Shopping…

Ut med det röda och mer svart och vitt.  Idag har jag köpt bordet Plaine från Mio och den svarta (den stora modellen) mattan Hampen från Ikea. Någon som vill köpa två röda bord av modellen Lack? Eller en röd matta av modellen Hampen (den lilla modellen)?

Ni vet hur man gör med lådviner, eller hur? Man köper en snygg karaff och häller upp ”skiten” i. Idag har jag hittat två snygga tvålpumpar så nu kan jag ha mitt mjällschampo från Clearasil och min billiga duschtvål från Nivea i snygga pumpar och ingen upptäcker hur billig jag är förrän de lånar duschen och använder innehållet i pumparna. Smart va? Visst blir det snyggt också?

Vill man vara fin får man lida pin

Idag ska jag till hudoteket och vaxa ryggen. Att jag är lite fåfäng är ingen överraskning men å andra sida är jag inte så jättefåfäng heller. Hur som helst när man ska röra sig på stränder och vid pooler under några veckor vill man ju fixa till lite.

PS Det är inte killen på bilden som har skrivit brevet. :)

Glob på Globen

Om en vecka ska det vara premiär. Vi har kunnat följa hela byggnationen från våra fönster på jobbet. Snart kommer två små glasgondoler i globenformat åka upp och ner på Globen för att låta turister och annat löst folk njuta av utsikten över Stockholm som jag i princip ser varje dag men från ett ännu högre perspektiv.

Lugnet före stormen…

Som ni förstår är det mycket restankar just nu. Bortsett från det har jag både idag och igår jobbat och sen tränat. Igår somnade jag tidigt och det har jag  tänkt att göra ikväll också. Ligger redan i sängen.

Natti

Kompis-söndag

Jag har ett nytt bra café att rekommendera, Kaffe på S:t Paulsgatan. Vi skulle ha gått på Madeleines café men det var stängt men min känsla var, när jag tittade in genom fönstren, att det är att café som också kan rekommenderas. Hur som helst, jag var där med Alexia och Bengt och surrade lite om det mesta.

Tack Bengt för kunskapen om vad bländaren har för betydelse när man fotar. Nu har jag lite nya kunskaper att praktisera när det snart bär av till Borneo. Här får ni några fotografiska prov med helt manuella inställningar på kameran.

Jag har också hälsat på Niclas för att slappa i soffan, gå lite på stan och käka lunch på Pong på Kungsgatan.

Nu har jag jobbat klart på kontoret och ska åka hem för att slappa lite innan jag ska åka och möta Danne vid tåget.

Lördag med systrar

Hoppade upp tidigt i morse och städade, jag åkte och tränade, handlade mat och jobbade lite.

Sen mötte jag upp Ulrika, Emma och deras killar hemma hos mig för att åka och kolla på bröllopskläning. Sen har vi käkat middag här hemma.

Gröna vågen med SL

Efter en spontan och trevlig middag hemma hos Oscar och Ann med vänner var det dags att ge sig hemmåt efter att ha ”nickat” några gånger i soffan. Ska man gå 15 minuter eller ska man ta en station till Gullmarsplan med tunnelbanan och sedan en station med tvärbanan? I de flesta fall hade det gått snabbare att gå hem men ikväll chansade jag trots allt och valde kollektivtrafiken och gissa om jag blev förvånad när jag fick uppleva ”gröna vågen” med SL. Hemma på bara minuter. Skönt! Varje tåg stog nästan och väntade när jag kom fram till perrongerna.

Nu i sängen. I morgon kommer systrarna med sina killar och ska kolla bröllopsklänningar.

What a coincidence!

Jag hade lite svårt att sova i natt, Danne är bortrest. Hur som helst slog jag på datorn och kollade på ett avsnitt av Halvåtta hos mig från i höstas. I det avsnittet var det grekisk kille som lagade mat och serverade den på teatern han jobbar på i Norrköping. Visst är det lite lustigt att en person som i Norrköping till vardags och som jag har sett på tv i natt sitter bredvid oss på tunnelbanan på väg hem.

Foto: facebook.com

Jag skriver inte hans namn för då kommer han säkert googla sitt namn och hitta mitt blogginlägg.

Jobbhögar

Jag jobbar och jobbar. Jag administrerar och administrerar, svarar i telefon, äter en snabb lunch, svarar på förfrågningar från kollegor och det enda jag vill är att få arbeta bort högarna så jag kan åka på semster.

Känner mig så här:

Träning

Jag brukar stolt säga att jag inte ger vika för dåligt väder när det gäller löpning men nu har jag gjort det några gånger. Jag tror verkligen inte det är roligt att vara ute och springa i halka och modd.

Jag har fullt upp med att hitta tillbaka till de gamla och fina rutinerna just nu. Har ganska svårt att motivera mig till träning men jag kämpar. I går spinning idag gym.

Ska uppdatera träningsdagboken inom kort.

Avatar – igen

Det är sällan jag ser en film två gånger på bio. Och jag har bara gjort det då filmen har varit MYCKET bra. Denna gången ser vi den igen för att vi tog det felaktiga beslutet och tittade på filmen i 2d när den fanns i 3d.

Nu har vi i alla fall sett Avatar i 3d och det var verkligen en annan ”dimension” att se den i 3d. Vi har snackat lite på jobbet om detta är framtidens melodi och alla filmer kommer produceras i 3d eller inte. Framtiden får utvisa.

Betyg: från att ha varit varken bra eller dålig tycker jag nu att den får betyget bra. (En del som sov lite denna gång skulle påstå att det beror på att jag inte sov denna gång) den får en fyra om än en svag fyra.

betyg4

Helsingfors moods

Tid man hade kunnat spendera på ett museum eller på shopping la vi bland annat på att sitta på ett café och slappa. Kameran var med för att prova lite olika uttryck.

Nu är vi hemma igen

Vi har bara slappat och haft det gott. Vi har ätit mat, spelat kort, druckit drinkar, gått på stan och studerat ett helt åkeri och alla deras medarbetare som har tävlat i vem som kunde dricka mest. Jag är säker på att vi alla kommer kora Palle som solklar vinnare.

När huvudet hänger nere i maten och man har allmänt svårt att stå och ”ekonomitjejen” får servera maten i buffetrestaurangen får vi nog anse att man lyckats! Skämt åsido, jag vet inte om man ska skratta eller gråta.

Jag lärde i alla fall mitt sällskap spela Tecknet, ett roligt spel jag spelade med kompisar på mellanstadietiden.

Och sist men inte minst, jag fick ragg, en tjej. För att uttrycka mig lite diskret kan jag säga att hon verkade inte vara typen som var ”gratis” och då kanske det inte räknas som ragg. Jag blev i alla fall chockad när ett blont litet liv försöker kittla mig i sidan och tittar trånande på mig.

Oj vad arg jag blev…

Ibland reagerar jag verkligen ologiskt. Idag blev jag så där arg så jag nästan grät.

Jag skulle åka och träna, jag missade först bussen och sen tänkte jag att jag tar Tvärbanan i stället. När jag kommer ombord upptäcker jag att jag glömt min plånbok, försöker då skicka köpa en SMS-biljett men då dör telefonen. Utan möjlighet att ta mig vidare kollektivt och utan möjlighet att komma in på gymmet promenerar jag hem i ilskan och skiter i träningen.

Nu har vi ätit sushi och ska snart börja packa inför kryssningen i morgon ikväll med Petri och Morten.

Snabba cash

Danne hade fått tag på biljetter till smygpremiären av filmen Snabba cash så vi stack till Kista direkt efter jobbet för att se den. Joel Kinnaman var tillsammans med regisören och några av de andra huvudrollsinnehavarna. Gissa vem som vann i deras utlottning? Vi! Eller rättare sagt Danne. Eller var det jag, jag hade biljetten med stolsplats 1 men Danne satt på den. Men å andra sidan det var han som köpt biljetterna så vinsten var nog hans även om han hade önskat mest av alla i hela världen att slippa gå upp och hämta priset.

Filmen var bra. Lite annorlunda filmat. Vet inte om det var för att vi satt på rad ett eller om det var märkbart många fler ”close-up” än vanligt.

Betyg, sevärd men inte fantastisk.

betyg3

Visst är han sexig?

Äntligen Bygglov

Ikväll börjar nya säsongen med Bygglov. Tv4 är verkliga duktiga på inredningsprogram, Äntligen hemma och Bygglov är båda mina favoriter bland programmen. Jag gillar egentligen inte någon av inredarna men de lyckas ändå alltid bäst. Jag älskar resultaten av Mijas arbete.

I övrigt har det varit en stressig dag på jobbet.

Foto: tv4.se

30-årsfest

Igår var vi bjudna på min fd kollega Marias trettioårsfest. Det var ruggigt kallt på vägen dit men desto varmare där inne. När vi nådde 27 grader frågade jag servitören (misstänkt homosexuell sådan) om hur man gör för att sänka värmen på elementet något.

Trevlig fest, god mat, mycket folk och skön stämning.

Våra pojkvänner är inte så oförskämda som det kanske ser ut. iPhone var en vanligt förekommande pryl i diskussionerna för att kontrollera riktigheten vissa påståeenden.