Krasslig

Efter ett glas vin och en drink igår var jag blev jag jätte nysig. Jag nyste så det skvätte över hela kontoret idag. Ikväll ska jag hem och vila.

Illustration: Primärvården Södra Bohuslän 

Löptur

Låter bilden tala! Sällskapet heter Oscar. Vi tog inte tiden. Men det är kul, för nu kan man springa utan att känna att man behöver ta en paus. Sträckan är 5,5 km.

Mikaeldagen

Vi kanske är lite konstiga i min familj men vi firar namnsdagar. Idag är det min namnsdag. Av familjen fick jag… Se bilden!

Sen har jag fått lite grattisSMS. Tack alla!

Foto: furnish.se

Fänkålssoppa & Tvättstuga

Ikväll serverades det fänkålssoppa igen. Jag köpte en ny mixer igår. Glömde berätta om det. Sen har det tvättats också. Alla sängkläder efter övernattningsgästerna och så har jag tvättat tre par skor. Vet inte vad Stockholmhem tycker om det men rena fina blev de i alla fall.

KS & SKHLM

Dagen började med återbesök på KS. I dag kunde de punktera bölden och få ut lite av varet. Uhiii! Jag vet! Men det som med finnar. Man måste vänta på att den mognar och sen kan man dränera den.

Efter åkte jag, mamma och pappa till Skärholmen och shoppade lite. Svampkniv för säsongen nästa år, en sil, lite duschtvål, hänglås till förrådet och en ny stickad tröja.


Foto: H&M

På Lyran

Emma fick åka hem och lägga sig sen åkte mamma, pappa och jag till Skogskyrkogården och tittade. Efter det åkte vi till mammans nya favorit bland Stockholmscaféer, Lyran i Bredäng och fikade.

Jag älskar den höga luften och de vackra färgerna på hösten. Med mamma och pappas sällskap och en latte och Napoleonbakelse blir det inte sämre.


Foto: Mikael Bånnsgård

Halsböld

I natt vaknade jag av att syster satt och hulkade och grät på toa. Hennes halsonda hade accellererat kraftigt. Vi började morgonen på Roselundsnärakut och därifrån vidare till Karolinska Sjukhuset där man konstaterade halsböld. Stackarn! Jag har haft det och vet vad skiten innebär. Det gör så ont så man kan inte svälja något och till slut blir det så svullet så det sätter sig på rösten.


Foto: Internet

Skiss blir verklighet!

Man kan nästan tro att den här teckningen är ritad efter att sängen är gjord. Men så är det inte. Jag är imponerad av mig själv att jag har lyckats så med min målbild ritad i blyerts på papper. Skissen är ritad i april 2007.

Träning & Spaning

Idag hade jag en plan. Jag skulle gå på passet där tjejen som ledde passet VERKADE ha en kompis som spinnade på hennes pass och som var snygg. Förra veckan var hon sjuk men den här veckan skulle hon komma och då var min plan att han skulle vara där också. Men vilken otur jag hade. När jag kom dit visar det sig att hon fortfarande är sjuk. Tråkigt! Men å andra sidan fick vi en manlig ledare som inte var så tokig heller. Men jag har aldrig sett någon svettas så enormt.

Efter 30 sekunder på uppvärmningen ser jag hur det pärlar sig i pannan. Gissa hur han såg ut efter första konditionsblocket! Han var blöt över hela framsidan på tröjan och en bra bit ner över byxorna ner mot knäna. Efter andra konditionsblocket och närmare slutet var det en pöl som man kunde behövt en skrapa till för att få bort.  Helt plötsligt känns det inte som om jag svettas mycket. Men söt var han och inspirerande spinningledare.

Äntligen slutfört!

Det tog bara ett och ett halvt år. Men nu är den klar. Jag är stolt! Kommer ni håg mina första skisser på sängengaveln? Jag ska se om jag hittar dem senare så ska jag visa. Knapparna är klädda för hand i samma tyg som överdraget. Varje knapp är dragen med ståltråd och spänd på baksidan.

Andreas, tack för hjälpen!

Promenad

Man kan inte träna varje dag även om det är roligt och trevligt. Idag passade jag på att jobba lite extra så jag hem först vid 20. Efter det blev det en promenad i Sjöstaden. Det är så vackert på kvällarna.

Indiskt

Skön kväll ikväll. Först spinning vid Ringen sen hem och käkad middag på en indisk resturang Sjöstan. På vägen från resturangen tar vi en god drink på Göteborg, en resturang i Sjöstan, och sen köper vi mjölk och en vaniljbulle på 7 eleven för att kunna dricka latte på balkongen när vi kom hem. Mycket trevlig måndagkväll om jag får säga det själv.

Hejdå till Ron

Ron åker tillbaka till Sydamerika på tisdag. Ikväll fick alla som ville komma och säga hejdå till Ron komma till Patricia. Passande nog såldes allt för 29 kr i baren. Jag var där tillsammans med många andra. Tack vare infravärme kunde vi stå i utomhusbaren och njuta av Stockholmvyn. Nu är det dags att sova. I morgon väntar en arbetsdag.

Löptur

Min kära kollega är anmäld till tjurruset, killarnas svar på tjejmilen, och inför det behövs lite träning. Jag har solidariskt lovat att löpträna med honom inför loppet och idag tog vi en tur. Det var skön och det gick bra. Vi tog varvet runt Hammarbysjön.

När naturen är som grymmast

Idag fick jag beskåda när jag vänta på löprundan med Oscar hur flera rovfåglar jagade och hetsade en annan skadad fågel. Till slut fick en av rovfåglarna tag på den skadade fågel, fyra meter från mig, lyfte den men tappade den i vattnet. Jag såg hur det stackars livet kämpade men drunknade förmodligen senare.

Usch, jag vill inte vara skadad fågel.

Som vanligt frågar man sig vad man hade kunnat göra. Jag hade möjligtvis kunna göra slut på dess liv innan den fick drunkna men jag vet inte hur det hade uppfattats bland ALLA som stod och kollade ut på sina balkongen på skådespelet.

Brideshead Revisited

Ikväll var vi och kollade på den nya Brideshead Revisited på Victoria på Söder. Filmen var som väntat. En lite moderniserad version och lite bögigare förstås. Båda pojkarna var söta.

Men jag fungerar allvarligt på om jag har någon sjukdom som gör att jag somnar så fort jag ska se på film. De flesta av mina vänner och framför allt min fd sambo kan intyga att det är jätte jätte svårt för mig att hålla mig vaken till film. Undrar om jag ska söka för det också?

Fika med Ron

Efter en lång och skön morgon hemma gav jag mig ut på stan för fika med Ron. Han sticker tillbaka till Bueons Aires på tisdag.

Förutom att bli bjuden på fika fick jag 10 skivor med 80-tals musik. Ron har sålt lägenheten och allt skulle bort och jag fick min del och litet minne. Har inte hunnit lyssna ännu men jag är övertygad om att det fanns smått och gott som kommer bli roligt att lyssna på.

Tack för skivor och present.

Middag hos Jocke & Madde

En bra jobbdag, ett kundmöte och jag känner att jag kommer framåt med min nya kollega. Vi strukturerar och bygger för framtiden. Idag blev det både fredagsfika, Oscar fixade muffins, och fredagsvin.

Glad åkte jag över till mina vänner i Sickla som hade gjort en underbar god ugnsstekt karé, med rostad sötpotatis och vanlig potatis. Vi ska inte glömma såsen. Underbar!

Före maten och efter mat lyssnade jag på smurfarna och byggde briojärnväg med William. Jag insåg att jag kan texterna till alla smurflåtarna. Inte ill va?

Jag fixade med efterrät. Jag gjorde min paradrätt, pannacotta!

Nu är det dags för sängen. Godnatt!

Omedveten stress

Som sagt, mina samtal med min terapeut är viktigta. Innehållsrika diskussioner (mest jag som pratar) med viktiga insikter.

När man separerar från någon skapas ett storthålrum. Även om där inte fanns något hålrum när man träffades så har personen skapat en plats. Och nu när inget finns på den platsen har jag insett att jag gripits av en stress att fylla upp hållerummet. Det gör jag med träning, kompisar och andra aktiviteter som att städa i skåp, sortera allt möjligt och en massa annat. När jag igår påmindes om att min nya och viktiga vän inte alltid kommer att vara tillgänglig för mig som han är idag påmindes jag om stressen och det utlöste en rad oväntade reaktioner.

Förutom den stress som jag nu försöker berarbeta som hänger över mig i nuet insåg jag att det finns en annan långsiktig omedveten stress. Jag har en dröm om att sitta på min glasveranda i sort vackert trähus på landet när jag blir gammal och hålla ”någon” i handen och minnas livet tillsammans samtidigt som vi dricker vårt eftermiddagskaffe. Egentligen finns inga krav på att jag ska sitta där med en person, jag kan sittar där med alla i min omgivning, familj och vänner. Men jag är fast övertygad om att jag är gjord för tvåsamhet och därför måste jag verka nu för att inte sitta där ensam och dessutom ha något att prata med ”någon” om.

Idag har vi talat om min stress över att vara ensam.

Spinning

I brist på bättre får jag blogga om mitt tränande. Idag blev det ett pass spinning bas. Jag tog inte ut mig fullkomligt men var ändå togsvettig. När jag satt på cykeln bestämde jag mig för vad det skulle bli för mat och då vattnade det sig i munnen. Jag bjöd Andreas på tacos och rödvin.