Middag med Joe, Eira & Johanna

Ikväll har vi kombinerat tvättstuga med middagsgäster. Det blev dock lite rörigt vid matlagningen för att vi inte planerat tillräckligt. Det blev ett stort i-hop-kok. Men vi blev alla mätta i alla fall.

Filmkväll

Idag har Agneta och Fredrik varit på besök. Käkat mat, godis och muffins. Filmen såg Shrek.

Middag

Om en vecka är vi snart framme i Peking. Det ska bli så kul! Längtar mycket nu.

Idag har Lina varit här och hälsat på. Hon erbjöd sig att laga maten och det tackar man inte nej till. :)

Nu orkar jag knappt hålla ögonen öppna och det är mindre än en minut kvar på det här dygnet. Vintertid har det blivit också.

Godnatt!

Shoppa igen

Efter frukosten med Therese och Fredrik skjutsade vi Fredrik till Söderstadion och åkte själva till Farsta Centrum för en fika. Helt spontant gick vi in på Hemtex och köpte nya täcken och sängkläder. Efter Farsta åkte vi till Länna för att shoppa ytterligare. Eller rättare sagt byta en trasig ljusslinga från igår, byta några av sängkläderna vi hittade i Farsta, handlar på Willys och till slut fördriva lite tid på Eko.

Kvällen avslutade jag med farmarbiff, potatis, sås och lingon. Gott!

Ikea

Först frukost med Therese och Fredrik. Efter skjutsade vi Daniel till jobbet och vi åkte till IKEA och Rusta för lite shopping. På inköplistan stod nya vitrinskåpsdörrar och en matta. Dörrar blev det men ingen matta. Jag misstänkte att Hampen skulle vara populär när jag såg reklamen och mycket riktigt var den slut när vi kom dit idag. Nu har vi i alla fall monterat dörrarna. :)

Middag hos Therese & Fredrik

Efter jobbet åkte vi med Therese hem till deras hus för att käka, spela kort och dricka vin. Det är så mysigt med deras nya hus och framför allt deras öppna spis som används flitigt.

Allergi, förkylning eller båda?

Nu har jag snorat och haft kliande ögon i snart två veckor och det slutar aldrig. Misstänker att jag snart får ta mig till en läkare för att undersöka. Har försökt prova det mesta känns det som. Vi har till och med bytt ut våra varma och sköna täcken för att se om det var något i dem som orsaket symtomen.

Klippning

Jag tror att nässköljaren har haft viss betydelse. Känner mig lite bättre idag. Ska prova att skölja en gång till innan jag lägger mig.

Idag har vi också besökt Simon och hans syskon, vår frisör och hans friserande bröder. Nu är vi båda nyklippta och fina i håret.

Jag vet inte varför men jag är så fruktansvärt trött idag. Efter lunchen var jag så trött att jag var lockad av att smita undan på jobbet och gömma för att sova lite.

Ja just det ja, jag måste berätta om lunchen. Idag var det tredje gången jag besökte Globens resturangskola för en familjelunch. Jag och Daniel var där och åt en god och lagom stor trerätters lunch.

Nässköljare

Känner mig fortfarande lite förkyld. Undrar om mitt nya inköp kommer ha någon effekt. Jag har köpt en nässköljare. En mega stor spruta som man fyller med koksaltslösning och sköljer in genom ena näsborren tills det rinner ut ur den andra. Förutom att ha sköljt min näsa har vi noga stäldat och tvättat idag. :)

Kummelnäs

Idag har vi kört ut och lämnat tillbaka bilen vi fick med oss igår. :) Vi tog med oss Daniels mormor och moster ut också. Vi besökte de nya husägarna hela dagen. Jag sydde upp 18 panellängder, strök, packade upp, handlade mat på Coop, köpte blommor på Plantagen, palnterade om blommor, tömde sopor i en kontainer på Ingarö, åt middag, blev hemskjutsad och avslutade dagen kl 22 med lite kortspel. En trevlig dag blev det. Daniels mormor bjöd på en äcklig sak och en god sak. Jag börjar med den äckliga. Gröt, jag åt inget. Och en fantastiskt god tårta. Tack!

Flytt & Singstar

Kände mig mycket bättre när jag vaknade upp och jag bestämde mig för att vara med när Therse och Fredrik skulle flytta. Det var dock inga tyngre lyft jag gjorde. Var med köpte pizza och att flyttare, hämtade symaskin och annat smått och gott.

Till saken hör att jag kort också provade Therese och Fredriks studsmatta som ingick i husköpet. Och när jag skulle hoppa av halkade och slog mig och har haft ont i bröstet hela dagen.

Det har också varit roligt att träffa fler delar av Daniels släkt. Jag har idag träffat Daniels kusin Denise, hennes sambo Patrik sonen Fabian men också Daniels morbor Kenta och hans fd fru Lena. Trevligt.

Kvällen avslutades med singstar och jag spöade tjejerna i de flesta låtarna. Men inte alla det måste jag erkänna.

Sjuk

När jag kom till jobbet idag kände jag mig ganska matt. Jag bestämde mig för att åka hem och låta kroppen vila i stället för att fokusera på porttabeller, postinlämningar, följesedlar och kuverttyper. Kanske skulle jag inte ha tränat igår. Jag låg i sängen hela dagen och tittade på gamla avsnitt av äntligen hemma. På kvällen följde vi Idols veckofinal.

Pivottabeller

Idag har jag haft en excelfika med min kompis tillika doktor i medcin, statistiker och excelporffs, Niclas. Alltid skönt att snacka med honom när man kör fast och har lite problem att lösa som rör excel.

Senare kom sambon hem från sin aktivitet ikväll och så passade Therse och Fredrik att komma och hälsa på och vi spelade en omgång Chicago.

Träning igen

En skön och vanlig dag på jobbet. Lunch med Daniel och Therese. Vet inte om jag berättat det förut men sambon jobbar i entréplanet och jag på tolftevåningen i samma hus. Bredvid oss jobbar Daniels kusin Therese. På lunchen hittade vi jättefina men för tillfället lite dyra ljusstakar.

Ikväll har vi varit och tränat igen. Idag hann vi med passet 18.30 i stället för 19.30 vilket gjorde att kvällen blev lite längre här hemma.

Tvättstuga & Nya metoder

En vanlig kväll ikväll. Tvättstuga, städning, kortspel med Therese och Fredrik och mat från greken.

När man har ett jobb som jag har nu. Det vill säga ett jobb där ingen har funderat på hur arbetsuppgiften ska utföras och vilket sätt som är det mest effektiva så kan det faktiskt kännas som en vinst när man under dagen insett att man kan utgå i från ett annat data för att bästa och mest effektiva sätt nå ett mål. Får se om jag ändrar mig i morgon. Konstigt. Ibland krävs det inte mycket för att man ska bli glad.

Hem till Stockholm

En lång skön dag på landet igen. Idag har dock inte vädret varit lika bra. Daniel har bakat kolakaor, vi har varit på loppis, vi har ätit en god middag, vi har spelat Bingolotto och så sent som klockan 21 gick tåget från Töreboda. När vi kom fram blev det snabbt en taxi hem för att sova.

Se bilderna från helgen.

Förresten, här kommer lite bilder från förra helgen. Se bilderna.

Katthemmet & kyrkogården

Min mamma tror att min syster har fått moderskänslor och att det är anledningen till att hon vill skaffa katt. Hur som helst besökte vi Djurskyddets lokala kontor i Töreboda för att välja en liten kissemisse till lillasyster. Eller vi och vi. Det var mest Ulrika och Markus som skulle välja.

Nu har vi ju redan två vackra katter här hemma men visst är kattungarna söta. Men även de blir ”finniga uppkäftiga tonårsbarn”. :) Låter jag bitter. Tyvärr kunde inte syster få ta med sig katten på en gång. Nästa helg kan den levereras. :)

Efter katthemmet besökte vi kyrkogården och planterade blommor på farmor och farfars grav. Pappa tog även med oss till den grav där min farmors mor och far är begravda och den där farfars mor och far är begravda.

På kvällen spelade vi kort och såg på tv.

Träning igen

En vanlig torsdag. Träning också. Bra va? Nu har vi packat för helgens begivenheter i Töreboda.