Kungens födelsedag & grillning

Ikväll har jag firat kungens födelsedag med att grilla hemma hos Oscar och Ann och deras vänner.

Oscar och Ann är alltid duktiga på mat men ikväll var det verkligen exceptionellt gott!

Några tog taxi hem, och jag skulle lite längre tog tunnelbanan och usch vilket liv det var. Hur kommer det sig att Valborg blivit en så festarkväll för unga? Är det våren tro?

Afterwork med kollegor

Ikväll blev det en afterwork med jobbet. Mat och ett glas vin på Square och drinkar på Göteborg, båda i sjöstan.

Det var dock lite mystiskt väder, vi gjorde ett försök att sitta utomhus på Göteborg men åskan och regnet tvingade in oss till slut.

Löparskola

Ja ha, då var det tisdag och då är det löpning. Idag slog vi nog rekord i antal deltagare, totalt 117 personer var med och ute och sprang. Kanske var det för att våren verkligen är här eller så var det för att marathonlöparen Anders Szalkai skulle vara med och köra lite löparskola med oss. Det var både unga och gamla, seende och flera blinda, kvinnor och män, vältränade och otränade. Ja vi var verkligen en brokig skala människor idag.

Totalt var vi ute och sprang och löpskolades i en timmar och fyrtio minuter så jag är ganska trött nu. Vi har precis ätit blodpudding, stekta ägg och stekt bacon. Tro det eller ej, det är inte för att det är slutet på månaden eller så, utan det är för att det har blivit lite av en ny och oväntad favorit.

Nu sova. Godnatt!

Schlagerpoppande

Har alltid undrat om jag är normal. I morse gjorde jag något som är mindre normalt, mimade till Carola och showade för min pojkvän.

Foton

Här komme lite fler bilder från helgen i en liten annorlunda variant av foto-webb-album.

Vad tycker ni? Är den bättre eller sämre. Fungerar den att få upp för alla, t ex er macanvändare? :)

Foto-album

Intigritet

Var går gränsen för vad som bör ligga i allmänhetens intresse. Nog för att jag är både rojalist och nyfiken men nu borde familjen få slippa denna jakt och uppmärksamhet. Bara i dagens Expressen ägnar de sex uppslag åt det som kan vara prinsessans livs största olycka. Som om det inte vore nog att bli bedragen och sen bryta upp från sin trolovade.

Nej nu räcker det. Låt dem vara i fred nu.

Söndag – Vilodag

Ja, det är nästan en vilo dag i alla fall.

Här ska ni få se lite av resultatet av helgens arbete. :)

Garageplanen

Före

Efter

Backen

Före

Efter

Baksidan av huset

Före

Efter

För att dela av garageplanen och gräsmattan kämpade vi ihop en liten rabatt också. För den får jag nog säga att jag var projektledare, men jag var långt från ensam om att fixa den.

Kurt

Jag vet att det finns kattälskare som läser min blogg. Här ska ni få bekanta er med Kurt, mammas och pappas, kisse.

Före…

Här är jag i helgen och jobbar. :) Här kommer förebilden. Sen när helgen är slut kommer efterbilderna.

Ni får också en bild på kvällsfikat ute på garageplanen och hur mycket ved vi redan har plockat in.

Pappa 59

I kväll när helgens sista gäster anlände började vi med att fira pappa i förskott. Han fyller egentligen inte förrän den 18 maj men de passade väldigt bra att göra denna helgen då alla samlats här hemma. Mamma hade gjort goda smörgåstårtor som vi smaskade i oss.

¨

Nu börjar helgen

Ja verkligen. Nu börjar helgen. Jag har tagit ledigt imorgon och sedan länge planerat in denna helg för att börja fixa och förbereda hemma inför systers bröllop.

Sitter nu på tåget som går om 20 minuter. Sitter här med alla grejer och ser fram mot tre timmars påtvingad ledighet från allt runtom. Jag älskar verkligen att åka tåg, helst i sällskap men även ensam. Idag är vagn 11 plats 15 mitt revir för några timmar. Jag har laddat med böcker, dagstidningar, magasin och musik i min iPhone.

Klassisk musik

Har börjat ladda in musik på min iPhone. I morse när jag vaknade tidigt laddade jag upp delar av min misiksamlings klassiska del. Oj, nu inser jag att jag har saknat den klassiska musiken.

Lyssnar och känner mig i total harmoni fast jag åker tunnelbana och har varit på långlunch.

Den där Anka

Undrar om Anna har en terapeut. Om inte skulle hon nog behöva en. Det oroligt att hon kan bli känd baserat på ingenting eller snarare på att vara tokig. Sen måste vara självkritisk, jag ser både på det nya assistentprogrammet och Svenska hollywoodfruar.

Vilket inflytande tror hon sig ha? Omnipotens har fått ett ansikte.

Hmmm.

Tisdag är INTE lika med löpning

Inte idag i alla fall.

I söndags när jag gick för att träna slog pulsen i taket redan på uppvärmningen och jag anade att något var fel. Igår när jag kom hem slocknade jag och sov till 22.30 då jag gick upp igen och borstade tänderna och la mig på nytt för att sova.

För att visa mig själv på min egen mognad avstod jag från att ut och springa ikväll.

Nu ska jag sova och i morgon hoppas jag vara helt återställd.

Kungligt

Jag följer SVTs programserie de Kungliga bröllopet lite halvhjärtat. I kvällens avsnitt kunde fick vi se delar av det DRs program ”Det danska kungahuset inifrån”. Jag måste hålla med Amelia Adamos kommentar. Mer såna program om det svenska kungahuset!

Vill du se programmet kan du titta på på svt.se/play.

På bilden kan du se hur prinsen hämtar sina barnbarn för att ta med dem till sjukhuset och hälsa på sitt nyfödda syskon.

Avslutning på helgen

Ja ha. Då är helgen snart slut. Vi började med en kryssning och slutar med ett glas vin på Urban Deli vid Nytorget, ett av mina nya favvoställen.

Jag har också hunnit med att jobba några timmar, fika med kompisar, köpa present, träna, handla och laga mat till middag och matlåda.

Resande vänner

Det är intressant att se att vulkanutbrottet på Island drabbar så många. BARA I MIN bekantskapskrets är det många som är strandsatta. Jag har vänner i Hamburg, Malta, San Fransisco, Florida och Paris. Sen kan man tänka på de som skulle varit i Egypten och London men är kvar i Sverige.

På Ålands hav

Inser att jag är en rastlös person och att påtvingad vila och slappande som en kryssning bjuder är viktigt. Om tre veckor får jag vila igen. Då åker vi till Riga. Den här gången har vi varit till Åbo. Ligger i hytten med tv, tidningar och böcker.

Danne vilar i sängen

Inte ett (ask)moln så långt ögat kan nå

Från fönstret syns inte ett enda moln av aska och ändå står hela Sveriges flygtrafik helt still.

Min pojke får jobba extra länge på grund av alla problem som molnet ställer till med och jag får träna själv. Idag ska jag prova  crikelfys för första gången.

Sommarsemester bokad!

Jag har verkligen många trevliga utflykter och resor att se fram emot just nu. Jag faktiskt inte klaga med denna pipeline framför mig.

I helgen Åbo, helgen efter det till Töreboda, Riga i mitten på maj, Manchester och Derby i slutet av maj, London i mitten av juni och sist men inte minst två veckor på Jamaica och i NewYork.

Jag tror Danne under en veckas tid har jobbat mer med våra resor än sina kunders resor och efter många telefonsamtal mellan vilka destinationerna varierat vilt står det nu klart och bokat. Vi kommer bo på ett nybyggt hotell i Montego Bay på Jamaica, Secrets S:t James, och på ett inte fullt lika nybyggt men centralt hotell i NY, Pennsylvania Hotell.

Filippa K

Ikväll vad jag medbjuden till YPs kväll med Filippa K i Bruno-Gallerian. Det är alltså Swedbanks förening Young Proffessionals föreläsning och shopping som Fredrik bjöd med mig till.

Det var försäljningschefen Jonas Andersson och Designchefen Nina Bogstedt som berättade om bolagets ”framgångshistoria”. Det är förvånadsvärt hur ”icke-catchig” en försäljningschef kan vara när får chansen att presentera sitt bolag. Dåligt betyg för föredragen alltså men höga betyg för makibitarna med färsk tonfisk och chilimajonäsen som kom från Ljunggrens.

Det är alltid kul att träffa lite gamla kollegor från Swedbanktiden. Tack Fredrik för inbjudan och sällskapet!