2 filmer

Jag har gått med i Lovefilm vilket innebär att jag får låna två filmer åt gången. Jag har fått ett presentkort från en kompis och ska utvärdera under 3 månader.

Idag har jag fått och sett

  • Rosa – The movie
  • SisElaK

Betyget blir lågt på Rosa. Bättre är det med Sisela. :)

Fd kollegor på besök

Rusa hem efter jobbet och förbereda. Jag har haft gamla kollegor här på besök. Italiensk plockmat och lite chitt chatt. Trevligt! Nu går diskmaskinen för fullt och det är snart dags att sova inför morgondagen. Desserten som jag serverade formellt för första gången idag. Receptet hittar ni i tidigare innlägg, mandelbiscotti med limoncello och en citrongrädde.

Tack för en trevlig kväll

Blomvård

Idag har det varit en vanlig dag. Men kvällen blev blommornas kväll. Blomgödning, duschning, vattning och plockning av döda blad. Och självklart har vi städat och donat för besöket i morgon.

Uppskattning av livet…

Här kommer några av helgens viktigare tankar.

Jag såg på en repris av Fråga doktorn i helgen, tro det eller ej, det händer ibland. I det här programmet gästar en 26 årig läkarstudernande som fått en obotlig hjärntumör programmet.

Se inslaget här och läs om programmet här. Han ställer sig frågan och jag undrar också, måste man verkligen bli allvarligt sjuk för att på riktigt uppskatta allt man har i livet? Jag gillar kloka och människor som bejakar livet. Jag kanske är bra på det? Men i så fall kanske jag kan bli bättre på det. Det som låter häftigt med det han beskriver är att alla känslor blir så mycket större.

”Det som främst har förändrats känner jag. Är att allt känns så mycket intensivare, varje känsla har multiplicerats med en faktor på 1000. Lätt alltså. Både glädje, sorg och kärlek, allt blir så mycket starkare. Och livet är så mycket bättre. Jag tycker verkligen det!”

Den första delen av programmet handlar om förhudsproblem och det är inte det inslaget som jag reflekterat över. :) Spola fram till 20 minuter och 35 sekunder så får ni se inslaget jag talar om.

Frukost & Resemässa

Daniel skulle jobba på Resemässan hela dagen så jag passade på att bjuda Anders och Johan på frukost. Allt mysigt med frukost och trevligt sällskap. Jag bjöd på nybakt bröd, en ”Hurtbulle” som blev mycket lyckad och som var otroligt enkel att göra. Testa receptet!

Efter en lång frukost hämtade Therse och Fredrik mig för att åka ut till Daniel på mässan. Vi tog med oss honom hem när det hela var slut. Väl hemma blev det… Gissa! Lite kortspel och tacos till middag. Nu har vi precis sett filmen ”No reservation” klart och ska försöka somna i tid. Filmen var mysig och trevlig, men inget utöver det vanliga.

Hurtbulle
Ingredienser
1 st
2 dl fiberberikade havregryn
5 dl vetemjöl
1 dl krossade linfrön
1 dl russin
1 dl grovhackade hasselnötter
2 tsk bikarbonat
1 tsk salt
4 dl mild yoghurt
1/2 dl flytande honung
1/2 dl lingonsylt
Gör så här
Sätt ugnen på 200°. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Rör i yoghurt, honung och sylt. Klicka ner smeten i en smord, avlång bakform, rymd ca 1 1/2 liter. Grädda i nedre delen av ugnen ca 1 tim. Stjälp upp limpan och låt den svalna under bakduk.

Receptet var toppen och mycket enkelt. Jag fick det från min nya chef Ann-Charlotte. Tack för ett bra tips.

Bowlers

En slö och slapp dag. Låg på soffan till klockan var fyra. Då gav vi oss ut på stan, käkade middag på ett café och sen kollade vi efter en film att se på bio men hittade inget som det fanns platser kvar på och som vi ville se. Vi tog båten över till Sjöstan och hyrde två filmer. Precis när vi sett 3o minuter av första filmen ringer det på telefonen och vi får oväntat besök av Denise, Patrik, Therse och Fredrik. De hade lite dötid mellan middag och bowling och undrade om vi bjöd på kaffe. Det gjorde vi och sen hängde vi på och spelade ”discobowling”. Lite för högt ljud för att kunna umgås helt optimalt men mycket trevligt ändå.

Favoritvin: KWV – Pinotage

Lugn hemma kväll med Let’s dance. Skönt!

Idag har jag varit på systembolaget och shoppat lite. :) Det var ett tag sedan och vi behövde fylla på våra förråd lite.

På inköpslistan
3 flaskor KWV – Pinotage Favoritvin!
1 flaska Meia Pipa – Castelão, cabernet sauvignon och syrah
1 flaska Limoncello (till en god dessert, se nedan)
1 box Pasqua Kalis – Nero d´Avola Shiraz

En fullspäckad helg. Eller det där lät negativt. Det känns alldelses lagom. Två saker i morgon. Och två på söndag. Jag kommer rapporter allt eftersom. :)

Limoncellogrädde med biscotticrunch
Ingredienser
Beräknat för 4 portioner
8 st  mandelskorpor, biscotti
2 dl  vispgrädde
4 msk  lemoncurd
1 dl  limoncello
Gör så här:
Krossa mandelskorporna försiktigt i en mortel. Lägg hälften av bitarna i botten på fyra serveringsglas.
Vispa grädden. Rör ihop det mesta av grädden med lemoncurd till en kräm. Portionera ut i skålarna. Toppa med mer biscotticrunch, en klick vispgrädde och gärna lite citronmeliss eller mynta. Häll till sist över iskall limoncello.
Servera omedelbart!