Underbar middag

Ikväll har Oscar, Ann och Janna varit här. Roliga och bra diskussioner. Jag fick ett eget Jenga och fina tulpaner. Och jag bjöd på champinionsoppa till förrätt, lax, kall dillsås och mos på potatis och morot med parmesan och grädde i och glacerade sockerärtor och till slut en blåbärsmousse till efterätt.

Ny träningspryl

Jag har spanat på den såååå länge. Nu har jag beställt den. En Garmin Forerunner 405. De hade ett erbjudande på Dustin Homes mässa idag jag inte kunde bortse från. :)

Åt mamma köpte jag en ny kamera. Mammig va? :)

Blåbärsmousse

Kvällens middags efterrätt. Hoppas gästerna ska uppskatta den.

  • 100 g philadelphiaost
  • 0,75 dl socker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 200 blåbär
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 ½ påse snabbgelatinmix (eller motsvarande mängd gelatinblad)
  1. Blanda philadelphia, socker och vaniljsocker i en bunke.
  2. Mixa blåbären och rör ner i philadelphiablandningen.
  3. Lättvispa grädden, vispa ner gelatinmixen i grädden
  4. Fortsätt vispa tills grädden är lätt och fluffig.
  5. Vänd ner grädden i blåbärsblandningen
  6. Ställ i kylen i 2-3 timmar.

Hasselnötscrunch

  • 100 g smör
  • 100 g ljust muscovadosocker
  • 100 g hasselnötskärnor
  • 100 g vetemjöl
  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Kör smör, muscovadosocker, hasselnötter och mjöl i en matberedare till en smulig massa.
  3. Fördela smulorna på en plåt med bakplåtspapper.
  4. Baka i ugnen fem minuter.
  5. Rör om och baka fem till och upprepa proceduren till smulorna har fått fin färg.
  6. Låt svalna.