Balkongstädning

Ikväll kommer mamma och pappa på besök. Innan de kom började jag städa inför hösten och vintern på balkongen. Gurkan han inte växa klart innan det var dags för rensning. Det som hade kommit fram var hur som helst lite missbildat. Denna gurka skulle nog inte uppfylla EUs standard för gurkor. Eller vad tror ni?

På hugget

En vanlig tisdag på jobbet. Och en vanlig tisdag med löpning. Det enda som gjorde denna tisdag unik var att jag kände mig i ovanligt god form på löpningen ikväll. Skönt!

En skön tur på 9 km halvvägs ut till Hellasgården.

Svenska Hollywoodfruar

Först undra jag vad det var. Sen när jag kollade var jag tämligen chockad. Sen inser jag att skiten blir underhållning, bra sådan just för att det så totalt pinsamt att ta del av damernas liv. MEN, ett stort men. Jag tror faktiskt att fru Anka inte är helt osmart. Mycket av det det som sägs verkar ha lite tanke bakom. Hmm. Nu kommer jag inte kunna låta bli att fortsätta att se programmet på TV3. Jag följer alla intervjuer i radio och tv med Anna. Go go Mrs ”Duck”!

Familjen Karlsson Carey

Grattis familjen Karlsson Carey till söta Alva!

Idag har jag varit och besökt Johanna och Alva, med mig hade jag en flaska mouserande och en stor ask med hemmagjorda chokladbollar. Klart mamma och pappa och Eira ska ha lite belöning för all väntan på söta Alva.

Helsingfors

I helgen vi varit på utflykt igen. : ) Den här gången blev det Helsingfors på en kryssning med Tallink Silja.

Första kvällen fastnade vi båda för temamenyn på en av restaurangerna ombord när vi läste den. Vi slog till. Sju sköna rätter i ett svep med lika schyssta viner. Se nedan.

Se några av bilderna från resan. Visst ni förresten, jag visste det inte, att den svenska ambassaden är en miniatyr av Stockholm slott. Smart och snyggt tycker jag. Varför är inte alla ambassader det?

p9263466


Min gata. : )

Danne

Menu Signature
Gräddig blomkålssoppa, curry smaksatta räkor
Mouton Cadet Blanc
***
Purjo-tryffelravioli
Reserve Mouton Cadet Blanc
***
Stekta pilgrimsmusslor
Reserve Mouton Cadet Graves Rouge
***

Panerad hälleflundra, spenat och champinjoner, fisk-vitvinssås
Baronne Charlotte
***
Franska ostar
Chateau d´Armailhac 2005
***
Millefeuille « à la Baumaniere «
Reserve Mouton Cadet Sauternes
***
Valrhona chokladkaka med hallonhjärta, karamellglass
Domaine de Baron’Arque

Helsingfors!

Idag bär det av till Helsingfors. Mat, shopping, vila och läsa står på agenden. Dock inga priorirteringar i ordningen på aktiviteterna.