Toscabullar!

Kände mig inte i toppform så jag svek friskis ikväll och tog en tur ensam. Efter det cyklade jag och handlade och bakade nedanstående små kreationer.

Toscabullar

Ljuvliga bullar som alltid gör succé.

Det här behövs för ca 40 st:

  • 50 g jäst
  • 5 dl mjölk
  • 150 g smör eller margarin
  • 1/2 tsk salt
  • 1 1/2 dl socker
  • 1 tsk stött kardemumma
  • ca 13 dl vetemjöl

Fyllning:

  • 100 g rumsvarmt smör eller margarin
  • Kardemumma
  • Mandelmassa

Toscaglasyr:

  • 100 g mandelspån
  • 100 g smör eller margarin
  • 1 dl socker
  • 2 msk vetemjöl
  • 2 msk mjölk

Ugn: 250°

Relaterade recept Läckra gifflar med vaniljfyllningKarlsbaderbullar II

Gör så här:

1. Smula ner jästen i en degbunke. Smält matfettet och tillsätt mjölken. Låt det bli fingervarmt. Häll det över jästen och rör om så att den löser sig.

2. Tillsätt salt, socker och kardemumma.

3. Arbeta in mjölet tills degen känns smidig. Låt den jäsa under duk ca 30 minuter.

4. Hacka nötterna under tiden till fyllningen. Rör samman matfettet med farinsocker. Rör ner nötterna.

5. Stjälp upp degen på lätt mjölat bakbord. Knåda den smidig på nytt. Dela den i två lika stora bitar. Kavla ut varje del till en kaka, ca 1 cm tjock. Bred fyllningen över degkakorna och rulla samman dem.

6. Skär varje rulle i 20 lika stora bitar. Lägg dem i bullformar med snittytan uppåt. Ställ dem på bakplåtar. Låt jäsa under duk ca 30 minuter.

7. Blanda samman alla ingredienserna till glasyren i en kastrull. Låt det smälta under omrörning.

8. Fördela glasyren över kakorna och grädda dem mitt i ugnen ca 6-8 minuter.