Jag gjorde det!

Pust, stank och ston. Nu ar vi tillbaka i Kota Kinablu och jag har lyckats bestiga berget, alltsa Mount Kota Kinabalu.

Jag ska komplettera har med lite videoinlagg jag gjort under promenaden, vandringen och faktiskt stundtals klattringen uppfor berget.

Vi borjade igar vid tio och nadde Laba Ratan som ”gasthuset” heter vid halv fem. Fan sa jobbigt det var men det gick. Vi kakade middag, kollade pa solnedgangen och sen var det dags att sova vid atta. Gissa vem som inte kunde sova! Jag. Jag vet inte vad som flog i mig, jag fick verkligen inte en blund forran kanske framat midnatt och da var det tva timmar kvar till att stiga upp.

Vi steg upp, at frukost (borjar trottna pa nudlar nu) och sen skulle vi ge oss av. Tyvarr hade Danne ganska kraftiga kanningar i knana och valde mot min och sin vilja att inte gora den sista klattringen upp pa toppen.

Vid sex pa morgonen nadde jag toppen och det var tunn luft (svart att andas) och jakligt kallt men jag vantade precis till solen gick upp, tog nagra kort och gick till, min for bestigningenalldeles privata guide att jag ville ga ner igen. Pa vagen ner blev jag bara mer och mer yr och kande mig verkligen som bambi nar jag kom ner till Laba Ratan igen och motte Danne for att forsoka ata en andra frukost (Fucking nudlar igen). Jag fick bara i mig kopt energidryck och lite kaffe. Men efter lite resorb och alvedon var jag ok for att fortsatta vandringen ner.

Avstanden later verkligen inte markvardiga men da ska ni komma i hag att pa dessa 9 km som jag gatt totalt har vi ocksa en stigning pa ca 3000 m. Det var verkligen MYCKET hardare an jag hade kunnat forutse men till slut var det gjort. :)

Teoretiskt borde jag forbrant narmare 10 000 kalorier. Uppat fick mest hjartat jobba och ner fick knana ta oerhort mycket stryk.

Aterkommer med mina sma videoinspelningar, skont att vara i KK igen och  i morgon drar vi till Sandakan for att halsa pa aporna och de andra djuren i djungeln. Planet gar sju och klockan ringer halv fem.

Nu ska vi i forvag fira det kinesiska nyaret pa KKs gator och torg och ata lite kvalls mat. Visst ar jag vard lite sunkmat? KFC och kaffe pa Starbucks efter. Som traditionen bjuder ni vet. :)