Tyger i Sundbyberg & Skärholmen

Idag har jag, Fredrik och Agneta varit i Sundbyberg för att kolla in en tygaffär som många tipsat om. Jag tittade runt lite allmänt och specifikt på knappar som man själv kan klä med samma tyg som vi har gjor sängaveln i. Sen drog vi över stan till Skärholmen för att spana in tyger och annat smått och gott på IKEA. Och självklart hade jag med mig både sånt jag förväntat mig och inte.

På vägen hem köpte jag mer plantor och nu är ballkongen så fin!

Salong giraff

Ja så heter en föreställning som jag blev medbjuden på ikväll. Det var Micke, inte jag själv, som tog med mig till denna mycket speciella teaterföreställning.

Vad skiljer denna föreställning från andra?

 • Vi såg den stående
 • Vi visste inte vad det skulle handla om innan
 • Den bestod av fler mycket varierande nummer

Just ikväll fick vi se mycket akrobatik, en tramplinkonstnär, såna som hänger i rep från taket och gör konster, en kille som gjorde konster med en lång stång upp i taket, tre tjejer som sjöng en sång, en mysko porrig man med ett anorlunda uppträdande, en otrolig jonglör, en söt trollkonstnär och siste men inte minst en Bouffon-clown med artistnamnet Red Bastard nytt och annorlund för mig men underhållande.

Salong Giraff var någt nytt, annorlunda, trevligt och annorlunda. Ser fram emot nya föreställningar i höst och då ska jag ta med mig vänner och kompisar så de också får uppleva denna  sköna och avslappnade teaterform.

Tack Micke för att du tog med mig!

Fika på Riddarholmen

Fiket på Riddarholmen är bland stans bästa. I alla fall på sommaren. :)

I dag var jag där med Peter som jag inte träffat på länge. Kul!

En arbetsdag till! Sen är det helg.

Idag: Jobb, promenad & Fika

En vanlig dag. Jobb till 17.30 och sen promenad utmed årstaviken och sen fika vid Hornstull. Horsgatan, S:t Paulsgatan, Götgatan och sen hem. En lång och skön promenad med Niclas. Tack för gott sällskap!

Indiana Jones

En leverantör, Monster.se, bjöd oss på bio ikväll. Jag, Sara, Kaj och Saras kille Christer gick och kollade. Underhållning, ok. Men inte mycket mer. Slumrade jag något undrar säkert vissa. Svaret är: Ja lite men inte som i fredags. :)

Besök hos familjen Ales Lindberg

Stort tack, ni fick mig verkligen att känna mig bättre till mods när jag gick hem. Ert underbara sällskap och en nespressobryggare måste vara orsaken. Eller hur?

Förutom mitt besök hos, Joachim, Madelene, William och Alicia har jag försökt fixa lite hemma idag. Stökigt som attan har det varit ungefär lika stökigt som bland känslorna. Sen cyklade jag Södermalm runt.

Vi har avrundat kvällen med ganska avslappnade diskussioner hemma. Hoppas Daniel får någon av lägenheterna han ska vara med och bjuda på. Både för min och hans del. Lycka till!

Båtslipning i Fisksätra

Igår åkte jag ut och hälsa på mina kompisar i Fisksätra. Hade målet att vara mer hjälpsam och effektiv än vad jag egentligen var. Orsaker till att det inte blev som jag tänkte: Det var trevligare att prata. Och det var mer tidskrävande än jag trodde.

Sover på bio

Hur illa det än är så tror jag någon enstaka spänning håller på att släppa. Jag är trött och har behov av att sova. Lite mer än tidigare. Hur som helst, ikväll när jag var på bio med Niklas och Niclas började jag nicka. Och det blev bara mer och mer. Till slut insåg jag att jag lika gärna kunde sova vidare för att jag missat så mycket. Efteråt var det ingen idé att låtsas som jag inte sovit, jag fick erkänna att jag hade sovit genom nästan hela filmen. Jag skäms faktiskt lite.

Hur gör man?

Hur gör man för att ha det trevligare hemma när man går igenom det jag/vi gör? Hur får man stämningen att bli lättare. Han är inte min fiende. Han vill och jag vill vara varandras vänner. Varför är det svårt?

Jag har nog svaren… Men det är ändå svårt.

En trevlig dag (trots allt)

Lunch med Johanna – Trevligt!

Kort möte på stan med Alexia – Trevligt!

Fika med Fredrik – Trevligt!

Gratulerat Annika som fyllt år – Trevligt! Grattis!

Eurovision song contest semifinal hemma hos Martina med vänner – Trevligt!

Jojo

Varför blir jag fortfarande arg när det inte går att tala känslor. Å ena sidan tycker jag det borde gå lättare när man inte har något står på spel. Å andra sidan är väl läget mer spänt och det bidrar till att det är svårt.

Undrar om den perfekta mannen finns? Den som kan tala om känslor utan hinder, laga mat och spela pianosonater för mig på kvällarna. Är det rätt att lägga så många förväntningar på en och samma människa, sin partner?

Just nu är frågorna många och svaren inte fullt så uppenbara som jag önskar.

Livet går vidare, nu är det dags att säga godnatt.

Godnatt!

Update

Tråkiga saker: 

 • Jag mår inte bra.
 • Jag får inte mycket gjort.

Roliga saker:

 • Haft en mycket trevlig lunch med Annika och hennes lilla Felix.
 • Min andra Annika och fd kollega fyller år idag. Grattis!
 • Jag ska äta middag med Oscar ikväll

Vad är det som har hänt?

Nu har det gått en vecka. Det har krävts en del tankar för att bestämma sig om jag ska skriva på bloggen om det som berör allra djupast just nu.

Jag har bestämt mig för att skriva och berätta. Och som ni alla förstår kommer jag berätta valda delar. Några kanske tycker att jag fläker ut mig och våldtar mig själv genom att publicera mina tankar och känslor. Andra förstår att det finns en tanke med att berätta och framförallt skriva om det som har hänt.

Det som har varit mest centralt i mitt liv de senaste fyra åren, Daniel, kommer inte längre vara det mest centrala. Vi kommer att gå skilda vägar. Olikheterna tog överhanden.

Den som förut kunde trösta kan inte trösta längre för det är han som gör att hjärtat är på väg att brista. Logiken erkänner att detta är det bästa men hjärtat säger något helt annat. Logiken säger att smärtan kommer gå över och jag kommer må bra igen. Hjärtat säger att jag aldrig kommer att komma över det. Hoppas logiken vinner kampen den här gången. Jag hoppas att jag även i framtiden i stor utsträckning ska kunna låta känslorna styra mig. Många tycker att det är knäppt att vara naiv, jag tycker det är fint. Självklart beror det på en massa omständigheter men ni kanske förstår vad jag tänker på. Men när vi talar om kärlek vill jag tro på den eviga och blinda kärleken. Den som aldrig ska ta slut utan bara stå och flöda.

I kroppen pågår det en kamp, en kamp som är svår att beskriva. Jag vet knappt vem som är fienden i kampen.

Tack alla goda vänner och familj som stöttar just nu. Och tack Daniel för att du försöker stötta också.

Tack!

Mor, far & Emma på besök

Igår kom mamma, pappa och Emma på besök. Nu har vi ätit frukost klart och några sitter på balkongen och pratar. Jag siter en kort stund vid datorn.

Dagens agenda

 • Ikea
 • Blommor, blomjord och lecarkulor
 • Fika på lyran

Ikväll blir det nog mat och lite film hemma.

Snorigare – Misstänker bihåleinflamation

Har i dag träffat min nya husläkare Helena Vincent. Hon verkar, precis som Madelene sa, underbar och duktig som läkare. Trots att jag ofta får kritik för att vara lite självömkande tog hon mig på full allvar och jag fick en nässpray med kortison i.

Trots allt ska jag jobba lite extra ikväll.

Kattfrågan

Min sambo (och jag) har två katter. Något som inte går bra i hop med att jag har en allergi mot katter. Ev potentiell bihåleinflamation och svärföräldrar som inte vill ta hand om katterna längre gör att vi har ett problem som behöver en snabb lösning.

Förslag på lösningar mottages tacksamt! Någon som vet någon som vill hjälpa oss att mer eller mindre permanent hjälpa oss med kattavlastning?

Katterna är två tvillingbröder som alltid levt i hop och är innekatter.