What a night…

Soho, LondonRubriken är ett citat från Mamma Mia. Igår använde vi ett annat citat också. ”For one night. And one night only”

Vi började med middag och julmusik hemma hos Micke och Dimitris. Sen blev det discoklassiker och drinkar. Och efter att jag checkat in på planet (plats 10C har jag) stack vi in till Leicester Squere sen vidare till en bar där vi träffade kompisar till D & M. Sebastian, Buz och Jay och några tjejkompisar. Varför minns jag bara killarnas namn tro? efter skulle vi gå och hämta gratis biljetter till en fest men det gick mindre bra. Så vi gick vidare till en annan bar innan vi skulle gå till klubben som har öppet lite länge än barerna. Väl framme vid klubben är kön kilometerlång. Nästan i alla fall. I kön kom en vakt och informerade ”This is a Britneyparty, Britney won’t be here to night.” Inte för att jag brydde mig men de yngre i sällskapet gjorde det tror jag.

Till slut går vi tillbaka till Soho och en annan klubb, kö där med men till slut kommer vi in. Vi dansar lite sen blev det kycklingkebab och en taxi hem.

OK. Mycket köer blev det vilket inte var meningen. Men jag hade i alla fall gott sällskap  hela tiden. Och jag kommer minnas söta, indiska Jay som var lite flirtig.

Vinjetter

Nu har vi vilostund inför kvällens utfärd i Londons gaynatt. Under tiden har jag lekt med bilder. Nu har jag lärt mig göra vinjetter, lite mörkare och suddiga hörn. Här kommer ett prov.

Hyde Park runt

Japp en fem timmar skön promenad har det blivit. Det har inte varit jättevarmt men ändå skönt. Vi hann med en fika och ett besök på Victoria & Albert Museum.

Mamma Mia

Efter Naional Photo Gallery gick jag och Micke till Lounge, en gaybar i Soho, och tog en drink. Vi var en stund ensamma gäster i den ganska stora baren och det var skönt. Killarna klädde granen redan. I morgon när vi kommer dit, för det tror jag vi gör, kommer det vara mörkt, högre musik och betydligt mer folk. Baren är min favoritbar i London. Jag har alltid varit där minst en gång varje gång jag besökt London under de senaste åren. Baren är modernt men ändå engelskt konservativt inredd.

Efter en Caipirinha gick vi hela Oxford Street till Waitrose där vi handlade mat. Ikväll var det min tur att stå vid spisen. Jag bjöd på en för mig en klassiker, Canneloni. Till maten drack vi en sydafrikansk flaska Pintotage. Gott!

Vi har också hunnit med att titta på en film jag köpte idag. Mamma Mia! Jag har nu sett filmen 2 gånger på bio och säkert minst 3 gånger som nedladdad från Internet. Filmen plockar fram mycket känslor. Inte nog med att London i sig gör det, filmen tog fram ännu mer. Generellt är det väldigt bra musik som lätt sliter med en på många olika sätt. Men för mig personligen kopplar jag den till uppleveleser jag haft med fd sambo. Han har bjudit mig på musikalen två gånger, en gång i Sverige och en gång i London. När filmen hade premiär i Sverige fanns en annan viktig människa vid min sida som jag fick dela upplevelsen med.

Med filmen i minnet och en massa andra fina tankar i huvudet ska jag snart sova.

Godnatt!

National Portrait Gallery

Idag har varit ännu en bra dag. Halva dagen har spenderat på ytterligare lite shopping och andra halvan åt kultur. Jag och Micke besökte Annie Leibowitz utställning på London National Portrait Gallery. Många fantastiska porträtt. Jag inser ännu mer att det är porträtt fotografering jag är road av, både när jag är bakom kameran men också när jag tittar på bilder.

Fotografiet som fångade mig idag är inte tagit av henne dock. Och jag minns inte vem som tagit det heller. Och jag har tyvärr inte lyckats hitta det på nätet heller. Men det är ett foto på Leon Haslam, en tävlingsmotorcyklist. Det var ett fint porträtt taget på från axlar och uppåt mot vit fond. Det var ett vackert tagit kort men vackrast var förstås motivet. Mannen har något jag är MYCKET svag för. En lätt schelning på sitt ena öga.

Det fanns en detalj jag uppfattade när jag kollade nog och det var han hårstubb på ryggen. Många gånger är porträtt så tillrättalagda och perfekta och därför kändes det extra roliga när man såg hur han brukar raka eller trimma sitt bröst och rygg och att det hade växt ut på nytt men var inte bortretoscherat på fotot.

Även om det inte är porträttet jag såg idag så ska jag ändå publicera en bild på mannen som fångade mig idag. Visst är han vacker?

En annan reflektion vi gjorde var hur nära Annie var sin kamera och sina modeller innan hon förmodligen blivit känd och börjat tjäna pengar på sina uppdrag. Man märkte tydligt när hon hade slagit igenom och när bilderna oftare och oftare var på kända människor som låtit sig porträttfotograferats av henne. Kan man bara vara en ”äkta” konstnär när man inte tjänar pengar på sin konst?

Här kommer två porträtt tagna av de stora fotograferna M&M

Det händer något i London

Jag vet inte vad det är som händer här. Har det med London att göra? Eller är det för att jag är här och får tid till tanke och reflektion? Man varför får jag så många behagliga känslor just här?

De här två dagarna när jag kunnat gå på stan med musik i mina öron och kollat på människor och shoppat så mår jag så bra. Allt bara flyter känns det som. Jag går och går och mår bara bra. Så många positiva känslor.

En fd kollega frågade härom dagen om jag inte skulle flytta hit igen och tanken har slagit mig men nej. Eller? Har det med London att göra eller är det något annat?

Jag och min iPod

Vi har umgåtts hela dagen. Vi har haft det så mysigt. : ) Jag har verkligen trivts med att gå runt ensam idag. Jag har hunnit tänka och känna. Jag har haft det så behagligt.

Vi har besökt följande butiker idag.

 • Zara
 • Harrods
 • Next
 • Lillywhites
 • Abercrombie & Fitch
 • Habitat
 • Clarks
 • Molton Brown
 • Apple
 • British Homes
 • House of fraser
 • HMV
 • Selfridges
 • Primark
 • Pret
 • Starbucks

Nu är vi båda trötta och behöver laddas.

Butiker som har utmärkt sig:

 • Molton brown; jag blev bjuden på champagne. Fler såna butiker tack!
 • Abercrombie & Fitch; det är bara så häftigt där, dov beslysning, hög och bra musik, snygga killar, goda dofter och snygga kläder. Kan man begära mer. Sen är själva affären så häftig, det går inte att återge på en bild men jag försöker ändå