Dag: 3 september 2009

  • Recept på Canneloni

    Har fått en fråga om mitt recept på mina Canneloni. Här kommer det! :)

    3 paktet Färska pastaplattor(band)
    2 paket kelda ostsås
    2 burkar keso, feta och oliv
    ca 500 g frusen spenat
    24 skinkbitar
    Salt, peppar och paprika

    1. Värm spenat och keso tillsammans i en kastrull
    2. Dela upp pastan i lagom stora bitar (ca 8 per paket)
    3. Lägg på en bit skinka gärna någon form av soltorkad men jag brukar använda vanlig rökt skinka också.
    4. Fördela röran med spenat och keso på bitarna
    5. Rulla i pastabitarna med skinka och spenatröra i och lägg på rad i en ugnsfast form
    6. Häll ostsåsen över och krydda sedan med salt, peppar och paprika
    7. Grädda i ugnen på ca 2250 grader i ca 25 minuter tills de fått lagom mycket färg.

    Observera att jag brukar göra detta lite på en höft och se inte alla vikter, tider och grader som exakta utan som uppskattningar.

    OK Sara. Vi nöjer os med 225 grader i stället för 2250. : )

    Canneloni