavel finns ännu inte.)

Som avrundning på flytten (och semestern) har vi ikväll firat vår kompis Niclas som fyller år. Grattis! Vi åt en god middag på Patricia tillsammans med andra vänner.

Daniel har åkt til Upplands Väsby för att sova i där i natt och lämna nycklarna i morgonbitti. Själv åker jag på kryssning i morgon med jobbet vilket gör att nästa uppdatering kommer på tisdag tidigast. Godnatt!

Första bilden

Jag har inte hunnit tagit så många bilder. Men om vi får ordning på allt så ska jag ta lite bilder och lägga ut. Här får ni hålla tillgodo med den första från diskbänken i alla fall.

Lyckas vi hålla oss till planeringen ska vi packa upp allt idag samt åka och köpa delarna för att bygga våran sänggavel. Vi ska nog också köpa balkongmattan vi kollade på igår.

Vi hörs snart igen!

IKEA & Fortsatt upppackning

Det var en sak som jag glömt att kommentera i går. Vi packade inte upp allt som vi hade utmanat varandra att göra. Men vi är på god väg. Idag har vi varit på IKEA igen. För att variera oss åkte vi till Barkaby. Vi träffade också Daniels syster Maria och hennes kille Jimmy och deras fem dagar gamla bebis.

Balkongen är fantastisk. Hela 13 kvadratmeter. Vi har nu köpt Daniels divan Karlskrona från IKEA.

Ikväll åkte vi till ICA kl 20 och handlade i princip ensamma. Underbart med fyllt kylskåp och frys.

Den stora dagen

Nu är vi här. :) Dagen har varit som förväntat. En liten detalj kunde man önskat sig. Jag fick en diesel. *fnissar* En Bensinare kunde jag väl ha fått? Vi pratar om hyrbilen alltså. En ny V70 Classic. Men ett plus är att det är stark och pigg motor.

Shopping på IKEA med Johanna och Eira var underbar. Självklart åkte vi till lägenheten och monterade våra inköp.

Soffan är beställd.

STORT TACK! Till alla som hjälpte till med flytten. Det betyder mycket för oss! Det gick verkligen snabbt och smidigt tack vare alla. Jag kan berätta att vi i princip höll schemat nedan.

En annan viktig grej! Vi har diskmaskin nu. Skönt! Välkommen på middag och drick i hur många glas du vill.

Väntans tider II

Idag undrade flera kollegor varför jag är så glad. Och svaret är att jag ska flytta.

Idag har jag lagt ner hela lunchen och fortsatt på kvällen med att förbereda och undersöka. Jag har letat måttbeställt skumgummi till sänggaveln. Jag har också talat med Hertz och de lät meddela att V70 står och väntar med takräckena på. :)

Så här ser planen ut:

08.50 – Hämta bil
09.00 – Hämta nycklar till lägenhet
09.00-09.30 – Mäta och titta på lägenheten
09.30 – Skjutsa Daniel till jobbet
10.00 – Hämta Johanna
10.15-12.00 Shoppa och luncha på Ikea + Ev till Bauhaus
12.00 – Köra till Stan
12.00-14.00 – Beställa soffa, hämta stolar
14.00 – Köra till lägenheten igen
14.15-15.30 – Plocka upp lite i lägenheten
15.30 – Skjutsa hem Johanna
16.00 – Hämta Daniel
16.00-17.30 – Köra ner tv och annat ömtåligt till lägenheten
17.30-18.00 Köpa pizza och coca cola
18.00 – Flytthjälp anländer
18.00-18.20 – Äta Pizza
18.20-19.30 Köra allt från Johanneshov till Kryssargatan
19.30-21.00 Köra allt från Väsby till Kryssargatan
21.00 tills fingrarna blöder och inte kroppen orkar mer – Packa upp

När jag ser schemat blir jag plötsligt osäker på om jag längtar. Eller… Jo det är klart jag gör. Jag har väntat som ett litet barn väntar på julafton på den här dagen.

Ingen träning idag heller. Men jag får nog lite träning av alla lådor i morgon.

Kram på er alla. I morgon är vår stora dag! Yippie!!!

Väntans tider I

Den här veckan ska jag jobba två dagar. Sen ska vi flytta. :)

Ikväll blev det ingen träning på Friskis så ingen stjärna den här måndagen. Men jag tog i alla fall en cykeltur runt söder.

*skriker* Mitt hem är ett lager! Lådor överallt, jag blir tokig. Men snart är lådorna i en ny lägenhet i Hammarby Sjöstad. :)

Teater

Förutom att ha packat ytterligare, nu är nästan allt klart, har vi varit på teater och sett Ett drömspel på Dramaten. Mycket bra. Men frågan är om de beror på att det verkligen var en fantastisk bra spelad pjäs eller för att vi idag satt på första bänken på parkett och på så sätt blev mycket involverad och engagerad. Pjäsen kan kort och gott rekommenderas.

Nu på kvällen hyrde vi filmen Marie Antoianette.

Nu är det bara tre nätter kvar på Pastellvägen.

Fika, ring & schlager

Ännu en skön lördag. Fika med Anders på ett nytt och härligt café på söder. Inte stort och snyggt inrett men fantastiskt nybakat bröd. Gör ett besök Bakfickan, på Södermannagatan.

Efter det åkte jag efter tips från min kompis Johanna till en guldsmed i Konserthuset och lämnade in en ring som jag ärvt från min mormor som hon i sin tur fått från en släkting som var murare och hade mycket stora fingrar. Vi ska minska den från storlek 25 till 21.

På eftermiddagen åt jag och Daniel tidig middag på Lavance jättegoda sallader i trevlig miljö och till ett rimligt pris.

På kvällen kollade vi självklart på melodifestivalen tillsammans med Niclas och hans vänner på Tavastgatan. Vi blev bjudna på god mat, drinkar och vin. Ja, vad ska man säga om Eurovision Song Contest (ESC)? Det är som med Bingolotto, det blir bara längre och längre och någonstans tror jag man måste korta ner programlängden och framför allt tiden man lägger på röstningen om ESC ska kunna överleva på långsikt. Människor, jag i alla fall, är för rastlösa för såna där utdragna progarm. Jag stillade min rastlöshet med att agera sekreterare i den årliga gissningstävlingen för 5 i top och de 3 sista. Som vanligt förlorade jag stort, numera med stolthet efter att ha gjort det, tror jag, varje år jag varit med i tävlingen. Jag återkommer till resultatet.

I morgon teater med Alexia och Bengt.

Godnatt!

Semester

Idag är jag ledig. Jag ska ändå åka in till kontoret och fika med en av våra konsulter tillika min coach för att fika när han nu slutar.