Cupcakes

Ingredienser

  • 75gsmör
  • 3dlvetemjöl (180g)
  • 2tskbakpulver
  • 0.5tskvaniljpulver eller 2 tsk vaniljsocker
  • 3stägg
  • 2dlströsocker
  • 1.5dlmjölk
  • 100gvit choklad, grovt hackad
  • 80gblåbär(ca 1.5 dl) , färska eller frysta

Glasyr

  • 50gblåbär(ca 1 dl) , färska eller frysta och tinade
  • 0.75dlflorsocker
  • 300gfärskost (Philadelphia eller liknande cream cheese)
  • 1dlvispgrädde
  • ev blåbär, vita chokladploppar och färska, ätliga blommor till dekor

Receptet ger cirka 14-18 st cupcakes.

Cupcakes

  1. Smält smöret.
  2. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljpulver.
  3. Vispa ägg och socker fluffigt med elvisp.
  4. Sikta ner mjölblandningen i äggsmeten lite i taget samtidigt som du tillsätter smör och mjölk.
  5. Vispa försiktigt ihop till en slät smet.
  6. Fördela smeten i muffinsformar och strö över blåbär (det gör inget om de fortfarande är frysta) och choklad.
  7. Grädda i mitten av ugnen på 175°C i ca 25 minuter.

Topping

  1. Mixa blåbären fint med stavmixer.
  2. Passera eventuellt purén genom en sil för att få den helt slät.
  3. Vispa ner florsockret och blåbärspurén i färskosten.
  4. Tillsätt grädden lite i taget och vispa ihop till en fluffig glasyr, gärna med elvisp.
  5. Spritsa eller klicka glasyren på muffinsen och dekorera gärna med blåbär, vit choklad .

20120714-114813.jpg