Filmfredag

En vanlig dag på jobbet och hemma blev det en filmkväll. Vi hyrde Gangster och Music and lyrics.

Crêpe

Sovmorgon och sen iväg och mötte Malin och Andrew. Strosade på stan Nordiska Galleriet och annat kul. Sen fika på Sturekatten.

Efter att köpt årets andra bukett med Gladiolus ringde jag Anders och vi bestämde oss för att käka på hans Crêpe-resturang snett över hans gata. Hade fördommar och trodde inte jag skulle bli mätt, men det blev jag. Vi avslutade kvällen med kaffe och Lemonchello hemma hos Anders. Nu ska man snart sova och upp och jobba i morgon igen.

Besök från Derby

Idag kom min gamla klasskompis Malin och hennes kille, Andrew, från Derby till Stockholm för en tvådagars visit. Först mysig lunch på Nationalmuseums resturang Atrium och under tiden de åkte Ribbåt gick jag till jobbet en sväng. Sen stoppade vi i oss en underbart fet och söt Vitchokladcheesecake på Chokladkoppen.

På kvällen åt vi middag hos oss och fortsatte till Isbaren på Nordic Sea Hotell. Vi avslutade på på Sas Radissons Skybar.

Här kommer lite bilder från dagen.

Tvätt och städning

En ytterst vanlig dag. Tvätt och städ. :) I morgon får vi besök från Nottinham, Malin och Andrew. Jag ska vara deras guide i Stockholm i morgon och på torsdag.

Officiell protest

Kortspelet Chicago och reglerna tre av fyra i vårt sällskap har accepterat gör mig just nu tokig. Tanken med köpstopp, det vill säga att man inte får byte kort när man nått 47 poäng, är sannolikt till för att jämna ut ställningen mot slutet av spelet. I vårt fall har vi en regel som gör att man förlorar ALLA sina poäng om man råkar kasta ner ett eller flera kort som om man var på väg att byta. De andra vill räkna det som ett försök till fusk och det ska straffas. Jag anser att det sker autonomt att man tittar på sina kort och kastar det man inte vill ha och hävdar att det inte är ett försök till fusk. Vilket gör att straffet inte kan vara riktigt. Sen måste jag också påstå att straffet inte står i proportion till vad man gjort.

Nå? Kära omvärld inte kan väl detta vara rätt?

Filmkväll

Idag har vi varit på stan och shoppat med lillasyster. Efter passade vi på att "utnyttja" att pappa har handikapptillstånd vilket gjorde att vi kunde ta oss med bil ända ut till Rosendals trädgård för en mysig fika. Efter att ha käkat middag packade vi bilen. Mamma och pappa fick min gamla säng som vi ska ha i vårt nya gästrum hemma i Sandvik.

Daniel har filmkväll varje kväll men idag var även jag med. Vi myste i vår nya soff och såg två filmer, "Se upp för dårarna" och "Den nya människan".

I veckan som kommer är tanken att vi ska dra i gång träningen igen. Vi får se om det kommer några röda stjärnor i bloggen.

Bilutflykt

Idag har vi tagit bilen och tagit oss runt. Vi började i Gustavsberg och porslinsfabrikerna. Både den för tallrika och den för badrumsporslin. Sen fortsatte vi ut på Värmdö, Rindö och Vaxholm. Här tänkte vi fika men det slutade med att vi körde vidare när vi inte hittade en bra parkeringsplats. Vi åkte till Café Lyran i Bredäng. Smaskigt värre kan jag lova. :) Sen hade mamma tagit med sig nyfiskade och nykokta svenska kräftor som vi åt på balkongen.