Poker på balkongen

Jobb som vanligt. På kvällen var Therese och Fredrik över och vi spelare kort. Jag hämtade hem ytterligare några kronor och tror att jag till slut stannade på plus. Våra spelvänner var snälla och hade köpt med sig både latte och bakelser. :) Tack!

Första dagen på jobbet efter semester

Det gick riktigt bra att jobbat, bättre än jag trodde. Vad har hänt idag då? Det är klart nu, soffan kommer på torsdag. Cyklade hem efter jobbet, vi städade och lagade mat, jag ringde Malin i Derby och planerade deras besök i Stockholm. Och vet ni vad? Sen spelade vi kort igen med våra kortspelsstammisar. :)

Avslutning på semestern

Idag var det dags att avsluta semester och lämna tillbaka bilen. Men först lite matinköp och sen åkte vi för att slutbetala soffan som äntligen kommer i veckan.

Therese och Fredrik hämtade upp oss utanför Hertz kontor och sen stack vi till IKEA för att köpa kuddarna som jag skulle sy kuddfodralen till. Nu har jag också sytt kuddarna klart och de ligger och väntar på att få ligga i soffan. Det ska bli så kul när soffan kommer.

Vi hann också med att äta middag på Malmgrenska krogen i Hammarbyhöjden och sen spela kort och tvätta.

I morgon väntar jobbet. Kombinationen av att ha haft semester och att jag har sagt upp mig gör att motivationen är låg. Men nu ska jag göra ett bra avslut och hålla fanan högt den sista månaden.

Här kommer lite bilder från semestern.

Fakta om semestern: 

 • Vi har kört över 250 mil
 • Jag har gjort en kattsoffa
 • Jag har förberett två stora tavlor som ska målas
 • Jag har målat en tavla
 • Daniel har byggt en kaninbur till Rune i etage
 • Daniel har sett åtta filmer på sin bärbara DVD-spelare (Jag ingen)
 • Vi har sovit en natt på hotell
 • Vi har besökt tre glasbruk
 • Vi har köpt fyra ölglas, två vitvinsglas och två cooktailglas i serien Intermezzo
 • Vi har köpt en stor skål och fyra mindre i porslinserien Carl
 • Vi har ätit massor med mat
 • Vi har köpt träningskläder
 • Vi har inte tränat alls
 • Jag har badat en gång (Daniel inte alls men han badade i stället när vi var på hemma på Emmas studentfirande.)
 • Resan har gått från Stockholm till Stockholm via Töreboda, Skara, Göteborg, Ullared, Kalmar, Borgholm, Orrefors, Lindshammar, Hjo, Tibro. (Vi har också gjort utflykter till Sjötorp, Lyrestad, Tibro och Skövde.)

Stort tack till Mamma, Pappa, Emma där vi fått bo och äta mycket och god mat!

Stort tack till Therese och Fredrik som tagit hand om våra katter och blommor under tiden vi varit borta!

God natt!

Rensa, auktion och mer glasblåsning

Idag var sista dagen hemma i Töreboda. Vi hade till och med gjort ett litet schema för att vara säkra på att hinna göra allt vi ville. Typiskt mig va?

Vi började med att besöka Lyrestaddagen i Lyrestad förstås. Vi tittade på en aktion samt hälsade på en gammal klasskamrats och en gammal konfirmandkompis nya glasstudio. Ta gärna en titt på deras hemsida jemastudioglas.se. Sen skyndade vi oss till marknaden i Sjötorp för att se om vi kunde göra några fynd, det blev en skjorta till Daniel och några munkar till kaffet.

När vi kom hem tömde vi i oss en snabb kopp kaffe och sen hjälptes vi åt att rensa bland gamla barnkläder och barnleksaker som mamma och pappa borde slippa att ha i sitt sovrum.

Efter att ha grillat hamburgare bar färden av hemåt Stockholm. Nu har vi packat upp allt och nu ska vi avsluta dagen/kvällen/natten med lite kortspel. Jag tror Therese och Fredrik har längtat efter oss, eller kanske bara kortspelet.

Tibro och gästrum

Idag var tanken att vi inte skulle åka någonstans. Daniel är trött på åkandet nu. J Vi började med att rensa ur en gammal och stor garderob. Vi måste skapa oss fler gästrum så alla har någonstans att sova när vi är hemma.

Som sagt, tanken var att inte åka någonstans men ändå åkte vi tillbaka till Tibro där vi köpte vår matta i tisdags och kollade i tygaffären som han att stänga innan vi åkte därifrån i onsdags. Vi köpte det sista av ett visst tyg som vi ska göra kuddar av till soffan som vi får nästa vecka. Äntligen.

Jag har också köpt Törebodas hembageris krämbullar som vi ska äta till kaffet senare ikväll. Mums. I morgon bär det av mot Stockholm igen. Ack vad mycket vi har köpt med oss. Undrar om jag håller på att bli konsumtionsberoende eller är det bara för att vi nyss har flyttat.

Mer köra bil

Först lite shopping i Mariestad och sen fika på Bäcken med mamma, pappa, Emma och Daniel.

Efter att vi skjutsat Emma till tåget åkte vi till Bäcken igen, den här gången för att spela minigolfen som är jättefin där. På kvällen spelar vi lite kort igen.

Jag fick alltid mycket skjuts av mamma när jag bodde hemma så jag brukar försöka betala tillbaka lite av det nu när jag är hemma. Jag erbjöd mig därför att hämta lillasyster i Skövde på natten. Inte alltid så kul att hoppa upp mitt i natten och köra tio mil men jag tog med mig Daniel och resan gick bra tack vare gott sällskap och bra musik.

Kalmar, Öland, Orrefors, Hjo, Tibro och Töreboda

Efter att ha vaknat upp på det halvtaskiga hotellet och käkat deras något bättre frukost gav vi oss av ut på Öland igen. Det finns säkert massor att se och det finns säkert de som tycker vi är knäppa men rastlösa som vi är och längtande till glasbruken åkte vi över på andra sidan tog en sväng och åkte tillbaka över bron igen. Vi körde nu till Orrefors där Daniels glas Intermezzo tillverkas. Vi shoppade lite och tittade in i hyttan och körde vidare.

När vi kom till Lindshammar stannade vi på nästa bruk som också har en Dukaoutlet. Vi hittade till slut Daniels porslin, Karl, och köpte en skål och fyra djupa tallrikar. Här kunde man prova att blåsa sin egen skål men det visade sig att glaset måste stå i en ugn och härda i fyra dagar så vi fick hoppa över det.

Nu direkt vidare till Hjo via Jönköping. Jag har länge lovat Per på vår reklambyrå att när jag åker förbi Hjo så ska jag ringa och komma och hälsa på och det har jag gjort nu. Per sitter och jobbar på distans med reklambyrån i ett gammal bönehus i Hjo. Ashäftigt och snyggt inrett med några andra killar som jobbar där.

På vägen genom Tibro ser jag en stor skylt där det står möbeltyger. Jag svänger av till Daniels stora förtret men i möbelbutiken vi går in i hittar vi vår matta som vi letat efter till nedsatt pris. Vi slog till. Vi får åka tillbaka senare och kolla på tyger, de hann stänga.

Nu äntligen kan vi köra den sista distansen hem till mamma och pappa för att få lite mat i magen och spela lite kort.