Guldbaggegala

Nu sitter man här och ser på Galan. Nog är det alltid kul med galor. Men i år känns det som att den är lite mer allvarstyngd än vanligt. Är det kanske för de fina minnesbilderna man sände med anledning Ingemar och Johannas bortgång under året.

Darling
Nog var filmen bra och roande. Men så fantastiskt bra så att den skulle nomineras till så många priser. Men samtidigt så verkade Mikael så glad för sitt pris som bästa manliga huvudroll.

Den man älskar
Det känns lite hårt att gå och se en så sorglig med ett så viktigt och aktuellt tema. Men samtidigt så spelar ju min favoritskådespelare Jonas Karlsson i filmen vilket gör att man nog ska se den trots allt.

Leo
Vet inte vilket intryck jag har fått men det verkar som jag ska se den i alla fall. Ska nog beställa den. Upptäckte idag att jag hade fått bonus på mitt American Express.

Du levande
Är en sån där film jag vill se flera gånger egentligen. Skulle nästa vilja ha som små gruppsamtal efter och diskutera hur man tolkar olika scener och vilka analyser man gör. Jag har sett filmen en gång redan och jag har den på datorn. Det finns en scen i filmen där en kvinna rider en kille som reflekterar över sitt pensionsparande i fonder och sin relation med banken. Jag önskar så att jag kunde extrahera just denna scen och skicka till mina fd kollegor på Swedbank Robur. Till er vänner och kollegor på Swedbank Robur och alla andra som inte har sett filmen. Se den!

Happy Fiction
Jag måste säga att jag tycker att SVT är duktiga på att producera TV. Roligast ikväll var nog de olika små filmerna som gjorts för att underhålla mellan prisutdelningarna.

En elak reflektion
Jag tror Eric Fichtelius blivit lika rund om magen som han ordförande Persson.

Slut på reflektioner och ord från mig och min galakväll.