Tia

Ikväll har jag varit och idkat välgörenhet igen. Jag har tagit en timmas promenad med taxen Tia från Stockholms hundstall. :)

Middag med kompisar

Andreas och Fredrik kom över ikväll för ännu en söndagssoppa. Ikväll blev det en champinjonsoppa. Två tallrikar var och 6 matlådor blev det.

Här får ni receptet:

 • 2 liter färska champinjoner (400 g)
 • 1 finhackad gul lök
 • 50 g smör
 • 1 msk vetemjöl
 • 1 liter hönsbuljong (eller grönsaks­buljong)
 • 1 dl vispgrädde
 • Salt efter smak
 1. Skär svampen på längden i halvcentimeter tjocka skivor.
 2. Fräs svampen på medelgod värme i 10 minuter under omrörning.
 3. Strö över lökhacket och fortsätt fräs tills lökbitarna blivit genomskinliga.
 4. Strö över vetemjölet (eller hoppa över det om du vill ha en tunnare soppa). Låt fräsa en minut till.
 5. Häll på buljongen och låt sjuda i 20 minuter på svag värme under lock.
 6. Ta soppan från värmen. Blanda grädden och äggulan med 1 deciliter av soppan. Häll tillbaks detta i soppan. Tillsätt örten, kajennpeppar och citron. Värm soppan försiktigt och servera. Gärna med nybakat bröd.

Fika med främling

Jag har precis varit och fikat med Niclas och lite andra kompisar till mig och Niclas och deras kompisar. Efter en stund så är det en som frågar om någon känner en nioende person som sitter längst bort på soffan och då visar det sig att ingen känner honom men han pratade med någon vid bordet som visade sig tro att det var någon kompis till någon vid andra ändan av bordet. Fast det var just det som var komiskt att det inte var så.

Hur som helst, vi hade en trevlig fika på Rival. Jag käkade en ceasarsallad och drack en kaffe mätt och belåten. Nu ska jag skynda mig och göra lite soppa till Andreas och Fredrik som kommer över ikväll.

Hotell Nobis

Ikväll har vi checkat in på Hotell Nobis, Danne fick ett prova-på-erbjudande och det är jättefint och trevligt.

Idag har vi först fikat, sett filmen Till det vackraste på bio, tagit en drink på 1900 och en i loungen på hotellet.

Till det som är vackert

Ikväll har vi varit och sett filmen Till det som är vackert.

Först trodde jag den var bra. Sen trodde jag inte den var så bra. Sen när den fick en guldbagge trodde jag det igen. Men det visade sig att den inte var så bra.

Det mest underhållande på filmen var mammorna på raden bakom som fick sitta och hålla för ögonen på sina barn när de sög av varandra i filmen. Kunde inte låta bli och titta på Danne som var med och vi båda fnissade lite. :)

Mitt betyg blir bara en tvåa denna gång.

Hittegodset återfunnet

Ikväll har jag varit och hämtat både tvålarna jag glömde på flyget i söndag och böcker jag glömde på flyget till Island. Jag har varit och hämtat upp grejerna på olika utlämningsställen. Det blir dyrt att glömma sina tillhörigheter både här och där. Fast jag får vara glad att det finns just hittegodsavdelningar. :)

Jag är nu hos Danne och vi har käkat fläskfilé, potatisgratäng och druckit rödtjut. Vi har också hunnit med fredagsunderhållningen Lets dance och På spåret.

Göteborgsvarvet

Nu var det två år sedan jag sprang ett halvmarathon. I år är det dags igen. :)

Jag och bror ska springa med varandra. Även den här gången kommer jag ”fuska” och inte springa i mitt namn. Det blir en av min brors kollegors namn jag springer under.

Nu ska vi se om jag kan komma i form igen?