Lycka

Ikväll har jag varit med Lina och sett föreställningen Lycka. Jag har redan sett den men den var verkligen värd ett extra besök. Efter lite middag på teaterbaren sjönk vi ned i stolarna på andra raden i fyra timmar drygt.

Vilse med löpgruppen

Idag var ett annorlunda och faktiskt väldigt roligt pass. Ledare gjorde ett felaktigt vägval och bad inte om hjälp. Så det RÅKADE bli 17 km i stället för 10 idag. Skönt! Sen hade vi en deltagare som inte var i form, ledaren valde och springa med honom och bad mig ta resten av gruppen tillbaka till Friskis och påbörja stretchen. Inser nu vilka utmaningar jag kommer få möta!

Gym blev cirkelfys

Lite trött efter att ha landat vid midnatt men ändå på jobbet hyfsat  i tid. Ikväll däremot kände jag för att röra på mig och tänkte köra ett lugnt gympass men det blev hård cirkelfys i stället. Sen festade jag till med lite sallad och keso på kvällen. Jag ska bli smal igen. :)

20120228-101032.jpg

Hemma

Haft en underbar dag. Promenad i vårigt London till Westfield för lunch och shopping. Nu har jag precis landat och sitter på Arlanda express på väg in till Stockholm.

Framme i London

Hade nog lite otur, kom till gate i annan terminalbyggnad, köer vid passkontrollen, missade en Heatrhrow express och den var tvungen att köra omvägar, och ombyggnad på Paddington. Nu är jag framme i alla fall. ;)

Myskväll

Ikväll har några kollegor varit hemma och softar med lite gatuköksmat och finbullar från Finefood. Mys. ;)

Nu packa.

Tisdag innebär löpning

Tisdag ör fortfarande den heligaste löpträningsdagen. Idag en massa jobbiga backar med teknik och intervaller. Puh.

Men roligast var att få berätta för npgra ledare att jag kommer bli deras kollega och bli hälsad välkommen av flera där. ;)

Arkivering

Ikväll har jag och min kollega jobbat extra med arkivering. Tråkigt men ett måste. Nu är kl 20 och det är dags att åka hem.

Hallwylska palatset

Idag har jag varit lite kulturell. Jag har besökt Hallwylska palatset som har en lite säregen historia. Både palatset och familjen von Hallwyl.

Tantelantan hade redan från början bestämt sig för att allt skulle bli ett museum efter henne och hennes mans bortgång och hade katalogiserat allt som fanns i detta privatbygda palats. Allt var klart och inflyttningsbart 1893 men skulle bara användas som vinterbostad.

På det stora hela var det ett intressant besök men inget som kitlade tillräckligt för att jag ska skicka dit gäster.

Med mig hade jag Fredrik och Agneta. Nu har vi precis både hunnit äta lunch och fikat.

Finbesök & finmiddag

Ikväll har jag varit ute och druckit drinkar och ätit middag med allra käraste Andrew och Malin som är på besök i Sverige. De hade lämnat lilla Greta hos mormor och morfar och var barnfria en natt i Stockholm. Och då fick jag tillfället att träffa dem. Jag tog med dem på drinkar på 1900 först och sedan middag på Nalens resturang.

Jag åt en fantastisk kalixlöjrom till förrätt, renkalvinnanlår till huvudrätt och en creme brulé till efterrätt.

Men som grädde på moset var nog dessertvinet som de rekommenderade mig det bästa.

Ja just det, jag glömde den goda aptitretaren på rökt, torkat renhjärta.

By the way, inget besked ännu från Friskis.

Löpning

Ikväll är det sista löppasset för den här veckan. En tur med Micke och endast två andra deltagare denna gång.

Inget besked från Friskis om antagning idag. Hoppas imorgon.

Intervju & styrketester

Oj, det här med styrketester och intervju för att bli friskisledare var jobbigare än jag trodde. Nu tre timmar senare är jag på väg hem.

Det började med introduktion till kvällen, det var många fler än jag trodde, alla som sökt någon ledarroll inom Friskis och som inte kunde i lördags var här ikväll.

Styrketesterna var fyra, en ryggövning, armhävningar, situps och benböj. Allt gjordes i takt till ett metronomljud och varje station kontrollerades av två, en som räknade och en som kollade att övningen genomfördes riktigt. Fick man mer än två påpekande om kvaliten på övningen fick man avsluta. Armhävningar, 15 på tå var inga problem. Inte heller 90 st benböj ner till 90 grader med vikter på axlar var problem. Men att ligga på en stepbräda med höfterna vid kanten och en medsökande sittandes på benen och ligga i rak planka i 3,5 (!) minuter var tuffare. Samma sak gällde faktitskt 90 situps. Kommer de gå strängt på de angivna nivåerna har jag inte lyckats. Men de sa också att det inte uteslutande var avgörande.

Efter det var det trettio minuter intervju med två rekryterare. Puh!

Nu återstår bara hoppet. Och jag hoppas. Besked kan komma imorgon, fredag eller måndag.

Jag slapp i alla fall ett test och det var takttestet som alla gympa och spinningledare fick göra.

Tisdag är löpning

Efter jobbet har jag varit ute och kutat runt söder under en lång intervallträning med Therese som ledare. Idag fick vi hop nästan 12 km och vi avslutade med backen till Sofia kyrka. Vi klarade oss preecis innan den började snöstorma.

Mycket på jobbet

Det är fortfarande väldigt stressigt på jobbet men nu gör jag mina åtta timmar och inte mer. Orkar inte hålla på som föregående två veckor med att vara på jobbet sex varje morgon. Ikväll avslutade jag i alla fall kvälle med gymmet i Skrapan.

Whitney Houston

Hennes skiva var bland de första jag köpte. Och med det följer många minnen. Denna låt är en av mina favoriter. Kände mig inte berörd av faktumet av hennes död förrän jag såg den första av de båda videosarna jag såg. Hon ser så fin, stark och frisk ut. Och så var det förmodligen inte för henne på slutet.

Tack för alla fina låtar!

Betyg på Whitney:

En hyllning

Den halvfärdiga himlen

Var jag för trött för att bli intresserad? Eller blev jag trött för att det var ointressant?

För första gången på länge gick jag i från teatern besviken. Det blev inte alls vad jag hade hoppats på. Föreställningen var tråkig helt enkelt. Jag trodde detta skulle bli ett bra sätt för mig att ta in Tranströmmers dikter men så blev det inte.

Som tur är hade jag i alla fall ett skönt träningspass innan.

Tyvärr inget bra betyg denna gången.

Företagsrock på Patricia

Ikväll har jag umgåtts med kollegor, partners till min arbetsgivare och kunder. Först var vi i en festlokal vid jobbet och sen var vi på Patricia och tävlade i den årliga företagsrocktävlingen. :)

Jag var trött och smet lite tidigare. Nu hemma och dags att sova.