Garden Bistro

Idag käkade jag lunch med Adde på Garden Bistro. Om jag nu inte var helt nöjd med Bistro Sjöstad så var det ännu värre på Garden Bistro. Jag bestämde mig för det lite dyrare alternativet med gravad lax och dillstuvad potatis. Och in kommer en vanlig tallrik med fin och god lax och fräscha grönsaker men den dillstuvade potatisen var en skål med en grumligsoppa med mjölklumpar i och 3 delade små färskpotatisar. Jag borde lämnat tillbaka men snäll som jag är ät jag upp maten. Kanske är det bättre att fika men jag ska aldrig äta mat där igen.

Betyget blir lägsta tänkbara.

betyg1

 

Minigolf igen

När syrran och Macke har gett sig av mot tåget sticker jag ut på en löptur. Det var mer än två veckor sedan nu. Det gick bra och kändes mycket skönt. Efter löpningen bjöd jag in mig själv att spela minigolf med Niclas, Walle och Daniel i Tanto. Jag förlorade men inte så stort som jag själv hade trott att jag skulle göra.

Jag kan rekommendera banan, den är nybyggd inför VM i bangolf nästa år.

Efter golfen gick jag på stan med Danne och hans kollega Petra.

Walle, Daniel och jag

Bistro Sjöstad

Ikväll skulle syrran bjuda på middag och vi bestämmer oss till slut för att stanna till på Bistro Sjöstad. Det ligger precis bredvid det lite dyrare Jimmys Marina men med bara en utomhusservering. Vi hade jättetrevligt och var mycket nöjda med servicen. De var verkligen fantastiskt trevligt. Men tyvärr måste jag dra ner betyget då det var märkbart fabriksproducerad mat, min paj och Mackes hamburgare.

Hmm det är ju trots allt maten som är det centrala på en resturang så tyvärr kan inte betyget bli så bra.  Men det är ett stort plus för miljön, stämning och service.
betyg2


Foto: Ullis


Foto: Ullis

Blandad tisdag

Idag har jag hunnit

 • besök sjukgymnasten
 • äta lunch med Ron som är på besök i Sverige igen
 • köpa balansbräda
 • Spela minigolf med syster, svåger och kompis
 • Äta Maxmiddag på balkongen

Med denna bräda ska jag genom balansövningar förhoppningsvis kunna träna upp mina muskler kring mage, höft, säte och ben för att bättre kunna ta mig igenom min lopp.

Problem med ljumsken

Tänk vad lite jag vet om min kropp. Eller ska jag formulera mig så här. Det är roligt att lära sig och upptäcka nya saker om sin kropp.

Jag har som jag har berättat tidigare haft problem med ont i min ljumske när jag springer längre sträckor. För några veckor sedan gick jag till en idrottsläkare och han remitterade mig till en sjukgymnast på Sport och Rehabkliniken. Jag har träffat världens trevligaste Anna Hellsten. Hon behövde inte granska min, nästan nakna kropp, länge förrän hon kunde hitta tydliga orsaker till problemen. Jag har framför allt ett högerben som är starkare än vänsterbenet och det gör att vänsterbenet tar lite mer stryk. Och när musklerna blir trötta blir det mikroskopiska bristningar i muskelfästet/senan som sitter inne i ljumsken.

Vad orsakerna är kan vi ännu bara spekulera i. Men det lustiga är att när jag gjorde ett gravitationstest på Nintendo WII visade sig samma grej, jag har en övervikt på vänstersidan.

Hur ska nu detta åtgärdas? Vi ska träffas redan i morgon igen för att gymma ”tillsammans” och jag ska få feedback på min träning och lära mig nya övningar. När man springer lite längre ställs helt andra krav på resten av kroppens muskler än när man springer upp till ”bara” en mil. Hur som helst ska jag förhoppningsvis alltså träna bort problemen.

Jag går runt och nästan är lite lyrisk över den nya medvetenheten och kunskapen om min kropp.

Hemresa

Nu är jag på väg hem till Stockholm igen. Med mig hem har jag Danne, Ullis och Macke.

Här sitter vi och ”leker” trötta på tåget.

Macke och jag.

Danne och Ullis.

”Badego”

Nu har jag badat två gånger i år i min kära gamla barndoms-bad-sjö, Korsjön. Här kommer en liten svit med bilder från dagens inte lika behagliga bad. Bilderna visar min tveksamhet.

Söndag med HELA familjen

Det är lite speciellt, inte minst för mamma och pappa tror jag, när hela familjen är samlad. I helgen har vi alla varit samlade med allas respektive. Det var bara Niklas flickvän som inte var med.

Idag har vi varit på Loppis, fikat på ett litet lokalt café i Älgarås och sedan varit på Hembygdsföreningeningens hembygdsdag i Lindåsen utanför Älgarås.

Emma och Marcus myser.
img_6589

Jag sitter och väntar.

Mamma spelar kägelspel.

Lördag med familjen

Lördagssysselsättning:

 • Frukost med familjen
 • Besök i min hembygd med Danne
 • Pyssel och slappa hemma
 • Sjösättning av bryggan
 • Middag hemma i trädgården
 • Sällskapsspel hemma runt köksbordet
 • Nintendo Wii-spelande.

Danne och jag vid Älgarås kyrka

Jag åker vagn bakom Ulrika som kör gräsklipparen.

Här tar vi upp stora stenar från sjöbotten innan vi kan sätta i bryggan.

Här är vi ute och provgår på bryggan.

Här är bryggan, visst blev den vacker. Inte så olika min skiss va? Fast ritning och utförande är lillasyster och c:o förtjänst.

Jag rockar rockring med Nintendo WII

Rensat sten från sjöbotten

För att vi ska kunna sätta ner bryggan som vilar på plasttunnor måste vi rensa sjöbotten från stenar. Idag har jag bidragit med mitt strå till stacken.

Nu ska jag åka hämta Danne vid tåget om en stund.

Dag 3 på semestern II

Idag har vi varit flitiga utan dess like. Vet ni vad? Nu har vi lagt ett helt golv i rum på nedervåningen, Markus, Ulrika, jag och även pappa har hjälpt till. Nu (01.32) kan jag snart sova ordentligt.

Markus mäter, jag hjälper till. :)

Markus lägger golv.

Ullis leker katt och bajsar på lådan.

Markus sågar.

Dag 3 på semestern

Igår var det mest regn hela dagen, jag såg på film, surfade och hade det gott.

Idag har jag har arbetat tillsammans med de andra hela dagen utomhus sedan klockan nio. Klockan är ni kvart över sju. Bara korta avbrott för fika, middag och ett bad. Jag vet inte hur mycket träd och buskar jag har klippt och friserat idag. Men vackert blir det. Här kommer dagens bilder.

Ullis, Emma och Marcus.

Jag badar.

Jag under vattnet.

Markus och Marcus ute vid grundet i Korssjön.

Macke provar klänning.

Arborist, javisst.

Så här ser ni mig inte ofta!? Sågar grenar från en Bok nere vid sjön för att skapa lite mer öppenhet nere vid den blivande bryggan.

arborist -en arborister -na – En trädvårdsspecialist som vårdar träd i städer, tätort, trädgårdar, och andra bebyggda miljöer 

Dag 1 på semestern

Jag håller på lasta ved för att ta in i garaget

Markus sågar delar till bryggan

Dags för lite lunch i solen.

Markus snickrar. I bakgrunden på garagedörren ser ni alla gamla registreringsskyltar våra gamla bilar har haft. Min, COB 091, sitter högst upp.

Jag gör rent ett gammalt träkar som stått utanför garaget med vedträn i. Vet ni vad det använts till från början? Att döda grisar i. Min morfar var slaktare. Själv funderar jag på att bada i det. : )

Del två till bryggan körs ner till sjön.

Ulrika är med på före-bilden. Förhoppningsvis kommer det en fin efter-bild senare i veckan.

”Scener ur ett kändisskap”

Hade sett fram emot samma känsla som när jag såg hundtricket som jag är en av de bästa filmerna som finns. Men så lurad jag blev. Det var faktiskt en av de sämre filmerna jag sett. Det hjälpte inte ens att både Linus Wahlgren och Jonas Malmsjö var med i filmen.

Lägsta tänkbara betyg.

J i Nacka strand & Café Blom

Promenad in till stan och Skeppsholmen för en fika på Café Blom på Moderna. Och sedan kom Niklas och Niclas och hämtade upp oss och vi tog en tur till J i Nacka strand och käkade lunch. Efterrätten, en glass, tog vi på Bistro Sjöstad, hemma i Sjöstan. Snart bär det av till bion.

Semesterstart med besök från UK

Middag på balkongen med Micke, Dimitris och Danne blev min start på semestern.  Laxrätten som börjar bli återkommande serverades och sen lite passionfruktspannacotta.

Oups, grannarna har sex på balkongen! Varför får man för sig att ha sex på en balkong med bara glas runt om?

De fina bilderna på Micke är i hans kamera så jag får vänta på att jag får de bilderna. : )

Dimitris