Filmfredag

En vanlig dag på jobbet och hemma blev det en filmkväll. Vi hyrde Gangster och Music and lyrics.

Crêpe

Sovmorgon och sen iväg och mötte Malin och Andrew. Strosade på stan Nordiska Galleriet och annat kul. Sen fika på Sturekatten.

Efter att köpt årets andra bukett med Gladiolus ringde jag Anders och vi bestämde oss för att käka på hans Crêpe-resturang snett över hans gata. Hade fördommar och trodde inte jag skulle bli mätt, men det blev jag. Vi avslutade kvällen med kaffe och Lemonchello hemma hos Anders. Nu ska man snart sova och upp och jobba i morgon igen.

Besök från Derby

Idag kom min gamla klasskompis Malin och hennes kille, Andrew, från Derby till Stockholm för en tvådagars visit. Först mysig lunch på Nationalmuseums resturang Atrium och under tiden de åkte Ribbåt gick jag till jobbet en sväng. Sen stoppade vi i oss en underbart fet och söt Vitchokladcheesecake på Chokladkoppen.

På kvällen åt vi middag hos oss och fortsatte till Isbaren på Nordic Sea Hotell. Vi avslutade på på Sas Radissons Skybar.

Här kommer lite bilder från dagen.

Tvätt och städning

En ytterst vanlig dag. Tvätt och städ. :) I morgon får vi besök från Nottinham, Malin och Andrew. Jag ska vara deras guide i Stockholm i morgon och på torsdag.

Officiell protest

Kortspelet Chicago och reglerna tre av fyra i vårt sällskap har accepterat gör mig just nu tokig. Tanken med köpstopp, det vill säga att man inte får byte kort när man nått 47 poäng, är sannolikt till för att jämna ut ställningen mot slutet av spelet. I vårt fall har vi en regel som gör att man förlorar ALLA sina poäng om man råkar kasta ner ett eller flera kort som om man var på väg att byta. De andra vill räkna det som ett försök till fusk och det ska straffas. Jag anser att det sker autonomt att man tittar på sina kort och kastar det man inte vill ha och hävdar att det inte är ett försök till fusk. Vilket gör att straffet inte kan vara riktigt. Sen måste jag också påstå att straffet inte står i proportion till vad man gjort.

Nå? Kära omvärld inte kan väl detta vara rätt?

Filmkväll

Idag har vi varit på stan och shoppat med lillasyster. Efter passade vi på att "utnyttja" att pappa har handikapptillstånd vilket gjorde att vi kunde ta oss med bil ända ut till Rosendals trädgård för en mysig fika. Efter att ha käkat middag packade vi bilen. Mamma och pappa fick min gamla säng som vi ska ha i vårt nya gästrum hemma i Sandvik.

Daniel har filmkväll varje kväll men idag var även jag med. Vi myste i vår nya soff och såg två filmer, "Se upp för dårarna" och "Den nya människan".

I veckan som kommer är tanken att vi ska dra i gång träningen igen. Vi får se om det kommer några röda stjärnor i bloggen.

Bilutflykt

Idag har vi tagit bilen och tagit oss runt. Vi började i Gustavsberg och porslinsfabrikerna. Både den för tallrika och den för badrumsporslin. Sen fortsatte vi ut på Värmdö, Rindö och Vaxholm. Här tänkte vi fika men det slutade med att vi körde vidare när vi inte hittade en bra parkeringsplats. Vi åkte till Café Lyran i Bredäng. Smaskigt värre kan jag lova. :) Sen hade mamma tagit med sig nyfiskade och nykokta svenska kräftor som vi åt på balkongen.

Mamma, pappa och Emma på besök

Ikväll kom mamma, pappa och Emma på besök. Vi åkte och veckohandlade och sen åt vi en god middag på balkongen, pasta med ruccola och kräftstjärtar.

Vila

Ikväll är Daniel ute med sitt jobb och jag har bara ätit mat, sett på tv och slappat. Nu är det dags att sova och klockan är bara 22. Godnatt!

Kick off

Idag har jag varit på Bullandö på Konferens/Kick off med min nya arbetsgivare 21 grams. Alla verkar fortfarande snälla och trevliga. Ska verkligen bli roligt att hugga tag i lite nya utmaningar.

Vi hann även med lite kortspel på kvällen. Mest på grund av att jag använt tillgångarna jag spelat till mig för att betala en flaska Coiantreau och en middag med så ligger jag på minus nu. Rensar jag för rena inköp tror jag dock att jag spelmässigt ligger på plus.

Middag med Niclas och Rickard

En trevlig kväll med Niclas och Rickard. Många vet om att jag samlar på alla Absolut Vodkas olika smaker och eftersom vi har goda vänner har de hjälpt till att komplettera samlingen. I princip var det bara smaken Peppar som saknades. Nu har vi fått en flaska från både Therese & Fredrik och Niclas och Rickard. :)

Tvättstuga & kortspel

Måndag igen och vi har städat och tvättat sex tvättmaskiner.

Vi hann också äta Tacos och spela kort med sällskapet från Ulricehamnsvägen. På något konstigt sätt har jag hamnat på minus igen. Det kan hänga i hop med min protest att spela på slutet.

Dop

Idag döptes Daniels gudson Jonatan i Fresta kyrka. Efter fika i församlingshemmet tog vi med Daniels moster för att åka och hämta kusinen Therese och Fredrik på Arlanda. Ikväll fick vi säga hejdå till den fina bilen. Båda hängde med hem och spelade kort, jag slocknade på soffan. :)

Se bilder från dopet.

Kräftskiva

En lugn dag, fika på Flower garden, shopping i Sickla och ett besök på Hellasgården.

Kvällen avslutade vi med kräftskiva i stans vackraste kollonihus. Johan och Johan hade det så fint! Tack för gott sällskap.

Se bilder från kvällen.

Bio med Alexia & Bengt

Ikväll hade vi Alexia och Bengt här på besök för första gången i våran nya lägenhet. Vi var också på bio i Kungens kurva och såg Irene Huss – Tatuerad torso. Kändes från början på en b-film. Mest på grund av Lasse Brandeby men filmen tog sig och var riktigt bra. Tack för trevligt sällskap!

På besök i Fisksätra

Efter jobbet tog vi bilen till Fisksätra för att hälsa på Agneta och Fredrik i deras nya lägenhet. Vi har också provat en lokal pizzeria i Saltsjöbade. Tack för trevligt sällskap!

Middag med kollegor

I dag har våra vänner Joachim, Madelene fått en dotter och William en lillasyster. Grattis!

På kvällen hade jag kollegorna Per och Anita här på middag. Mysigt. Daniel var på bio och missdade rödbetor och chevre. :) Tack för trevligt sällskap!

Tvättstuga

En vanlig måndag med tvättstuga och städning. Senare ikväll var vi på upptäcksfärd på holmen.

Försenad avgång

Tanken var att vi skulle gå upp klockan fyra för att köra Therese och Fredrik till Arlanda men klockan 2 i natt ringer Therse och berättar att flyget är försenat med 13 timmar. Nu ska flyget lyfta klockan 20.30 i stället. Vi gör rescheduelar helt enkelt vår dag. Vi började med frukost på Sergel Plaza. Gott! Sen åker vi till Gustavsberg och kollar på porslin. Inga inköp idag i alla fall. Sen åkte vi och hämtade deras väskor och åkte hem till ballkongen och fortsatte kortspelet. Klockan 15.30 sticker vi till Arlanda för att käka middag i Skycity. 18 lämnar vi Arlande och åker hem och handlar, packar upp och sen ger vi oss ut på ett nytt äventyr.

Nu är matlådan packad, ekonomin genomlyst och snart är det dags att sova. Nu väntar en trevlig och välplanerad vecka.

Måndag: tvättstuga och IKEA

Tisdag: Middag och minigolf med Liselott och Fredrik

Onsdag: Middag med Petri och Micke (Preliminärt)

Torsdag: Besök hos Fredrik och Agneta i Fisksätra

Fredag: Middag och Bio med Alexia och Bengt

Lördag: Middag hos och med Johan och Johan

Söndag: Dop och hämta Therse och Fredrik på Arlanda

Vila och slappa

Daniel jobbar. Jag äter en lång och trevlig frukost på cafe Flower Garden i Sjöstan. Jag och Daniel har en pratstund efter jobbet och lunch på balkongen. Fredrik och Therse kommer förbi och vi spelar kort tills det är dags att sova. I morgon är deras stora resdag.