Bröllopsfest

Jag vet inte var jag ska börja när jag vill berätta om det fina bröllop jag i går fick vara med om.

Till att börja med måste jag erkänna att jag stundtals var osäker om jag skulle gå. Jag trodde/visste att jag inte skulle känna någon förutom bröllopsparet och insåg att det skulle bli en social utmaning. Nu är jag glad att jag gick.

Välsignelseakten hölls i Kungsholmkyrka i Stockholm. En del präster har förmågan att väldigt koncentrerat, med få ord, säga så mycket klokt att jag önskar att jag hade det inspelat och kunde analysera det efteråt. Detta gäller speciellt prästen som välsignade Lars och Christians äktenskap. Just nu när jag ligger här i sängen klockan åtta dagen efter kommer jag inte på ett enda bra exempel.

Till festlokalen, Ängby slott fick vi åka veteranbuss som abonnerats från Stockholms spårvägsmuseum.

Maten var fantastisk, helt otrolig, bara en sån sak att man får fyra desserter i en. Desserten bestod av tiramisu, hjortronparafait, limesorbet och chokladmousse. Killarna hade hyrt personalen från gamla Mandus i Gamla stan som var en restaurang båda ofta besökt. Till bords hade jag Christians kompisar Mikael och Anna som gjorde middagen supertrevlig, vi hittade många gemensamma och roliga samtalsälmnen.

Avvägningen mellan tal, telegram och överraskningar var perfekt. Som gäst hade jag oerhört trevligt under hela middagen. Det var till och med så att tårarna kom när Christians pappa höll sitt tal. I övrigt fick vi överraskningar så som telefonsamtal från och besök av Carola (uppträdande av dragshowartisten Reine) och en mycket underhållande videohälsning från Cilla och Totte, ni vet tjejen som tävlade med Christian i Talang 2008 genom buktalning.

Eftersom Christian är musikaliskt skolad och förmodligen för att det är förbaskat trevligt spelades det och sjöngs mycket under hela kvällen. Det var allt från finstämd körsång av Bellman till mer klassiska verk av Mozart där Christians vän och mezzosopran sjöng.

Lars och Christian utanför kyrkan

Ekipaget drar mot festen.

Den häftiga bussen med den glada busschauffören.

Kvällens toastmasters

Festglada jag.

Carola besök (Reines uppdträdande)