Arsenik och gamla spetsar

Ibland är jag en strukturerad teaterbesökare. Och ibland inte. Ikväll hade jag inte läst på innan vad jag och mina vänner skulle se. Lina sa precis när det började, den här inledningen känns lite farsartad. Och så blev det. Det var en fars. Och det var nog en av de värsta sorterna också.

Jag är ju en ganska snäll person och jag får verkligen lite dåligt samvete när jag publikt sågar deras föreställning som dessutom var deras sista. Men jag måste ärligt säga att jag tror att Stefan och Christer hade varit bättre och det vill inte säga lite. Jag hade ändå lite förväntningar, Meta Welander och Kjell Bergqvist medverkade i pjäsen och jag tycker båda är mycket duktiga och underhållande skådespelare. Men det hjälpte inte, inget bra betyg den här gången.

Bättre betyg det får i alla fall Alexia för sitt Spinningpass. Innan teatern hann jag och Alexia med ett pass på spinningcyklarna. Alexia som ledare och jag som deltagare.

Mjöl x 7

mjolsorter

Gissa vad jag ska göra i helgen!

Men historien är roligt. Jag var på en krog i måndags och käkade lunch. De hade ett underbart gott bröd så jag skickade nedanstående mail och fick nedanstående svar. Var det inte lite sniket? Jag googlade i alla fall ”Sju sorters mjöl” och hittade receptet.

Receptet

Ingredienser
1 liter fil
2 dl mörk sirap
2 tsk salt
5 tsk bikarbonat
2 dl rågsikt
2,5 dl havre- eller rågkross
1,75 dl rågmjöl
2,5 dl vetegroddar
1,5 dl vetekli
3 dl grahamsmjöl
5 dl vetemjöl

Gör så här
Blanda alla ingredienser ordentligt. Ta gärna i russin efter tycke och smak. Det blir en ganska lös deg.
Fördela degen i två stycken 1½ liters smorda och bröade formar (går bra att använda sesamfrön istället för ströbröd).
Grädda i 60 min i 175 grader och sedan 15 min i 150 grader. Färgen blir ungefär som mörk mjuk pepparkaka. Låt
svalna på galler under bakduk.

Mailkorrespondens:

Min fråga:
Jag var och käkade lunch hos er idag. Ert bröd var helt fantastiskt. Gör ni det själva? Kan man i så fall få receptet?

Stort tack på förhand!

/Micke

Deras svar:
Hej, Micke
trevligt att ni gillade brödet, det är våran storsäljare (40,-) så tyvärr ge vi inte ut receptet. Men det är bakad på Lättfil sirap bikarbobat
7 sorters mjöl
Mvh
Pelle, Xxxxx krog