Fia

Ni som känner mig vet att min pojkvän är ett stort fan av fia med hutt. Våra festglada vänner från Göteborg var inte sena att tacka ja till att spela en omgång. Något vi idag får lida för. :)

Ikväll väntar Gröna lund.

Stora förändringar

Idag har jag skickat följande rader till Swedbank Roburs Marknadschef och tf Chef Kommunikation:

"Med referens till gårdagens samtal vill jag idag säga upp min anställning på Swedbank Robur. Som jag berättade i går har det varit ett svårt beslut och det kommer kännas mycket konstigt att efter nio år sluta här och säga hejdå till kära vänner och kollegor…"

Från och med september/oktober kommer jag börja på 21grams. Jag kommer jobba som Business Administrator Outsourced Services.

Bortsett från detta stora beslut har jag umgåtts och haft det bra med kompisarna Per och Ivar. Snart kommer Daniel hem med de sista ingridienserna till matlagningen och då börjar balkongsmyset.

Ha en trevlig helg alla!

Utomhusträning

Idag har jag provat Friskis & Svettis utomhusträning. Förutom vädret var det trevlig upplevelse. Senare ikväll kommer kompisarna Per och Ivar på besök från Göteborg.

Imorgon kommer jag kunna komma med ett tillkännagivande.

Kortspel & Muffins

Ikväll har vi lärt upp kollegan Fredrik hur man spelar Texas Holdem. Vi har också ätit fantastiskt god och stora muffins från Muffinsfabriken på Götgatan.

Beslut

Idag har viktiga beslut fattats.

I övrigt en bra dag. Mysig lunch på Åhléns med kollegor. Efter lunchen var jag och Fredrik och shoppade på fotovideo. Det blev en kortläsare och ett linsskydd. På vägen hem och på väg till träningen var jag inne och köpte ett kretskort till symaskinspedalen. Jag bytte det själv och nu fungerar maskinen. Visst är jag duktig på både kan sy och laga maskinen?

Heldag med Therese & Fredrik

Idag har vi haft en trevlig heldag med Daniels kusin och hennes kille. Vi har shoppat på IKEA och ICA. Åt en trevlig lunch på Texas Burger i Sickla och efter det körde vi tillbaka Daniels mammas bil till Upplands Väsby. Kvällen fortsatte vi på balkongen med kortspel och middag. Mysigt. :)

Hemresa

För att utnyttja helgen optimalt och för att känna att vi har hunnit vila när helgen är slut bestämde vi oss för att åka hem redan ikväll. Klockan nio gav vi oss av med bilen fulllastad med lexikon. jag har nämligen förvarat mina Bra böckers lexikon hemma hos mina föräldrar tills nu. Äntligen ser vi ut att vara lite mer pålästa ut när vi får besök. *fnissar*

Sov så gott!

Midssommarafton

Valet av att fira med mina föräldrar gjorde att vi automatiskt fick en lugn midsommar. Efter att vi åkta och hämtat rökt fisk och färskpotatis i Gullspång åkte vi hem och åt en stor och härlig midsommarlunch. Gott!

På kvällen åkte vi till mormors grav och satte dit en bukett med gula rosor, blåklint och vit krusantemum. Mormor älskade just den gula färgen och lika mycket just blåklint. Idag skulle mormor ha fyllt 85 år om hon hade varit i livet. Senare på kvällen provade vi lyckan med lite lotter och kägelspel på Fredsbergs hembygdsgård. Efter att vi tittat på den resta midsommarstången, umgåtts med en hund som var rädd för stången och tittat på barnen som dansade tog regnet över och vi åkte hem och fikade. Grannen, Laila och Torbjörn kom över en sväng.

Överraskningsbesök

Efter att ha hämtat Daniels föräldrars ena bil bestämde vi oss för att överraska mina föräldrar så klockan nio på kvällen satte vi oss i bilen och körde till Töreboda. Gissa om de blev överraskade när vi ringde på dörren vid midnatt. :)

Fredrik i Sjöstaden

Idag har vi haft Fredrik på besök. Jag och Daniel gör vårt bästa för att ta hand om gräsänklingen. :) Vi åt mat hos Greken och promenerade sen genom Sjöstan och drack kaffe på balkongen.

Två "middagar" på balkongen

Idag har varit en trevlig tisdag. Jag hade tog med mig mina kollegor Birgitta, Annika och Fredrik hem på lunch. Dessutom passade vi på att njuta av Annikas nya bil, Volvo C70, den med hardtop på. Vi hade både en en skön biltur och en trevlig lunch på balkongen.

På kvällen åt vi min nya favoriträtt med Anders. Hade hade köpt med sig jordgubbar så vi njöt verkligen av ytterligare en underbar måltid på vår kära balkong.

Nu sova. Ett nytt spännande möte i morgon.

Tvättdag

Har nästan inget att kommentera. Tvättstuga säger jag bara.

Vilodag

Idag var vi alla lite trötta tror jag. Emma däremot tvingade sig upp i morse för att vara hos frisören klockan 09.00 i morse. Men så fin hon blev. :)

Nu är vi hemma. En skön resa hem, satt och fixade lite med mina bilder och hux flux så var vi hemma.

Tack alla, familj, vänner och bekanta för en trevlig helg! Och till Emma – STORT GRATTIS!

Fortsatt firande

Syskonen druttlade hem sent i natt men vi hoppade upp på morgonen och några badade till och med innan frukost. Jag vågade dock inte. :)

I övrigt hade vi en lugn dag. Jag skjutsade Ullis kompis, Anna, och lillebror, Niklas, till Skövde eftersom de båda hade bråttom tillbaka till Göteborg. På eftermiddagen åt vi mat i trädgården och tog emot ytterligare gäster. Här kommer fler bilder från helgen.

Emmas student

Fettchocken är över nu tror jag. Idag är det alltså den stora dagen för lillasyster. "Minstingen" tar studenten. Se bilder från henns stora dag (/helg). På förmiddagen har vi hjälpts åt med blomsterarrangemang, björkar, smörgåstårtor och tårtor. Storebror och Daniel fick äran att köra studenten och hennes kompis hem från Skövde i en Saab Cabriolet efter utspring och karneval. Kul! Vi var ca 20 personer som firade henne hemma på eftermiddag och kväll. Sen bar det av för alla utom gamlingarna, mamma, pappa, jag och Daniel, till Skövde för att fortsätta festen.

Hem till Töreboda

Vanlig jobbdag och sedan direkt till tåget. Väl hemma bjöd mamma på pizza. En Per special. För er som inte vet vad detta innebär ska jag berätta. Ni kanske inte tror mig. Det är en kebabpizza med pommes OCH kebabsås på. Jag kan avslöja att min kropp inte helt oväntat fick en fettchock.

Spännande möte

Idag har jag haft ännu ett spännande möte. Och efter det tog jag mig i kragen och gick och tränade.

Det är lite tråkigt idag dock. Solen skiner inte och nu vill man alltid sitta på våran balkong och äta. Kan berätta att vi gjorde det trots att det regnade lite på utsidan.

I morgon åker vi till Töreboda. Nu ska minsta systern ta studenten. Vi hörs på söndag eller måndag igen.

Lina & Robert på besök

Ikväll hade vi en mycket trevlig middag här hos oss. Lina min gamla språkskoleklasskamrat från London som nu bor i Stockholm kom hit med sin nyfunne livskamrat. :) Jag blev verkligen rörd när de berättade att det träffats på tåget till Hudiksvall. Kan det bli mer romantiskt än så? Hur som helst, maten jag gjorde för första gången blev bra och kvällen lyckad. Kommer dock vara seg i knoppen i morgon.

Picknick i Kungsan

Idag har vi tackat och önskat våra gamla kollegor lycka till. Det är Anna och Inger som ska prova sina vingar utanför Swedbank Robur och vi önskade alla lycka till. Jag hade donat och fixat med arrangemanget. Blev lyckat tycker jag själv. Se bilderna från vår picknick.

Visst är det härligt med sommar, sol och rosévin? :)

Gäster: Marie, Louise, Filip, Annika, Inger, Anna, Johan, Pär, Charlotta, Leif, Lotta, Anne, Marie, Caroline och jag själv

Nya utomhusmöber

Idag har vi shoppat på både Willys och Jysk. Kylskåpet är välfyllt på nytt. På tisdag kommer Lina och Robert på middag. Vi har också köpt nya utomhusmöbler. Se bilden.

Niklas, Niclas, Therese och Fredrik har varit här och invigt dem med oss på en sen eftermiddagskaffe.