Spinning & teater

Alla i min bekantskapskrets är bortresta tror jag. Så vad ska man göra. Jag haffade och fick ett spinningpass med Alexia innan de åkte till Öland. Idag var hon tuff, jag trampade mig tröttare än på länge.

Efter spinningen hade jag tre ärenden

 • Lämna ett presentkort på Iittala butiken på götgatan Slutfört
 • Beställa en tapetrulle på Wirströms Järn Ej slutfört
 • Köpa nya cykelljusen på Clas Ohlson Slutfört

Sen gick jag in på stadsteatern och kollade om det fortfarande fanns biljetter kvar till “I väntan på Godot” som jag kollat på under hela dagen och försökt hitta någon som ville följa med på. Det fanns en biljett kvar och då tänkte jag, 10 minuter kvar, den är ämnad för mig. Fick den för sistaminuten pris, 100 8:e raden. Perfekt!

Jag gjorde bara ett misstag, jag blev så ivrig att jag glömde äta innan. Det är inte helt hälsosamt att ha spinnat hårt och inte ätit sedan lunch och sen sätta sig i över tre timmar i en teatersallong. Det var tvunget att åtgärdas i pausen, ett glas rött och en smörgås och en mobiltelefon och jag såg inte det minsta ensam och övergiven ut. : )

Som många av er läsare vet har jag lätt för att somna, även på teater och det brukar ske i första akten. Men ikväll, jag var pigg hela första akten men när lilla magen fått lite i sig så ville den vila och sova. Oj vad jag fick kämpa. När man går ensam vet man ju inte om man snarkar. Men jag vaknade då och då med hakan hängandes ner mot bröstet. *fnissar* Jag har ju sett föreställningen en gång förut men då på Dramaten.

Både Raebeus är och Persbrant är fantastiska skådespelare. Hirdwall däremot, som spelade en liten pojke, han börjar bli riktigt gammal nu.

Mikael Persbrandt och Johan Raebeus.

Råd från Coachen

Idag hade jag en supertrevlig lunch (som vanligt!) med Ingemar, min fd coach, kollega och vän. En del av diskusionerna handlade självklart om löpning eftersom Ingemar, i alla fall med mina mått mätt, tillhör de mest extrema och duktiga löparna jag vet. Fick ett antal goda råd om Marathon och löpning i allmänhet.

Ett av råden: “Löp aldrig mer än att du vill ut dagen efter.” Jag var tvungen att prova, jag har varit ute på en liten tur kväll också, 6 km tur. Tycker själv att det börjar låta futtigt så jag får väl ta Årstaviken snart som kvällstur. Bra gick det i alla fall och skönt var det.

Vi var i alla fall överens om att det inte är omöjligt att träna inför ett marathon nästa år.

Hmmm… Är jag galen? Nu ställer jag mig själv frågan. Ni kommer ändå svara ja. I alla fall de flesta av er.

81,1

Vågen visar 81,1 kgNy bottennotering. Löpningen fick den effekt jag sökte.

81,1 kg nu på morgonen.

?!?

Frågetecken blir utropstecken och sen frågetecken igen. När saker känns klara och kommer till klarhet och så blir det snart krokigt igen.

Fattar ni glädjen när jag hade fått cykeln fixad? Jag kan cykla igen! Så som jag skjutit på denna lilla åtgärd. Och vad har hänt när jag kommer ut från gymmet? Luften har halvt gått ur igen. * suckar * Först tar jag mig Jimmys Marina där det finns en kommunal pump. Den är trasig. Sen till Cykelaffären som har tagit in sin pump på nätterna. Därefter till Statoil där slangen är så kort så jag får lyfta upp cykeln i serviceskåpet för att fylla på luft. Ska luften finnas kvar i morgon tro? Eller kommer luften gå ur både mig och cykeln när jag kommer ut i morgonbitti?

Här kommer en bild från vägen hem, 8 km  löpning senare och 838 kalorier mindre i kroppen.

Nytränad

Tisdag=Löpning

För vissa låter det knäppt. För mig ska det bli ren njutning. Sitter här och längtar. Jag ska ut och springa med Friskis ikväll. Det behövas, jag ska rensa tankar och kämpa med det där kilot som jag la på mig under helgen.

Sara & Christer

Som jag sagt, man gör det inte i Stockholm. Sånt här gör man bara på landet. Vi var ute och åkte och så fick vi för oss att åka hälsa på någon. Idag blev det min kollega Sara och hennes kille Christer. Mysigt mysigt, Carte d’or med mascarpone och hallon åt vi.

Ikväll skulle jag egentligen gått igenom min ekonomi, deklarerat, vattnat blommor, planterat frön och sytt upp ett par byxor. Men det gör jag en annan kväll i stället.

Mer vårkänslor

Vad säger ni om detta fynd? Ett par ljusa chinos.

Ut i solen och traska till jobbet nu.
Fuck! Okej då, jag gick till och från Tvärbanan. Cykeln är inte reparerad och servad ännu. Någon som vill hjälpa till?
(Röd text är uppdaterad efterpåstående om att lögner sprids på min blogg)

By the way, fotot i bakgrunden är jag.

Godmorgon förresten!

Nya chinos från Zara

Sköna söndag!

Ännu en skön ledig dag.

Som jag redan berättat, började med tidig morgonpromenad, sen byttes löpningen ut mot ännu en promenad, lunch/fika med Anders på Åhléns, grillning med Oscar och Ann hos deras kompisar i Midsommarkransen och en avslutning hemma med att försöka få lite koll på ekonomin.

Jag har totalt sovit 7 timmar i helgen och jag undrar hur jag ska komma upp i morgon.

Jag har också bokat in en fredag i London tillsammans med två goda vänner, Micke som bor i London och Anders som är där på jobbresa. Nu längtar jag ännu mer till nästa London tripp i slutet av juni.

Godnatt!

Petter & Oscar

Mycket kastande

Klockan på 6.30. Tokigt! Jag vet. Men det är skönt! Promenad runt Hammarbysjön på morgonen.

På Skanstullsbron skränades det och skreks, två killar skjutsar varandra i en varuvagn och strax efter kastar de ner den från brons högsta punkt. Hade lust att vara kärring och säga till men jag orkade inte. Jag skulle ju ha en lugn morgon.

På en brygga borta vid Sickla Udde pågick efterfesten på en brygga och en kille kastar vatten i vattnet. Illa!

Nu är frukosten intagen och snart väntar en löptur. Väntar på löppartner.

Kundvagnskastning

Vilken dag!

Frukost på Lydmars nya hotell klockan nio i morse. Underbart gott, trevlig personal, fin och avslappnad miljö och framför allt väldigt lite gäster gjorde frukosten oslagbar! Helt oslagbar.

Efter frukost, ut till fots via Djurgårdsbrunn, runda hela Blockhusudden och upp till Thielska Galleriet och promenad vidare mot Grönalund via Valdemarsudde. Från Grönan med båt till slussen och därifrån tunnelbana och Lidingöbana till Gåshaga för en ceasarsallad och en flaska rosé på J. Därifrån hem för att spela TP på balkongen och dricka vitt vin. Lite nattvickning på Max. I gott och ett och samma sällskap!

Mmmm fler såna här dagar i mitt liv tack!

Här kommer några bilder från frukosten. Foto: World Wide Webb

Matsal

Foajé

Vit Chokladpannacotta

 • 0,75 dl grädde
 • 250 g Mascarpone
 • 250 g vit choklad
 • Gelatiblad
 • 4 dl blåbär och hallon
 • Lime
 • Citronmeliss
 1. Koka grädde och marcarpone tillsammans med den vita chokladen.
 2. Blötlägg gelatinet i minst 5 minuter i kallt vatten? När grädden kokar, ta av den från plattan och tilsätt gelatine och se till att det löser sig. Häll upp det i glas eller porttionsformar och ställ in i kylen i cirka 3 timmar eller tills den stelnat.
 3. Rör i hop limesaft med bär och låt dra sig.
 4. Servera med bären på pannacotta och garnera med citronmelissen.

Mogna beslut & besök

Idag hade jag lite tid över och när jag passerar stadsbiblioteket kan jag inte låta bli att smita in. Jag har bott i Stockholm i tio år och har inte varit på ett av Stockholms, tror jag, mer kända arkitektoriska byggnad. Vackert, stilfullt och lugnt. Jag borde vara där oftare.

Interiör från Stockholms stadsbibliotek.

Tankar på Marathon

Idag skriver, en på facebook och en på mail, två personer helt oberoende varandra och fråga om jag inte ska springa maraton om ett år. Är detta ett tecken på att jag ska?

Jag har börjat vänja mig vid tanke på något så galet. Och jag har redan börjat fråga runt vem som vill anta utmaningen med mig. Alexia ville inte. Inte heller Bengt. Oscar tackade vänligt men bestämt nej med ett leende.

Ikväll har jag nog hittat en potentiell träningspartner. Kjell! Sen kan jag förstås springa med Martin och Beata som ska träna inför Stockholm Marathon. Jag har också fått erbjudande om träningscoachning från min gamla kollega/coach/kompis Ingemar.

Det är ju helt galet men tanken kittlar.

Ge mig råd! Hur ska jag göra?

Träning & Långpromenad

Det är ju inte superviktigt men jag har haft ett mål sedan länge och det är att komma ner under 80 kg innan utgången av maj. Vid maj förra året vägde jag nämligen drygt 95 kg och målet är att gå ner minst 15. Nu ligger jag på typ 81,6 och det är lite kvar. För att verka i rätt riktning har jag idag spunnit med Alexia i en timma. Jag har sedan gått en långpromenad på två timmar. Från hemmet via Järla sjö och Nackareservatet ut mot Björkhagen, Björkhagens golfbana och via Hellasgården (nästan) tillbaka via den vanliga vägen och hem. Det riktigt värker i höfterna efter den här turen. Oj vad många fina råddjur, harar, änder och andra djur som sprang runt i skogen helt ogenerat.

Snart sova, i morgon middagsgäster.

Den nya kostymen…

Jag har glömt visa er. Nu hänger den hemma och väntar på att få komma till skräddaren för att sys upp lite. Har någon bra tips på skräddare?

Lunchhistorier

Historia 1

SaraFöljande dialog utspelades mellan mig och min kollega Sara när vi tog en lunchpromenad. Det började med att vi såg en massa slaktare i slakthusomårdet sitta ute och äta på sina bänkar iförda sina arbetskläder vilket vi tyckte vad snuskigt.

Jag – Man ska banne mig odla sina grödor och föda upp djur själv för att vara säker på att man inte får i sig en massa skit.
Sara – Jo det är nog så.
Jag – Eller så tar man livet av sig bara…
Sara – Fast det blir svårt att hinna med när man har ett heltidsarbete.

Det hela blev lite komiskt och jag började skratta. Sara hörde aldrig min andra kommentar. Förmodligen hade hon fullt upp med att se sig själv stå och gräva upp potatis i ett trädgårdsland på kvällarna.

Historia 2

Dessutom fick jag visa legitimation på systemet idag igen. * fnissar * Alltid lika smickranade.

Chess i lurarna…

Heaven help my heart

If it were love I should give that love every second I have
And I do
Did I know where he’d lead me to?
Did I plan
Doing all of this for the love of a man?
Well I let it happen anyhow
And what I’m feeling now
Has no easy explanation
Reason plays no part
Heaven help my heart
I love him too much
What if he saw my whole existence
Turning around a word, a smile, a touch?

One of these days, and it won’t be long, he’ll know more about me
Than he should
All my dreams will be understood
No surprise
Nothing more to learn from the look in my eyes
Though I know that time is not my friend
I’ll fight it to the end
Hoping to keep this best of moments
When the passions start
Heaven help my heart
The day that I find
Suddenly I’ve fun out of secrets
Suddenly I’m not always on his mind.

Maybe it’s best to love a stranger
Well that’s what I’ve done
Heaven help my heart.

Om han var här

Om han var här skulle ja få ge all den kärlek jag har,
om han kom som ja hoppas och drömmer om,
om han bad skulle allt bli nytt som ett oskrivet blad,

Jag  kan inte hindra de som sker och inte låtsas mer,
ja kan inte längre leva där förnuftet rår var mitt hjärta slår,
ja älskar hans doft och när han rör vid mina läppar,
känner ja mig som eld som vind som stoft,

Om han var här skulle han då se all den svaghet ja har
om han kom va de möjligt att vända om,
om han sa allting i ditt liv ska förändras idag,
man ska aldrig ångra de man gjort men hoppet slocknar fort
varje sekund kan lyckan vända kärleken förgår
slå mitt hjärta slå.

Han kysser mig ömt och när ja vaknar nästa morgon
finns bara smaken kvar från nåt ja drömt
lyckan den ler mot alla andra men aldrig mot mig
slå mitt hjärta slå, slå mitt hjärta slå

17 igen…

Zac EfronNog för att jag ibland önskar att jag var yngre, men inte så ung som 17. I så fall skulle jag nog vara 25 om jag fick önska.

Nej rubriken handlar förstås om filmen som jag såg på bio ikväll. Hade inga förväntningar. Gick heller inte ut varken besviken eller överraskad. Filmen var bra helt enkelt. Underhållande. Inte minst för Zacs skull. ; )
_

_

_

_

Öar värda ett besök?

Har hittat följande öar med min kollega Sara. Undrar om de är värda ett besök. Någon som varit där? Fick man vad man förväntade sig?

 • Shagrocks
 • Mc Donald Island
 • South Sandwhich
 • Pitt Island