Nyårsshopping

Efter slappande hemma kom jag ut på stan, shopping med Jacob och Mika. Det blev ett paraply, 4 strumpor och en present till kvällens värdinna.

Promenad med Oscar

En trevlig promenad med många inslag. Oscar köpte en jätte snygg kostym på Squere, jag gjorde ett bankärende, vi var ute på isen och vi köpte mouserande. Se avslutade vi med lasagnelunch med Ann, Oscars flickvänn, och efter det latte med mazarin och fransk nougattårta.

Gå ner i varv

Alla gör vi det på olika sätt. Jag har gjort det på riktigt för första gången på länge. Jag har lagt mig sent och sovit länge. Idag har jag lyckats ligga försjunken med tio avsnitt av Äntligen hemma. Det har varit avkoppling för mig. Oj vad skönt det är och vad roligt och inspirerande det är. Nu vill jag ha massor med pengar och ett fint hus att inreda. * drömmer mig bort *

Fika hos Gunnar & Märta

Vet inte om jag har berättat om varför vi umgås med detta äldre par. Det är alltså min morfars, vid tiden när han dog, dåvarande sambo. Hon skaffade en ny sambo, Gunnar, och de umgås vi fortfarande med. Trots att de båda är runt 90 år är de ovanligt pigga och roliga att umgås med. Här kommer lite bilder från dagens fika.

Så här kan det gå när man pillar hål på ett litet sår. Ullis står och sköljer på toa med kallt vatten.

Märta koncentrerar sig för att hänga med i alla paralella diskussioner.

Niklas och Gunnar spelar spel på iPhone

Gunnar skrattar gott och manupulerade fotografier på iPhone.

Ulrika tror på bättre syn med c-vitamin från Kiwi.

Gunnar skrattar gott åt Emmas skal från en clementin.

Wii Fit

Mycket roligare än jag någonsin kunde tänka mig. Här provar jag att rocka rockringar. :)

Den har redan konstaterat att jag har för högt BMI. Men det vet ni ju kära bloggläsare att det ska ner. 

Jag har också provat på sporter som backhoppning, utförsåkning och andra balansövningar. 

 

 

Julklappar

Jag har bara fått nyttiga, bra och fina saker jag antingen har önskat mig eller som jag behöver.

 • Boken Dokument Stockholm
 • Abba Singstar (stackars grannar)
 • Kalsonger
 • Skjorta
 • Tröja
 • Elvisp
 • Slips, näsduk och manchettknappar i matchande set.
 • Presentkort på IKEA
 • Stor gryta
 • Receptpärm
 • Lotter
 • Strumpor
 • Almnacka (personlig med familjebilder)

Tack kära föräldrar och syskon för alla fina presenter!

 

Förberedelser

Dukningen är klar!

Granen är klädd och klapparna på plats.

Håret plattat!

Håret plattat (färdigt resultat)

Slipsen knuten.

Mammas ittalaglas

Denna bild kräver sin förklaring. Vi har tappat bort nyckeln till skåpet där mamma förvarar sina Ittalaglas. Glasen används i princip bara på julafton och i år har vi bestämt oss för att vi ska få använda dem igen.

Min bror och syster håller på att såga sönder låskolven för att komma åt glasen. Vad gör man inte för att få hålla på en tradition.

Träning

Det är när alla syskon står i hallen och jämför olika steg med varandra maninser att alla går på träningsklasser för närvarande.

Tematävling

Det är lite roligt att mina syskon anammat min idé med teman på julklapparna. Vem tycker ni vinner? Vem har gjort det snyggast? Här kommer bidragen.

Micke: Papper från Lagerhaus, snöre från samma ställe.

Ulrika: Papper från ICA (snörre fanns nog inte på ICA).

Emma: Papper från Åhléns, snöre från Rusta.

Niklas: Papper okänt, snöre okänt, hemmagjorda presentdekorationer dock.

 

Kurt

För mina kattälskande vänner måste jag introducera familjens nya medlem som ska fira jul för första gången i sitt liv. Han heter Kurt! Välkommen till familjen!

PS Tur det finns allergitabletter.

Julpyssel II

Tre stycken har vi gjort. OK. De var inte lika fina som när jag gör ett. Men nu råkade vi, av olika anledningar, ha tre hemma så då blev kvantitet framför kvalitet.

 

Julpyssel I

Visst är den snygg även om bilden inte är den bästa? En av mammas nya julfavoriter. Han står utanför dörren och vaktar vårt hus nu.

Fest

Här kommer lite bilder från gårdagens festligheter. Vi hade så festligt att störningsjouren ringde på dörren. Oups! Men det löste sig fint. Men hur kommer det sig att lugna och sansade jag kan drabbas av ett sånt besök? Håller jag på att genomgå en personlighetsförändring?

Här kommer bilderna:

Fredik

Petri

Thomas & jag, Foto: Niclas

Jag & Jacob, Foto: hanky.se

Petri & Morten, Foto: Niclas

 

Niklas och jag, Foto: Niclas

Skansens julmarknad (DRAMA)

Idag har jag tagit med  mina Stockholmsgäster tilll Skansens julmarknad. Vilket drama det slutade med. Men först ska jag visa bilderna.

Efter turen på skansen tog vi en fika på Rosendalsträdgård som är fantastiskt även vintertid. Gissa vad som händer där! När jag kommer hem upptäcker jag att jag inte längre har min väska med kamera i med mig! Det var ju inte bara en kamera. Det var både systemkamera och pocket kamera och extraobjektivet. Först ringer jag SL. Sen gör jag allt som krävs för att få tag på dem på Rosendal vilket inte var helt lätt. Efter många om och men blir jag uppringd, de har hittat väskan. Jag får slänge mig iväg till Rosendal en gång till där jag får tillbaka väskan med allt innehåll kvar. Gissa om jag var glad.

Malin & Andrew

Ikväll har jag ätit middag med mina vänner som precis har kommit över från Derby. Middag på Helenes krog på Hantverkargatan och sen drink på Sheraton. Mycket trevligt.

Sheratons lobbybar kan rekommenderas!

Världens snabbaste 80 minuter

Ja, jag tror att jag upplevde dem idag. Det var på Selma City Spa. Det var min behandling som var åttio minuter och jag är medveten om att jag slumrade och helt plötsligt är det bara klart. Men så skönt det var. Sen ut i badet på taket med utsikten över Stockholm.

Jag fick bakläxa på min stretchning, jag hade lite spänningar i lår och vader sa hon. Ja ja, ingen är väl så bra att man inte kan bli lite bättre. Jag är faktiskt noga med stretch.