Spinning & teater

Alla i min bekantskapskrets är bortresta tror jag. Så vad ska man göra. Jag haffade och fick ett spinningpass med Alexia innan de åkte till Öland. Idag var hon tuff, jag trampade mig tröttare än på länge.

Efter spinningen hade jag tre ärenden

  • Lämna ett presentkort på Iittala butiken på götgatan Slutfört
  • Beställa en tapetrulle på Wirströms Järn Ej slutfört
  • Köpa nya cykelljusen på Clas Ohlson Slutfört

Sen gick jag in på stadsteatern och kollade om det fortfarande fanns biljetter kvar till ”I väntan på Godot” som jag kollat på under hela dagen och försökt hitta någon som ville följa med på. Det fanns en biljett kvar och då tänkte jag, 10 minuter kvar, den är ämnad för mig. Fick den för sistaminuten pris, 100 8:e raden. Perfekt!

Jag gjorde bara ett misstag, jag blev så ivrig att jag glömde äta innan. Det är inte helt hälsosamt att ha spinnat hårt och inte ätit sedan lunch och sen sätta sig i över tre timmar i en teatersallong. Det var tvunget att åtgärdas i pausen, ett glas rött och en smörgås och en mobiltelefon och jag såg inte det minsta ensam och övergiven ut. : )

Som många av er läsare vet har jag lätt för att somna, även på teater och det brukar ske i första akten. Men ikväll, jag var pigg hela första akten men när lilla magen fått lite i sig så ville den vila och sova. Oj vad jag fick kämpa. När man går ensam vet man ju inte om man snarkar. Men jag vaknade då och då med hakan hängandes ner mot bröstet. *fnissar* Jag har ju sett föreställningen en gång förut men då på Dramaten.

Både Raebeus är och Persbrant är fantastiska skådespelare. Hirdwall däremot, som spelade en liten pojke, han börjar bli riktigt gammal nu.

Mikael Persbrandt och Johan Raebeus.

Råd från Coachen

Idag hade jag en supertrevlig lunch (som vanligt!) med Ingemar, min fd coach, kollega och vän. En del av diskusionerna handlade självklart om löpning eftersom Ingemar, i alla fall med mina mått mätt, tillhör de mest extrema och duktiga löparna jag vet. Fick ett antal goda råd om Marathon och löpning i allmänhet.

Ett av råden: ”Löp aldrig mer än att du vill ut dagen efter.” Jag var tvungen att prova, jag har varit ute på en liten tur kväll också, 6 km tur. Tycker själv att det börjar låta futtigt så jag får väl ta Årstaviken snart som kvällstur. Bra gick det i alla fall och skönt var det.

Vi var i alla fall överens om att det inte är omöjligt att träna inför ett marathon nästa år.

Hmmm… Är jag galen? Nu ställer jag mig själv frågan. Ni kommer ändå svara ja. I alla fall de flesta av er.

81,1

Vågen visar 81,1 kgNy bottennotering. Löpningen fick den effekt jag sökte.

81,1 kg nu på morgonen.

?!?

Frågetecken blir utropstecken och sen frågetecken igen. När saker känns klara och kommer till klarhet och så blir det snart krokigt igen.

Fattar ni glädjen när jag hade fått cykeln fixad? Jag kan cykla igen! Så som jag skjutit på denna lilla åtgärd. Och vad har hänt när jag kommer ut från gymmet? Luften har halvt gått ur igen. * suckar * Först tar jag mig Jimmys Marina där det finns en kommunal pump. Den är trasig. Sen till Cykelaffären som har tagit in sin pump på nätterna. Därefter till Statoil där slangen är så kort så jag får lyfta upp cykeln i serviceskåpet för att fylla på luft. Ska luften finnas kvar i morgon tro? Eller kommer luften gå ur både mig och cykeln när jag kommer ut i morgonbitti?

Här kommer en bild från vägen hem, 8 km  löpning senare och 838 kalorier mindre i kroppen.

Nytränad

Tisdag=Löpning

För vissa låter det knäppt. För mig ska det bli ren njutning. Sitter här och längtar. Jag ska ut och springa med Friskis ikväll. Det behövas, jag ska rensa tankar och kämpa med det där kilot som jag la på mig under helgen.

Sara & Christer

Som jag sagt, man gör det inte i Stockholm. Sånt här gör man bara på landet. Vi var ute och åkte och så fick vi för oss att åka hälsa på någon. Idag blev det min kollega Sara och hennes kille Christer. Mysigt mysigt, Carte d’or med mascarpone och hallon åt vi.

Ikväll skulle jag egentligen gått igenom min ekonomi, deklarerat, vattnat blommor, planterat frön och sytt upp ett par byxor. Men det gör jag en annan kväll i stället.