Fika med Niklas & Rikard

Idag har vi strosat på stan och fikat med Rikard och Niclas. När vi kom hem var jag så trött så jag somnade till på soffan när vi kom hem.

Nu börjar snart en ny vecka och det är bara 5 veckor kvar innan vi åker till Kina.

Namnsdag

Daniel säger att det är inget att fira. Men jag är ändå uppfostrad med att fira lite. Min morbror t ex firade min födelsedag till och med på min namnsdag på grund av att jag fyller år så nära inpå julen. Blev inte så mycket fira. Jag måste jobba vidare med att lära Daniel denna tradition.

På förmiddagen var jag fikade med min kära Anders som precis kommmit hem från kurs i Milano. Alltid lika roligt att träffas, fika och snacka.

På eftermiddag och kväll var det kortspel med Daniels familj, mamma Jane, syster Maria och hennes sambo Jimmy. Jonatan, sonen, var med på ett hörn också.

Middag med Petri och Micke

Äntligen fredag och äntligen fick vi till det, middagen med Petri och Micke. Fantastiskt gott och ännu trevligare. En underbart komponerad meny. God champagne och gott rödvin. Det kändes i kroppen när vi vaknade på lördagen att vi haft trevligt.

Snart två veckor på 21 Grams

Nu har det snart gått två veckor på det nya jobbet. Jag gillar killar och tjejer som jobbar på företaget. Alla är snälla och hjälpsamma. Jag har ett jobb som i och för sig kräver visst lugn och ro men känner mig trots det priviligerad som som fått ett eget rum. Nästan alla sitter i ganska trånga kontorslandskap. Bland min arbetsuppgifter jag har ligger att upprätta processer och rutiner kring företagets kundadministration. Det känns både spännande och utmanande. I princip finns inte en ens kundreskontra så det finns lite att hugga tag i. Vi vill alla stå redo när kunderna strömmar in.

Ugnsbakad falukorv & potatismos

Idag var suget stort på lite husmanskost. Det blev Ugnsstekt falukorv och riktigt potatismos. Gott! Två matlådor gör att jag kan äta samma rätt på både torsdag och fredag.

Nytt köksbord

Idag äntligen efter 5 veckors väntande kom så det nya köksbordet. :) Vi fick hjälp med att hämta det på Bolias hämtlager i Sköndal av Fredrik och Therese. Sen åkte vi med dem hem och käkade pizza, spelade kort och tittade på när Fredrik målade om vardagsrummet.

Fredrik och Agneta på besök

Först hade vi en lugn och skön förmiddag. Städade, rensade och åkte iväg och handlade. På eftermiddagen hade vi min fd kollega Fredrik och hans fru på besök. Middag och sen fika. Tittade på kort och hade det allmänt trevligt helt enkelt.

Du levande

Skön och lugn dag. Först var vi på Elgiganten med Therese och Fredrik och köpte ny mobiltelefon. Nokia 6300. Sen köpte jag skor, cdn med Paul Potts och lite annat smått och gott. Sen var vi på ICA och handlade mat. Vi köpte bland annat smaskiga bakelser som vi åt hemma hos oss och spelade kort. Sen åkte vi och kollade på våra vänners nya hus i Nacka.

På kvällen var jag på bio med Niklas, Niclas Daniel (inte sambon) och Daniel (min sambo). Vi såg Du levande av Roy Andersson. Efter att ha sett hans tidigare film, Sånger från andra våningen, som jag nästan tror att jag hatade så gick vi och såg filmen. Det var en test för mig själv att se om min filmsmak utvecklats något och det hade den nog. Filmen var bra. Jag ger den nog en fyra på en femgradig skala. Och jag vill rekommendera dem.

Kina Thai Gården

Så heter våran lokala kinakrog. Vi tog med oss Niclas dit och åt middag. Sen satt vi hemma och såg på olika repriser och tog en drink. Som vanligt en fredag kväll framför tvn och i soffan så somnar jag. Inte så trevligt mot våran gäst men jag tror han förstod.

Rivierans guldgossar

I dag har vi varit på premiären av Rivierans guldgossar. Den var lite torr i början men nog sig efter ett tag. Daniel överraskade mig redan, tror jag, i januari med att ha köpt de här biljetterna. Vi hade Daniels bror Mikael och hans tjej Malin med oss. Tack Daniel!

Fortfarande förkyld

Usch, det är inget roligt att vara förkyld. Näsan bara rinner och rinner. Dagens höjdpunkt var nog lunchen på resturangskolan. Mycket bra mat men servicen behöver de nog slipa lite på. :)

Gäster

Dag för lite kortspel igen. Therese och Fredrik har varit hos oss. Snart flyttar de en längre bit ifrån oss. Ända ut i Nacka. :)

Det nya jobbet

Förkyld och kämpigt. Annars är alla trevliga och snälla. Jag har fått eget rum. Vilken lyx. :)

I morgon börjar det nya…

Ja! Vad är det som börjar? Helt säkert vet jag att jag börjar mitt nya jobb i morgon om jag inte blir sjuk. Jag känner mig nämligen lite småkrasslig när jag skriver detta.

Har jag tur och känner mig bra då börjar nämligen ett lite mer hälsosammare liv i morgon också. För att känna mig lite inspirerad har jag idag köpt en våg med funktion för att mäta kroppsfett, vatten- och muskelprocent i kroppen.

Dagens värden (Mycket dåliga värden):
Vikt: 91,8 kg
Fett: 29,0 %
Vatten 51,7 %
Muskler: 40,1 %

Vi får se om jag kommer låta nätet bli en exponeringplats för utvecklingen. Men låt oss nu inte ta fokus från att jag ska börja ett nytt jobb. :)

Vila & återhämtning med promenad & kortspel

Visst är det skönt med långa och sköna helgmornar. Även idag kom jag upp i tid och tittade på frukosttv på TV4. Sen gick vi ända in till Dramaten för att lämna tillbaka smokingen till den charmige Elias på Östermalms frackuthyrning. Efter köpte jag skjortor, kollade på blommer, sålde guld, fikade, handlade till middagen och jobbade.

Ikväll har vi haft Jimmy, Daniels syster Maria och deras son Jonatan här på middag. En hel del kortspel och sen hopp i säng. Skönt att sova efter några intensiva dagar.

Sista natten med gänget

Gissa om det var segt att komma upp idag. Jag kom till kontoret klocken 12.30 vilket senare blev orsaken till att jag fick åka in och jobba på lördagen också.

Stressa stressa. Jag hann i alla fall med det jag skulle; hämta smoking, hem och duscha, upp och visa Daniel hans pojkvän i smoking, fördrink på Clarion och sen på 40-årsjubileums middag i Mälarsalen på Münchenbryggeriet. Vi hade en jätterolig och bra fest. Det var för övrigt min numera fd arbetsgivare som fyller 40. Sluta på ett bättre sätt är svårt.

Se bilderna från kvällen. Fotograf: Joel Ekman

Till alla underbara kollegor. Tack för nio underbara år och tack för utmärkt avslutning, avtackningstal middagar, alla snälla ord men framför allt tack för allt ni lärt mig. Jag vill också tacka alla kollegor, leverantörer och samarbetspartners för lyckönskningar, fina presenter och vackra blommor. Stort tack.

Näst sista natten med gänget

Idag började vi dagen med att ta oss med ribbåt till konferensgården vi skulle vara på under dagen. Se bilderna. Det var en underbar tur. Jag kan verkligen rekommendera båtarna. Det var mycket häftigt. Om jag förstod allt rätt körde vi i upp till 45 knop. Får ni välja kapten kan jag rekommendera Hjalmar. :)

På eftermiddagen var det dags för "aktiviteten". Vi skulle bygga flottar som sen skulle ros runt en udde. Gissa vem som fick ro i badbyxor i det 14-gradiga vatten. De andra tyckte att de kunde offra mig som ändå skulle sluta. Som tur var vann vi i alla fall. Efter båtturen var det dags för Hamambadet. Också mycket trevligt.

Vid middagen var det dags för ytterligare avtackning. Jag känner mig verkligen stolt och uppskattad för det jag har utfört på Swedbank Robur.

Efter middagen gick det utför. :) Jag hade så kul och jag blev nog lite överförfriskad. Men jag sa i vart fall bara snälla saker till de jag "fyllesnackade".

Häktiska dagar

Idag har jag varit på studiebesök hos en Sveriges starkt växande postdistributörer. Alltid roligt med studiebesök tycker jag. Man lär sig mycket genom att se. I övrigt är det många möten och mycket att göra. Imorgon är det marknadskonferens och vi ska både åka ribb-båt, bada hamam, konferera och äta en god middag.

Avtackning

Idag var jag inbokad på fika. Och sanningen var den jag misstänkte, det var frågan om avtackning. Och eftersom jag misstänkt detta så var jag naturligtvis lite förberedd. Men vad skulle jag säga? Hur skulle jag säga tack? Det var två chefer som höll var sitt kort tal och överlämnade presenter. Sen höll jag ett litet och kort tacktal för första gången i mitt liv. Jag tror det gick bra. Jag trodde jag skulle börja gråta, eller jag var i alla fall förberedd på det men det gick bra. Och jag var inte nervös heller.

Jag fick två fina kokböcker, en jätte fin tröja, en stor ask med praliner från Pralinhuset och en bukett med blommor.

Många frågade hur det kändes och jag måste säga: Det känns bra. Om det inte hade gjort det hade jag tagit fel beslut. Nu är det nära till de nya kollegorna och vännerna på 21 grams.

Min sista måndag på Swedbank Robur

Tiden går fort. I dag var det min sista måndag på Swedbank Robur. Jag har sparat en del arbetsuppgifter till den här veckan… Nu blir det ett högt tempo.

I morgon är jag inbokad på en fika med mina kollegor. Jag tror det är en förtäckt avtackning. Om det är det, vad ska jag säga?