Blåbärsmousse

Kvällens middags efterrätt. Hoppas gästerna ska uppskatta den.

  • 100 g philadelphiaost
  • 0,75 dl socker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 200 blåbär
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 ½ påse snabbgelatinmix (eller motsvarande mängd gelatinblad)
  1. Blanda philadelphia, socker och vaniljsocker i en bunke.
  2. Mixa blåbären och rör ner i philadelphiablandningen.
  3. Lättvispa grädden, vispa ner gelatinmixen i grädden
  4. Fortsätt vispa tills grädden är lätt och fluffig.
  5. Vänd ner grädden i blåbärsblandningen
  6. Ställ i kylen i 2-3 timmar.

Hasselnötscrunch

  • 100 g smör
  • 100 g ljust muscovadosocker
  • 100 g hasselnötskärnor
  • 100 g vetemjöl
  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Kör smör, muscovadosocker, hasselnötter och mjöl i en matberedare till en smulig massa.
  3. Fördela smulorna på en plåt med bakplåtspapper.
  4. Baka i ugnen fem minuter.
  5. Rör om och baka fem till och upprepa proceduren till smulorna har fått fin färg.
  6. Låt svalna.