Gott Nytt År!

Gott nytt år alla! Jag ska strax göra mig i ordning för att först gå på premiären av Stadsteaterns uppsättning av Hamlet och därefter äta och festa lite med festglada tjejer på Renstiernas gata.

Moskéminnen

Givaren av denna present vill att jag dagligen ska påminnas om vår resa till Istanbul. Alarmet är tydligen i form av att böneutrop. Ska testa genast efter helgerna.

Tisdagspub

Ikväll bjöd jag in mig själv/blev inbjuden på AW med Danne och hans kollegor. Man vill gärna sitta kvar för det var riktigt kallt ute.

Diskussionsämnen under kvällen:

 • Ledarskap på HRG (som om jag inte hört nog om det innan) : )
 • Sex
 • Rugbyspelare, dvärgar, irländare och kiltar (Petras favoritämnen)

Deltagare:

 

Julen slut för i år

Ja ha, då var julen över för i år. Jag kan summera en lugn och skön jul tillsammans med min familj. Jag har fått elda i öppna spisen, skottat snö, fått fina presenter och gott om god mat bara sånt som får mig att må gott. Jag kunnat vila och slappna av och jag känner mig utvilad när jag nu är på väg tillbaka till Stockholm. Tack mor, far, systrar, bror och svågrar för en trevlig jul.

Hur har din jul varit?

Göta Kanal 3

Det trodde jag inte för några veckor sedan men det blev ytterligare en biobesök på biografen i Töreboda.

Jag och mamma och varit och sett Göta Kanal 3 – Kanalkungens hemlighet. Jag kanske inte hade förväntat mig några sensationer så jag blev inte särskilt besviken när det visar sig att filmen inte var någon höjdare.

Det roliga för oss, mig och mamma, är att så stora delar av filmen är inspelad här i Töreboda.

Vinterland

Åh det bara snöar och snöar. I morse var jag uppe kl 9 och skottade och snart får jag ge mig ut och skotta lite igen. Det var lite jobbigt i natt när vi skulle åka och hämta lillasyster i Skövde. En biltur som normalt kan klaras av på 90 minuter tog 180 minuter. Men samtidigt är det så vackert och härligt! Jag klagar verkligen inte utan njuter av det underbara vädret! Det ger mig bara skäl att tända brasan oftare.

Julklappslista

Nu är julklappsöppningen avslutad. Följande har öppnats av mig:

 • Trisslott (i julstrumpan)
 • Trisslott
 • 4 vitvinsglas i serien Essence
 • Två par kallsonger
 • Hårfön (har önskat en för er som inte förstod det)
 • Boken Vägvisare till Stockholm
 • Presentkort hos SF
 • Presentkort hos IKEA
 • Strumpor
 • Strumpor igen
 • Tofflor
 • Mugg med kronprinsessan och Daniel på

Här får ni bilder från öppningen av julklappen till mina syskon som innehöll ett signerat och dedikerat ex av orgasmboken.

Kyrkogårdsbesöket

Varje år efter Kalle Anka åker vi till kyrkan och tänder ljus på våra avlidna släktingars gravar.

Älgarås kyrka

Innan vi åker till kyrkan har jag tänt alla marshaller, vedkasen och alla lyktor. Mys! Visst är det juligt!?

Sandvik

Julklappspapperstävlingen

Lillebror har inte kommit ännu. Jag ska addera med hans bild så fort han är på plats också. Lillebror valde en papperslös julklappsöverlämning. Tillagt 2009-12-27.

Var med och rösta i vår lilla familjetävling! Vad tycker ni? Vem vinner i år? Fick många kommentarer förra året på motsvarande inlägg.

Relaterade inlägg:
Tematävling
Ärtig inslagning inkl historik

Bidragen ”so far”:

Emma, den smågrisiga stilen:

Emma

Ulrika, den ekologiska stilen:

Ulrika

Mikael, den somriga stilen:

Systrar ”in action”

Systrarna har passat på att använda kameran både före och efter julmiddagen.

Det här året saknas kära lillebror till första sittningen men han kommer till andra sittningen av julmiddagen ikväll.

Ulrika testar fjärrkontrollen till kameran.

Pepparkakshuset

Jag springer ut och in och lägger på ved i min vedkase och det är så vackert ute i snödrivan.

Nu är jag klar med pepparkakshuset också.

Mitt pepparkakshus

Julklapparna på plats

Skrev ut etiketter på jobbet igår som jag sen satt på tåget och klippte till. Snörena är knutna och etiketterna på plats och så även julklapparna under granen.

Populärt med vedkase

Ja, det är så det heter har jag förstått. Det är alltså en slags vedkorg som man lägger vedträn och som står ute och brinner. Jag såg några fina när jag var i Göteborg. De är dock så populära att det inte gick att uppbringa en enda i trakten. Nöden är uppfinningarnas moder så gjorde jag och pappa en egen som står och brinner ute bredvid granris-julbocken.

Jag också satt upp kärven till fåglarna, placerat ut alla marsallhållare, skottat snö och pysslat med annat under dagen. Nu kan julen snart komma.

Bocken och elden

Julgranen är klädd

Detta är granens omvandling hemma hos familjen Bånnsgård Larsson. :)

Jag vet inte vad vi ska kalla stilen. Allt i alla färger på en gång. Markus föreslog tidlös men jag vet inte. Snygg gran har de fått tag på i alla fall och den är klädd som den brukar, det är huvudsaken.

Hur ser er julgran ut?

Julgranen

Julgranen

Julgranen

Julgranen

Julgranen

Julgranen

Prinsessor

Mina söta kollegor tar mitt kungliga intresse på största allvar och lånar ut viktiga magasin för min läsning när det handlar om den vackra prinsessan.

Avatar

Filmen som var täckmanteln till lördagens överraskning skulle ses i alla fall och vi passade på att göra det ikväll den enda kvällen tillsammans innan jag sticker ner till Töreboda.

Om filmen tycker jag följande:

 • Fin
 • Välgjord
 • Bra budskap

Men som vanligt när man är lite trött efter jobbet, kallt ute och varmt när man kommer in och mätt efter en god pizza så har jag svårt att hålla mig vaken. Men jag sov inte bort hela filmen i alla fall. : )

Jul på Liseberg

Tina hade fixat biljetter och vi hängde med.

Vi spelade, spelade och spelade. Tror ni vi vann något? Jag och Danne alltså? Nope. Men tjejerna de vann båda två. Lena en MEGA-chokladkaka och Tina några dajmpåsar och Juleskum.

En trevlig men väldigt kall dag. Nu ligger vi på hotellet och vilar lite innan vi ska bort till tåget.

Tack tjejer och killen för en trevlig dag!

Lena med sin vinst.

Tina & Danne

Lena & Jag

Lena, Tina & Danne

Kock & Vin – En överraskning

Danne påstod att han bokat oss på filmen Avatar när vi var i Göteborg. Jag har länge anat men inte varit säker på att det var en täckmantel för något annat. Med tanke på att vi lämnade hotellet smått hunriga och att vi inte gick i den riktning som jag trodde att biografen låg så kunde jag i det sista dra slutsatsen att vi inte skulle på bio.

I stället tog han oss till resturangen Kock & Vin på Viktoriagatan. Här åt vi en helt fantastisk avsmakningsmeny med tillhörande vinpaket. Jag som är lite förkyld insåg att mina doftintryck inte var så starka men att smaklökarna fortfarande fungerade.

Här är menyn vi åt:

 • Pilgrimsmusslor från Fröya samt kålrabbi med alger och inlagda sagogryn
 • Lår och lever av kyckling från Rössjöholms gård, korngryn, krusbär och krispigt kycklingskinn
 • Halstrad gös, rotselleri med rödvin och ädelost från Kvibille samt ångad grönsallad
 • Morötter från Ugglarp
 • Kalv stekt i kryddpeppar, kalvsky med märg samt grönkål, blomkål och brysselkål
 • Havtornsorbet med bränd vit choklad och hasselnötsbröd
 • Syltade björnbär med frusen örtinfusion, sötad persiljerotskräm och maränger

Min favoriträtt som helhet var den sista desserten. I övrigt är det olika skum och krämer som är mina favoriter.

Innan ovanstående sju rätter fick vi dessutom två små aptitretare och det var den andra i ordningen som var den bästa och hade det godaste skummet. Kokt ägg med anjovis med pepparrotsskum serverat i ett äggskal. Mums!

Det måste nästan nämnas att till morotsrätten serverades en slags GT. Gin tillverkad i Skåne skakad med morotsjuice. Helt klart en spännande och nytänkande kombination med den LILLA morotsrätten. Kan tilläggas att all mat var nytänkande till sin karraktär.

Efter maten bar det av till Gotia Towers Skybar för att ta några drinkar med Dannes kompis Tina och Lena.

Från Kock & Vin

Jag och Tina

Lena & Danne

Julklappsshopping

Tanken var att slå tre flugor i en smäll, umgås med syskon, julshoppa och kolla på brudklänning till Ullis. Men det blev bara de två största. Butiken med klänningar som skulle vara öppen var tyvärr stängd.

Efter shopping och lunch på Freeport i Kungsbacka blev det fika hemma hos Niklas och Elina i deras nya lägenhet.

Prisondate.se en fängslande kontaktsida

Jag kan inte låta bli att skriva ett litet inlägg om ovanstående rubrik.

Jag är inte hälften så förvånad att sajten existerar som att jag hittar en annons för sajten i tidningen Kupé ombord på x2000. Hur tänkte projektledaren för kampanjen när han valde tidningen Kupé som media för att nå ut till en potentiell målgrupp? Eller var det så att de köpte ett färdigt mediapaket där Kupé ingick och inte gick att välja bort?

Har sett många udda mötesplatser på Internet men detta är nog ändå den som förvånar mig mest. Bygger inte en digital mötesplats ändå på att träffas i verkligheten så snart som går?

Hmm.