Hemma igen

Nu har vi åkt tåg från Derby till Stoke on Trent vidare till Manchester och tåg till flygplatsen och vidare med flyg till Stockholm och därifrån buss till Märsta, pendeltåg till Årstaberg och tvärbana hem.

En lång resdag och nästan helt utan röst.

Nu ska jag sova och vila halsen/rösten och se om jag kan gå och jobba i morgon.

Malin & Andrew Smith

Eller var det Anna hon hette? Tydligen hade man inte riktigt koll på att man som svenska kan ha sitt andra namn som tilltalsnamn. Jag tror vi alla var lite chockade när vigselförrättaren hela tiden kallade Malin för Anna.

Hur som helst var det ett fint bröllop och vi hade alla trevligt. Tyvärr gav sig rösten och kraften ganska tidigt så vi gav oss hem till hotellet redan vid nio.

Regn & förkylning

Med regnet ösandes ner och ännu mer förkylda vaknade vi i Manchester. Först äta frukost och sedan tillbaka till de underbara sängarna för att sova vidare en stund och se om vädret blir bättre.

Jag har varit några gånger i Manchester förut så jag är inte helt ofamiljär med staden. Vi strosade runt i några butiker, varuhus, fikade, tittade till gayområdet Canalstreet innan vi gick tillbaka till hotellet för att slappa, se på tv och äta mat – roomservice igen.

Nu väntar Eurovision Songcontest på tv. Förresten måste jag bara berätta att jag verkligen gillar brittisk tv i största allmänhet.

Framme och incheckad

Nu har vi kommit fram och är incheckade på Crown Plaza i Manchester. SAS gjorde ett bra jobb som tog oss till hela vägen från Stockholm till Manchester. Tyvärr är vi båda lite krassliga.

I morgon ska vi göra stan och på söndag bär det av på bröllop i Derby.

Här bor vi! Roomservice är beställd och på väg.

Cookie Dough

I kväll var det den årliga nypremiären av en burk Ben & Jerry’s. Min knasiga pojkvän köpte en hel burk till oss var.

Eftersom den svenska schlagertävlingen är 100 gånger roligare att se på än den europeiska så skippade vi schlagern ikväll.

Sex and the city II

Ikväll har vi varit med alla andra tjejer på premiären av Sex and the City 2 i Sickla.

Det var inte så många straighta män där kan jag lova. Goodiebagen innehöll tamponger, bindor, läppglans mm. Som tur var fanns det lite matnyttigt godis också. :)

Med oss hade vi våra väninnor, Tina och Lena.

Smärtsam lunch

Idag har jag uträttat ärenden på lunchen. Ett av dem var att vaxa ryggen för andra gången i livet och jag hade sannerligen glömt hur ont det gjorde. :)

Efter det en liten lunch i all lugn och ro.

En familj – August: Osage County

Igår var det dags för att leverera Dannes födelsedagspresent. Vi började på Grand Hotel dit också Lena och Tina kom. Lena har också fyllt år och visste inget om vad som skulle hända.

Efter lite mat och vin promenerade vi till Dramaten där vi såg ”En familj – August: Osage County”

När det blev lite för skrikigt började de närma sig fars vilket är lite negativt. Men Marie Göranzon är verkligen helt fantastisk. Helt otrolig. Många med henne också förstås. Föreställningen får en stark trea i betyg av mig.

AW (Afterwork)

Ikväll var det PRE-AW på Globen Thai med några kollegor och sen stack jag till Lydmar Hotell inne i stan för att sno åt mig en plats på terassen för mig, Danne och Tina. Två flaskor Rosé och diskussioner kring fördelar och nackdelar med analoga respektive digitala kalendrar.

Efter det kolla vi på Darin på Rix FM Festival och sen hamburgare på Max för att gå tillbaka och se Erik Grönwall.

Den är personens kalender verkar ha en bra mix mellan roligt privat (rosa) och jobbigt arbetsrelaterat (grönt). : )

Back in Stockholm

Efter en oplanerad visit i Töreboda är jag nu tillbaka i stan igen.

Tåg är verkligen ett fantastiskt ställe för avslappning OCH arbete. Det är väldigt få objekt som kan störa.

Kontraster

Igår fick jag reda på att min farbror avlidit. För att stötta mamma och pappa packade jag väskan snabbt och åkte hem. Jag jobbade och mailade hela vägen på tåget.

Idag har jag varvat trädgårdsarbete med vanligt arbete.

Jag gick upp tidigt, åt frukost och sen ut och körde med gräsklippare och röjsåg. Sen gick jag in för att hjälpa min kollega med en rapport och sedan ut igen för att börja gräva för fästet till flaggstången som ska levereras i morgon, sen igen för att ha ett telefonmöte med ett gäng kollegor och sen ut igen.

Nu har jag grävt upp det gamla flaggstångsfästet och grävt tillräckligt djupt för att kunna gjuta det nya i morgon.

Jag älskar kontraster, tänk att få kunna leva så här, varva fysiskt arbete utomhus med kontorsarbetet inomhus.

Är lyx bara en förpackningsfråga?

Kanske. Kanske inte. Jag blev osäker, överraskad, besviken och nöjd när jag idag provade nya Magnum Temptation idag.

Den smakade fantastiskt, lite mer lagom i storlek än tidigare, alltså något mindre men samtidigt dyrare. Och visst kändes den extra lyxig när den låg i en fin silvrig ask. Dessutom kostade den betydligt mer än tidigare vilket gjorde att man verkligen förväntade sig något extra.

Men så är min fråga till mig själv, blev det så mycket lyxigare så man kan ta ut mer pengar och göra den mindre bara för att man stoppat den i en ask som förmodligen är betydligt dyrare än den traditionella förpackningen?

Liljeholmstorget

Ja det har verkligen hänt mycket på ovanstående plats sedan jag bodde där i området. Idag tog vi i alla fall en  promenad utmed Årstaviken för att kolla på det nya centrumet, vi fikade och handlade mat.

Riga

Vi kom hit med båte i morse. Resan från Stockholm var mycket lugn. Vi tittade runt på båten, vi käkade lite buffet och sen la vi oss tidigt för att sova. Jag har inte varit helt pigg.

Jag måste säga att Riga har positivt överraskat mig. Det var vår och varmt, det var grönt, städat och många fina byggnader.

Nedan är foto på något jag aldrig sett förut. Det var en massa hänglås med kärlekspars namn graverat på. Någon symbolisk handling för att befästa deras kärlek. Hade vi bara vetat hade vi också kunnat ta med ett hänglås. : )

Fika är ett dyrt men trevligt nöje i Stockholm. Här i Riga är det fortfarande lika trevligt men betydligt billigare. Vad sägs om bakelse, latte för mig och cola för Danne för endast 39 kr. Och detta på det mest turisttäta stråket i gamla stan.  Gott var det också!

WiFi

För att spara pengar på datatrafik på telefonen när jag är utomlands slog jag av själva anslutningen till GSM-nätet när vi lämnade svenskt territorium på väg till Riga. Men ni förstår säkert hur lyckliga två facebooknördar blir när man upptäcker ett gratis WiFi-zon ombord på båten.

Lördag men ändå inte

Lite webb-tv, löpning runt Årstaviken och promenad till Gamla stan.

Nu fika med Anders.

Ikväll REA på Hamburgerbörs med Danne, Lena och Tina.

(Det blev promenad hem och cykel tillbaka till stan för REAn)

Ryggbiff i Segelstorp…

Och hälleflundra på Hälsingborg.

Har haft en mycket trevlig lunch med mina gamla kollegor Charlotta och Annika på Resturangskolan Hälsingborg idag. Ikväll har jag hälsa på min kompis Andreas i hans nyinköpta hus i segelstorp och grillat ryggbiff.