Garden Bistro

Idag käkade jag lunch med Adde på Garden Bistro. Om jag nu inte var helt nöjd med Bistro Sjöstad så var det ännu värre på Garden Bistro. Jag bestämde mig för det lite dyrare alternativet med gravad lax och dillstuvad potatis. Och in kommer en vanlig tallrik med fin och god lax och fräscha grönsaker men den dillstuvade potatisen var en skål med en grumligsoppa med mjölklumpar i och 3 delade små färskpotatisar. Jag borde lämnat tillbaka men snäll som jag är ät jag upp maten. Kanske är det bättre att fika men jag ska aldrig äta mat där igen.

Betyget blir lägsta tänkbara.

betyg1

 

Minigolf igen

När syrran och Macke har gett sig av mot tåget sticker jag ut på en löptur. Det var mer än två veckor sedan nu. Det gick bra och kändes mycket skönt. Efter löpningen bjöd jag in mig själv att spela minigolf med Niclas, Walle och Daniel i Tanto. Jag förlorade men inte så stort som jag själv hade trott att jag skulle göra.

Jag kan rekommendera banan, den är nybyggd inför VM i bangolf nästa år.

Efter golfen gick jag på stan med Danne och hans kollega Petra.

Walle, Daniel och jag

Bistro Sjöstad

Ikväll skulle syrran bjuda på middag och vi bestämmer oss till slut för att stanna till på Bistro Sjöstad. Det ligger precis bredvid det lite dyrare Jimmys Marina men med bara en utomhusservering. Vi hade jättetrevligt och var mycket nöjda med servicen. De var verkligen fantastiskt trevligt. Men tyvärr måste jag dra ner betyget då det var märkbart fabriksproducerad mat, min paj och Mackes hamburgare.

Hmm det är ju trots allt maten som är det centrala på en resturang så tyvärr kan inte betyget bli så bra.  Men det är ett stort plus för miljön, stämning och service.
betyg2


Foto: Ullis


Foto: Ullis

Blandad tisdag

Idag har jag hunnit

  • besök sjukgymnasten
  • äta lunch med Ron som är på besök i Sverige igen
  • köpa balansbräda
  • Spela minigolf med syster, svåger och kompis
  • Äta Maxmiddag på balkongen

Med denna bräda ska jag genom balansövningar förhoppningsvis kunna träna upp mina muskler kring mage, höft, säte och ben för att bättre kunna ta mig igenom min lopp.

Problem med ljumsken

Tänk vad lite jag vet om min kropp. Eller ska jag formulera mig så här. Det är roligt att lära sig och upptäcka nya saker om sin kropp.

Jag har som jag har berättat tidigare haft problem med ont i min ljumske när jag springer längre sträckor. För några veckor sedan gick jag till en idrottsläkare och han remitterade mig till en sjukgymnast på Sport och Rehabkliniken. Jag har träffat världens trevligaste Anna Hellsten. Hon behövde inte granska min, nästan nakna kropp, länge förrän hon kunde hitta tydliga orsaker till problemen. Jag har framför allt ett högerben som är starkare än vänsterbenet och det gör att vänsterbenet tar lite mer stryk. Och när musklerna blir trötta blir det mikroskopiska bristningar i muskelfästet/senan som sitter inne i ljumsken.

Vad orsakerna är kan vi ännu bara spekulera i. Men det lustiga är att när jag gjorde ett gravitationstest på Nintendo WII visade sig samma grej, jag har en övervikt på vänstersidan.

Hur ska nu detta åtgärdas? Vi ska träffas redan i morgon igen för att gymma ”tillsammans” och jag ska få feedback på min träning och lära mig nya övningar. När man springer lite längre ställs helt andra krav på resten av kroppens muskler än när man springer upp till ”bara” en mil. Hur som helst ska jag förhoppningsvis alltså träna bort problemen.

Jag går runt och nästan är lite lyrisk över den nya medvetenheten och kunskapen om min kropp.