Skön söndag

Upp klockan nio sommartid. Frukost och sen möte med Anne och Oscar för en långpromenad. Båten över till Djurgården, mot Valdemarsudde, Thielska galleriet runt och gick ut med Djurgårdskanalen och sen svängde vi av mot Rosendal vid  Djurgårdsbrunnsvägen. Lunch och fika på Rosendal och sen promnerade vi tillbaka till båten och sen blev det film hemma hos Oscar och Anne, Finding Nemo.

Fint väder har det varit också. Underbart! En skön avslutning på veckan. Nu ska det sorteras och publiceras lite bilder. Projektet med att rippa ALLA CDs fortsätter ikväll.

Här kommer lite bilder.

Daniel och Anne på Djurgårdsfärjan

Oscar på Rosendal

Anne på Rosendal

Pärlhyasint på Rosendal

Texas Holdem

Ikväll är en lugn hemmakväll. Körslaget och Texas Holdem. Har precis förlorat första omgången och Niclas och Daniel spelar fortfarande om vinsten.

Färska blommor

Idag var försäljningen igång som vanligt på Hötorget. Nu är lägenheten fylld med 30 gula tulpaner, 10 vita rosor och 4 kvistar vit krusantemum.

Middag hos Oscar & Annie

Oscar är min kollega och Annie, så heter hon på facebook i alla fall, är hans flickvän. Kom plötsligt på att jag inte har kolla på hennes exakta namn, Ann, Anne eller som det står på facebook Annie. Vi kör på Annie så länge.

 Hur trevligt som helst, god mat och goda drinkar. Tack för en trevlig kväll!

Restskatt

skv-exempel-v2.pngSålt fonder och bytt arbetgivare är mina misstänkta orsaker till denna skatt. Det var som ett lite bakslag här på morgonen när man hade hoppats på att få tillbaka lite.

Skaffa en banklegitimation du också och kolla!

www.skatteverket.se

Roligt från kryssningen

20080323.jpgFör de som inte tål att höra att trettioåringar, det förekommer både äldre och yngre personer i detta inlägg, beter sig som tonåringar på en kryssning ska sluta att läsa redan här. Utan att skämmas för mycket måste jag få berätta om några av alla roliga händelser.

Det första jag måste berätta om är att en person i sällskapet fick smeknamnet bulan under resan. Av respekt för personen vill jag inte namnge denne. Det kommer i alla fall ifrån att en annan i sällskapet har noterat att personen i fråga har en stor bula. Den som noterat detta frågar utan att generas om han kan bekräfta om ”den” är stor eller inte. Vi har alla hört talas om trick med tubsockor och annat.

Det andra, kanske pinsamma, men också ganska charmiga story handlar om en söt servitör. När vi går till bordet noterar vi en söt servitör. Turen var på vår sida och det var han som tog hand om vårt bord. Detta är kanske något servitören i fråga önskar att han sluppit. Vad kan vara jobbigare än fem salongsberusade bögar på kryssning som ska äta middag? Rickard som själv jobbar med servering frågar servitören ganska snabbt varifrån han känner igen honom. Det är tydligt att han vill servera oss mat och inte småprata. Barnsliga som vi är fortsätter vi att försöka småprata med vår trevliga och söta servitör men utan större framgång. Några timmar senare chockar han oss ordentligt. Rickard som är modig frågar servitören som heter Magnus när han slutar. Svaret är: ”Så fort vi har gått”. Notera att vi var sist kvar i restaurangen. När han kommer tillbaka med våra kvitton ställer Rickard en fråga till: Vad ska Magnus göra när han slutar då?. Det är då han chockar oss fullkomligt och säger att han ska ha sex. Rickard är snabb och frågar med vem. Svaret är: ”Med min pojkvän Filip”.

Om han vågade svara så för att alla andra gäster och personal hade gått eller om han gjorde det för att få tyst på oss vet jag inte. Hur som helst hälsade han artigt på oss idag under lunchen.

Kryssningsdeltagare

  • Rickard
  • Mikael
  • Daniel
  • Niclas
  • Niklas

Nu är man trött och vill bara sova.

Album 1

Fint väder

20080322.jpgMin Windows Vista gadget ger mig följande bild av vädret. Bäst jag går ut.

 Ska fika med Johanna och klippa mig.

Uppdaterat utseende

Mina ursprungliga planer på omsminkning har jag lagt på hyllan. Vad tycker ni om de lite mer kosmetiska förändringarna jag har gjort?

Lite mer kontrast. Bort med de mjuka färgerna. Förhoppningsvis lite mer minimalistiskt.

Påsklunch på Henkan

20080321.jpgDaniel är hos sina föräldrar i Upplands Väsby. Jag blev inbjuden till Daniels moster, mormor, kusin, morbror, Malin, Fredrik och Sören och käkade påsklunch.

Precis innan vi skulle hem var det dags för Pöffis, Guns pudel, att ta en kvällspromenad. Kolla in jackan med en insida med leopardmönster och hans damasker för att slippa snökocklor i pälsen nu när det är snöigt.

Inga blommor men fika

20080321_.jpgHade tänkt köpa färska blommor på hötorget idag. (Medveten om att det är långfredag.) Men jag hade fel. Fanns inte en enda blomma till salu. Tog en fika i stället i Kungshallen.
 
 

Datorer & blogg

Agneta & FredrikÄr hemma hos Agneta och Fredrik nu. Har precis ätit god kyckling med jordnöttssås och ris.

Jag och F sitter i kontoret med alla datorer. A och D sitter i köket och spelar.
 
 
 
 

Påsklunch på jobbet

200803205.jpgIgår kom jag på en idén att äta påsklunch med kollegorna. Fick pengar av chefen och hjälp av Kickan. :)

Vi shoppade på Ica, lagade till det i vårt lilla kök och åt allt i ett uppdukat konferensrum. Det blev både lyckat och uppskattat. Nu har jag utmanat kollegorna. Vi får se vem som ordnar med midsommarlunchen.

Film: Angel

20080315_2.jpgIkväll promenderade vi bort till bion i Sickla och tittade på Angel med Fredrik och Agneta.

Filmen var ok. Helena är som hon brukar, bra men lite skrikig. Min analys är att filmen egentligen är en fet smocka till media.
 
 
 
 

Kvällar med datorer

Efter diverse kraschar har vi köpt en ny dator. Även den har hunnit strula och ikväll har jag installerat om den och allt verkar vara ok. Peppar peppar.

Nu är jag jätte trött och det är dags att gå och lägga sig. Tack alla för all hjälp, Fredrik, Martin, HP-support och jobbets kära receptionist som står ut med att jag varje morgon kommer till jobbet och svär över alla datorer och FÖRETAG som inte vet vad service är.

Nu ska jag sova. God natt!

Festbilder från i lördags

20080315.jpgHär kommer lite bilder från i lördags. Vi hade det oförskämt trevlig. Det ser ni säkert på bilderna. Niclas var ganska trött på söndagaen har jag förstått.

Niclas och Rickard, tack för en trevlig kväll.

Album 1
 
 
 
 
 

Statistik

2008-03-17

Vad är det som avgör när jag får många besökare?

En del vill bilder och jag försöker bli bättre på det. Ikväll kommer det ett album till från helgens festligheter.

Hur hittar man till bannsgard.se? 
I nedanstående tabell ser ni med vilka sökord folk har kommit till min sida. Bannsgard, ok, det känner jag representerar mig. Men nässköljare… Varför? 12 stycken också.

Sökord Antal hits
bannsgard 15
nässköljare 12
recept mandelbiscotti lemoncurd 3
recept+farmarbiff 2
mandelbiscotti+lemoncurd 2
avanzadagen 2008 2
intermezzo skål 1
rosendals trädgård 23 augusti 1
margareta bånnsgård 1
säng gavel 1
avtackningstal 1
iskariot 1
maria möller 1
dagarna de går och går efter varandra 1
home in harmony 1
”company of rock 2008” 1
bygga sänggavel mdf 1
flyttlådor beställa 1
brudpar 1
kortspel chicago 1
”kortspelet chicago” 1
mikael bÅnnsgÅrd 1
matta pearl 1
möbeltyger tibro 1
magnum soffa+living 1

Oj så roligt

Mycket lyckad schlagerfest hos Niclas och Rickard. I morgon hoppas jag få lite bilder från Niclas kamera.

Genrep II

200803151.jpgTack Therese! Fina platser och trevligt. Du måste vara världens bästa kusin. :)

Jag håller på Sanna och Sibel.

Ikväll blir det party hos Niclas och Rickard.