Tyresö

I eftermiddag har vi varit hos Joachim, Madelene, William och Alicia i deras nya hus i Tyresö. Och ack så sugen jag blir på hus!

Nu har vi precis ätit middag, sushi, Danne bjöd, vi har även hunnit städa lite Nu ska jag slappa lite i soffan och snart sova.

Fest med mos & mussla

Ikväll har jag bjudit på ett mos som Cecilia lärt mig, mos med potatis, morot, grädde, smör och riven parmesanost. Till det käkade vi en bit ryggbiff och en trattkantarellsås.

Som förrätt gjorde jag hallstrad pilgrimmsmussla med dillskum och granatäpplebitar. Jag lyckades göra dillskummet med med smältsmör, en fiskbuljongtärning som jag sedan kokade upp med mjölk och därefter körde i min Aerochino som jag i vanliga fall skumma möjlk till kaffet med och sedan hällde jag ner den hackade dillen.

Nu ligger vi här och funderar på om vi orkar gå ut och köpa något sött till efterrätt.

Och till allt detta goda lyxade vi till det med lite skumpa. :)

Cirkelfys med Tom

Idag har jag tränat cirkelfys med en ny ledare som jag inte provat tidigare. Ett pass jag gärna går på igen.  För er som inte tycker det är kul att gå på gymmet för att ni har svårt att motivera  er själva där så är detta perfekt.

Nu ska jag ta en promenad och sedan fika med Morten och Petri!

Fredag med Lina

En fredagkväll med Lina innebar drink på Grand hotell och sedan en flaska vin och en fantastisk cesarsallad på Tures.

På Grand fick jag den där drinken jag längtat efter så länge, Aurora Sour. Smaskens!

Sen bar det av hemmåt till en som fick tillbringa kvällen på tandläkarakuten efter att ha stoppat lite för hårda grejer i munnen. :)

Dagens inköp

Efter jobbet idag drog jag in till stan för att käka middag med Danne på Tacobar. Men innan dess blev det lite julklappsinköp och en present till mig själv – en tröja. Efter shopping och före middag hann jag med en Macchiato på världens bästa Streetcoffee, ett café på vasagatan.

Due date

Ikväll har vi varit på bio och sett Due Date, en ny komedi. Det var en förhandsvisning som Niclas fått biljetter till men han ville inte gå till Sickla men det passade oss i stället.

Filmen får nog inte mer än en tvåa, det var inte riktigt min stil av komedi och den var stundtals ganska torftig och förutsägbar. Men den hade sina moments också då jag skrattade gott. Som t ex

  • När vovven runkar
  • När en av karraktärerna sitter på ett flak och flyger upp i luften när de kör över ett gupp
  • När de dricker kaffe bryggt på askan av den döde pappan som förvarades i en kaffeburk

Mitt betyg: