Bröllopsfotografen

Ikväll tog jag med mig lillasyster och åkte till Töreboda för att gå på bio. Bröllopsfotografen blev det.

Eftersom inte filmen blev någon succé så var besöket på Röda kvarn i Töreboda en desto större succé. Jag minns inte när jag var där senast men jag kände mig verkligen som ett barn på nytt när jag satt där. Häftigt!

Tända ljus

I morgon är det första advent och det innebär att vi traditionsenligt åker till kyrkogården för att tända ljus på gravarna.

Här ligger mormor Ingas mormor och morfar.

Mormors grav, här vilar mormor, mormors föräldrar Oscar och Hanna och mormors moster och hennes man.

Här vilar morfar och hans föräldrar.

Morgontumult

Ja, det blev lite panikartat i morse när lillasyster skulle ta sig ut ur rummet som hon sovit i natt. Rummet ligger innanför rummet jag sov i. När hon legat dragit sig och väntat länge nog innan hon var tvungen att gå på toa kommer hon inte ut. Dörren har gått i baklås och pappa tvingas såga och lyfta bort hela dörrkarmen. Gissa om hon var stressad där inne innan hon kom ut och kunde rusa på toa.

Emma och pappa får upp dörren

Stockholm – Töreboda

Det är inte lika ljust här som på bilden. Det vill säga jag har det mycket mysigare och trevligare än det ser ut. Fullsatt första sträckan men sen blev det lugnt. Det är verkligen så mysigt att resa. Jag saknade dock lite mysigt sällskap att sitta och prata med. Om tre veckor sticker vi ner till Göteborg men då åker vi X200o i stället.

Jag hade räknat med att ha el vid min plats men det hade jag inte. Jag hade planerat och laddat ner en film idag på morgonen som jag skulle se på. Men batteriet på den datorn är uselt och det klara sig inte15 minuter ens. På den andra datorn med bra batteritid (som jag jobbar på nu) hade jag inte filmen. Suck! Tur jag hade med mig mitt mobila bredband så jag kan blogga och surfa i alla fall. Jag har dessutom hunnit rensa mailen. Skönt!

Nu snart framme i Töreboda.

Mingel & Shopping i Sturegallerian

Följde med Danne ikväll som var bjuden på Sturegallerians 20-årsjubileum.

Jag som inte skulle shoppa gjorde det i alla fall. Inga stora grejer men fyra böcker blev det som signerades av författarna som båda var på plats. Katerina Janouch och Martina Haag.

 • Orgasmboken (undrar om jag ska lära mig något nytt?!)
 • Underbar och älskad av alla
 • Martina-koden
 • Hemma hos Martina

Glömde jag berätta att vi fick några glas mouserande innan vi gick hem?

Katerina Janouch Martina Haag
Daniel Eriksson

Layout

När layout är bra är egentligen individuellt. En klok designer sa till mig en gång layout är som allra bäst när ingen märker den. Då är den i harmoni och som förväntat.

Idag fick jag ”Magasinet Sturebadet” i min hand och det är sällan jag får/köper en tidning där jag läser flera artiklar. Magsinet Sturebadet tilltalade mig på många sätt, det var en skön layout och det var artiklar med intressant innehåll.

Här får du ett prov på en sidlayout

Magasinet Sturebadet

Pubkväll

Ikväll har vi haft en pubkväll. För mig var det bara allmänt länge sedan så det var dags. Dessutom hade vi fått lön. Vi satt på Bagpipers Inn och drack öl och cider och åt hamburgare och nachos. Mysigt!

Bagpipers Inn

Lite tur

Med lite tur kommer detta bli en bra dag. Den kändes lite seg till en början men nu är det bättre efter en liten lottvinst.

Jag ska fira lönen med att gå och ”pubba” ikväll.

Förlåt mamma!

Nu sitter vi här på vårt rum och myser, jag och min kära kollega.

Anledningen till rubriken är att jag är strängt uppfostrad med att man får tända stjärnor och stakar först på lördagkvällen före första advent. Men vad gör man inte för mysfaktorn. Youtubeklippet är vad vi lyssnar på.

 

Thomas & Simon

Jag övertalade chefen och tog hjälp av några kollegor. Jag har fått leka lite Thomas & Simon. Nu får våra gäster det trevligt på jobbet.

image_305

Vanlig måndag

Måndag idag igen. Mycket på jobbet, spinning på kvällen och har precis avrundat kvällen med Ullareds på femman och två hembakta tekakor och te.

Natti!

Sköna söndag

Nu är det dags för ovanstående rubrik igen.

Skön söndag har bestått av

 • Webb-tv några timmar
 • Frukost med Ann och Oscar
 • Promenad in till stan
 • Windowshopping på NK
 • Fika med Morten och Petri på Vetekatten
 • Promenad hem
 • Shopping på hemköp
 • Danne pluggar, jag ser på webbtv och lagat mat
 • Om en stund middag och sen film

Julskyltning på Nordiska Kompaniet

Idag kl 11.50 avtäcktes fönstren på NKs julskyltning. Vi var inte där 11.50 men vi kom lite senare och tog oss en titt. Fin skyltning men jag saknade den klassiska julmusiken. Det var bara en massa ljud. Nästan så jag vill kalla det oljud.

Efter titten på julskyltningen blev det en titt på herr- och inredningsavdelningen på varuhuset.

Ryggsäck efterlyses

Som ni vet ska vi resa till Borneo i februari vilket ska bli fantastiskt. Detta blir förmodligen min första längre resa då det inte blir helt praktiskt att resa med resväska. Jag är därför på jakt efteren bra ryggsäck. Jag har kollat på några nya idag på Naturkompaniet och Alewalls och inser att de inte är gratis. Finns det någon som vill sälja billigt eller låna ut får ni gärna höra av er till mig.

Ekonomikontroll

Vissa saker i ens liv börjar som en rolig grej och sen går det över till ett otäckt tvång. Att ha koll på min ekonomi genom att föra en slags kassabok i Excel är ett sådant exempel. Sedan 1998, i över tio år, har jag samlat alla mina olika kort- och kontotransaktioner i en excelfil. Jag har flera gånger försökt sluta och jag kan konstatera nu när jag inte fyllt filen på flera månader att nu har jag nog lyckats ta mig ur detta beroende.

Skrattar ni? Är någon förvånad? Hmm. Jag är ju den jag är men nu är det över.

Men ni måste få något annat att förfasa er över. Jag ska fortsätta spara mina kvitton i datumordning. Det har jag haft nytta av många gånger.

: )

Tekakor

I morse var jag uppe tidigt och började baka tekakor. Vad gör man inte för en trevlig frukost? I morgon har jag bjudit över Ann och Oscar på frukost så de ska också få smaka på mina tekakor. Tanken är att jag i morgon också ska hinna baka saffransbullar.

Ingredienser:
½ liter mjölk
50 gr jäst
100 gr socker
100 gr margarin
10 (1 tsk) gr salt
ca 1,6 liter vetemjöl

Smält margarin och häll på mjölken. Värm till 37-40°. Lös jästen i vätskan och blanda i resten av ingredienserna. Arbeta samman till en lagom fast deg. Låt jäsa ca: 30 min.

Ta upp på bakbord och forma kakor, nagga och lägg på plåt. Låt jäsa ytterligare en timme. Grädda i ugn ca: 8-10 minuter i 225°.

Hård & stel

En del med snuskig fantasi tror kanske att min rubrik handlar om en intim kroppsdel men den syftar faktiskt på hela min kropp.

Igår var jag på Selma City Spa på eftermiddagen, efter att ha ätit en trevlig och god lunch med Danne, för att få lite massage, bada, basta och träna. Massagen gjorde stundtals ont och massören sa att jag hade en stel kropp på många ställen.  Men min sanning är faktiskt att jag är noga med att stretcha efter all träning så jag vet inte vad som är orsaken. Kanske skulle jag få massage lite oftare.

Utsikten var lika fin denna gången från taket på Clarion Sign. OK, något mer molnigt kanske.