Änglagård – Tredje gången gillt

Har precis varit och vattnat blommorna hos Agneta och Fredrik, handlat lite till nyårsfestligheterna ikväll och passat på och se den nya filmen Änglagård .

Har man sett de andra två och gillat dem då är denna ett måste så klart. Och jag tycker filmen var ganska bra. Eller kanske riktigt bra. Men så är jag ju svag för svenska filmer. Tyckte ändå på något sätt att det var en bra uppföljare och den hade inte fastnat allt för mycket i det gamla upplägget utan hade ett uppdaterat snitt om man kan säga så.

Betyget blir inte en trea utan en halvsvag fyra.

Kina mat med Niclas

Tanken var lite bio efter jobbet men det blev lite häng hemma hos Niclas med kinamat ikväll. Gött att bara sitta och slappa och snacka.

Selma city spa

Jag brukar försöka komma iväg och få lite massage och senast var det ombord på Birka Paradise men då bara 25 minuter. Idag slog jag till med 75 minuter och det var riktigt skönt. Stundtals nästan smärtsamt men det är så jag tycker att riktigt bra massage ska vara. Enligt terapeuten var det många spänningar i ryggen.

Malin & Andrew

Ikväll har jag tagit jag ätit en god middag på Hotell Skeppsholmen tillsammans med Malin och Andrew som är på besök i Stockholm. Planen var att vi skulle ätit på 1900 men de bokade av bordet för att de inte skulle ha öppet ikväll. Istället har vi varit på Hotell Skeppsholmen och jag har för första gången i mitt liv provat Kroppkakor. Gott!

Efter maten tog vi en promenad till Lydmar hotell och tog en drink där. Det är roligt när gästerna uppskattar ställena som jag omsorgsfullt valt ut efter deras smak.

Nu sova, i morgon är det arbete igen.

Tid, perspektiv & minnen

Ikväll har jag kommit hem till Stockholm och jag saknar min familj.

Jag har tittat på ”Bakom kulisserna” till det kungliga bröllopet. Men jag minns också min systers bröllop. Minns ni mina bilder från i somras? På den nedersta bilden ser ni hur det såg idag när jag lämnade Björkulla.

Samma sjö, samma träd, samma brygga, mer öde och samtidigt vackert.

Klicka på bilderna för att se dem i större format.

Bästa julklappen

Det går inte säga vad som är bäst. Men jag vågar nog ändå, för jag fick några från alla i familjen. Jag nämligen fler glas i Iittalas serie Essence.

Tack!

Nu fattas bara två champagne och sedan vattenglasen.

Sista dagen av ledighet

Nu sitter jag på tåget på väg tillbaka till Stockholm. Åhhh vad jag älskar mitt hem, min familj, landet, landskapet och vintern! Hela jag är fylld med tankar och känslor.

Ibland blir det mycket av det goda. Jag har råkat få totalt 12 dessertvinglas av min familj i julklapp. Idag åkte jag, mamma och pappa till Töreboda och bytte 6 av dem till cocktailglas i stället. Nu fattas det endast vatten glasen och så har jag sex glas av varje sort. :)

Annandag jul

Systrarna är på väg tillbaka till sina hem i Eskilstuna och Göteborg. Jag, mamma och pappa har hälsa på våra gamla släktingar, Gunnar och Märta.

Nu ska jag, mamma och pappa bara slappa och njuta av lugnet. Ev kommer mamma och pappas grannar, Laila och Torbjörn, över på besök.

Juldagen

Skönt att få ha familjen samlad. Idag har även Emma och hennes Marcus kommit ner. Mer julmat och mer sällskap med varandra i familjen.

Vi har pysslat med att hjälpa mamma och pappa att få i ordning i sitt nyrenoverade badrum. Vi har satt upp både skåpet under handfatet och badrumsskåpet över handfatet. Pappa har kämpat och dragit rören och nu kan vi använda både dusch och toalett. Mamma och pappas julklapp, sex stora gråa och mörklila badlakan ligger snyggt på plats.

Vi har försökt övertala bror att komma upp men med en obesiktigad bil och mindre tillförlitligt SJ blir han kvar i Göteborg.

Julafton

En av mina julklappar var att pappa fick komma hem från sjukhuset. Krasslig och rosslig men det var ändå med både en mamma och en pappa jag fick äta vårt julbord tillsammans med lillasyster.

Vi var bara fyra som skulle komma överens om när vi skulle dela ut julklappar och jag tror att det var det som gjorde att det blev något tidigare i år, nämligen direkt efter Kalle.

Jag fick många fina glas i Iittalas serie essence, presentkort på SF, IKEA och Hemtex men också strumpor, lotter och annat smått och gott.

Jag och mamma har hunnit med vårt traditionsenliga besök på kyrkogården och tänt lyktor på våra döda släktingars gravar. I år fick vi gräva fram lyktorna.

Nu har svåger kommit och nu ska det sällskapas lite.

God jul alla!

Dan före dan

Den här dagen blev inte riktigt som jag tänkt. En dag som skulle vara avsedd för pyssel med familjen och hjälpa till att förbereda julen.

Istället för att göra allt detta följde jag med min pappa till sjukhuset och ännu mer tyvärr behövde han stanna kvar. Min pappa lider av kol och det betyder att lungorna har svårt att syresätta blodet. Kroppen kompenserar själv för detta genom att låta hjärtat slå mer. Han hade en vilopuls på 105 och en syresättning på 90 när vi kom in.

Mycket tårar och många tankar. Jag önskar alla en frisk och god jul. Var rädda om varandra.

Hemresa

Jag var osäker på vilket som skulle vara bäst. Tåg med SJ eller bilkörning med Lina.

Det visade sig att bil med Lina var det bästa och för en gång skull valde jag rätt.

Det var en helt normal körning, lite trafik och förvånadsvärt fina vägar. Nu är jag hemma i Töreboda med mamma och pappa, snart kommer Ullis och Markus, Lina har fått mat och är på väg vidare mot Göteborg som är hennes slutstation.

Middag

Ikväll, sista kvällen innan jag åker till Västergötland, har jag tillbringat med Anders och ätit middag. Trevligt! Tänk vad viktiga vänner är och hur mycket energi man ibland kan få av varandra.

Nu sova.

Tack!

Ett stort tack till alla som skickat mig cirkulerande emails under året…

Jag måste sända ett speciellt tack till den som skickade mailet ang urin i klistret på kuverten, ber nu alltid någon annan slicka mina brev.

Jag har numera inga sparade pengar eftersom jag gav allt till en sjuk flicka (Penny Brown) som var nära att dö på ett sjukhus för 1 387 258:e gången.

Inte har det kommit några pengar från Nigera banken som ville dela 7 miljoner dollar med mig för att jag låtsades att vara en bortkommen släkting till en kund som dött.

Jag behöver inte längre oroa mig för min själ eftersom jag har 363 214 änglar som ser efter mig och ett helgon som garanterat mig lycka.

Jag har också under året lärt mig att mina böner bara får svar om jag sänder mailet vidare till 7 av mina vänner inom 5 minuter

Jag dricker inte Coca Cola längre eftersom jag kan rengöra toaletten med det.

Jag kan inte längre gå till ett varuhus eftersom någon kan droga mig med parfymprover och sedan råna mig.

Jag kan inte längre svara i telefonen eftersom någon kan be mig slå ett nummer som gör att jag få en telefonräkning för samtal från Jamaica, Uganda, Singapore eller Uzbekistan ..

Ett speciellt Tack till dig som skickade mailet om den afrikanska spindeln, nu kan jag inte använda någon annan toalett förutom min egen, eftersom spindeln kan sitta under toalettringen och biter den mig i rumpan dör jag direkt.

OCH du tack för dina goda råd…

Jag kan inte ens plocka upp en 20:a som jag tappar på parkeringsplatsen, eftersom att det antagligen finns en sexförbrytare i buskarna som väntar på att jag ska böja mig framåt…

Å du…

OM du inte sänder detta e-mail till minst 144 000 personer inom de närmsta 70 minuterna kommer en skata med smittsam diarree landa på ditt huvud och du blir aldrig frisk igen…

Jag vet att det låter otroligt men det har faktiskt hänt en grannes, före detta grannes, ex flickväns mammas andra mans kusins frisör.

By the way… en sydamerikansk forskare har efter långa studier har upptäckt att människor med låg IQ som har oregelbundet sex alltid läser mail med handen på musen…

Å du försök inte att skylla ifrån dig… det är för sent..

1900

Idag har jag haft en riktigt trevlig och god lunch på Niklas Eksteds resturang 1900 på Regeringsgatan.

Ohh, jag vill verkligen dit snart igen.

Middag i Tyresö

Ikväll har jag varit och ätit min livs bästa potatisgratäng hos Jocke, Madde och William och Alicia.

Här en bild på de söta ungarna som tillsammans ser på tv under den nyinköpta fällen. :)

Hundar

Jag har inte många ideella engagemang men nu tror jag att jag har ett på gång. Jag ska bli doggywalker på Åkeshovs hundstall.

Så när Danne frågade om jag skulle hänga med till hundmässan tackade jag ja.

Men det där med att stöpa hundar i samma form och sen tävla hur man uppnår dessa olika ideal. Hmm. Vet inte vad jag tycker om det. Men å andra sidan lydnad där man ser hur hundarna lekfullt springer runt och visar sina färdigheter tycker jag verkar kul för vovvarna.

Firande

Mina kollegor har grattat mig idag. Till min ära köpte Sara toscabullar på Pressbyrån till fredagsfikat.

Ikväll har jag varit med Petri, Morten och Jussi och käkat god afrikansk mat på Chakula. Resturangen ligger på Pontonjärsgatan och kan varmt rekommenderas.

Tack för alla gratulationer!

Dagen för dan

I morgon blir jag 33. :)

Mamma har skickat presenter i ett kuvert och kuvertet står nu bredvid sängen på en stol och väntar på att jag vaknar i morgon.

Efter lite strukturerad eftertanke var det dags att fixa och plocka lite är hemma och göra lite fint. Inte för att det kommer några gäster men lite ordning vill man ha ändå.

Imorgon ska jag fira med Petri och Morten.

Julbord

Ikväll var det dags för det årliga julbordet med jobbet. I år blev det med Strömma och M/S Gustafsberg VII. Jag hade inga förväntningar, tvärtom, jag hade förväntat mig något ganska enkelt men faktum är att de överträffade min förväntningar med råge både avseende kvalitet på maten och miljön.

Väl hemma hade jag ett långt och viktigt telefonsamtal.