Gazpacho

I morse hade jag ytterligare ett besök hos naprapaten, fler övningar, uppföljning och lite akupunktur i knät.

Efter jobbet körde jag ett rejält benpass på gymmet igen och sen blev det matinköp på ICA. I morgon kommer lite släkt på besök och då kommer det serveras Gazpacho till förrätt.

Som skolavslutning

Idag var det i princip mitt sista tillfälle för mina terapeutiska samtal och min personliga utveckling med Johan. Som skolavslutning kändes det som. Fattades bara att vi skulle sjunga den blomstertid nu kommer. :)

Bistro Sjöstad

Förutom en massa slit på jobbet har jag hunnit med ytterligare ett benpass på gymmet och sen käkat middag med Niclas och Niklas på Bistro Sjöstad.

Vad är härligt det är med goda vänner och god mat. En toast skagen och en god ceasar sallad har jag stoppat i mig och till det drack vi en god Chablis som dessutom råkade bli gratis. :)

Träning

Har kanske inte hunnit berätta så mycket om mina knä problem i detta forum. Men det är i alla fall så att mitt vänstra knä är överansträngt och överbelastat. Ja, jag är för tjock förmodligen. :)

Hur som helst har naprapaten Mattias, instruktör på när löpsteg ska finslipas för bland andra vårt orienteringslandslag, lagt ett temporärt löpförbud och nu ska det byggas muskler på benen för att minska detta slitage. Jag har varit på gymmet över en timma ikväll och hållt på med mina kära ben hela tiden.

Come fly with me

Ni som gillar Little Britain och inte har sett Come fly with me har något att ladda ner. Jag tog en promenad med Johan och kollade sen på alla avsnitt tillsammans. :)

Grillat hemma hos Fredrik

Efter att ha sagt hej till C på centralen tog jag mig till Kungsholmen för att grilla lite med Petri, Jussi och Fredrik. Och oj vad det blev sent och roligt.

Jag tror vi har sjungit till varenda musikallåt nu. :)

20110626-103151.jpg

Midsommarafton

En skön midsommar dag, vi har varit på Djurgården (åkte båten dit från Sjöstan) och promenerat, handlat mat på Hemköp, spelat Jenga.

20110626-092752.jpg

20110626-092813.jpg

På båten är klartext i alla fall. :)

20110626-092830.jpg

Tacos på balkongen

Vi shoppade tacos på vägen hem och vi har laddat ner filmen ”Single man”. Det blev inte så mycket av hundtricket igår. Somnade ifrån filmen (som vanligt)

20110626-092912.jpg

Fotografiska

I detta väder som sannerligen är upp och ner vänt tyckte vi Fotografiska var en bra idé.

Vi har sett Robert Mapplethorpe, Eleanor Coppola, Edward Burtynsky, Jacob Felländer och Jacqueline Hellmann.

Här är en foto taget av Christoffer inne i Coppolas installation.

Naprapaten

Ja ha. Fan. Eller lite fan men inte så farligt. Jag har förmodligen ett överbelastat knä och har blivit rekommenderad att ta det lugnt med löpningen ett tag och bygga muskler i stället. Musklerna kring knäna är förstås viktiga för att bära upp och skydda knät vid alla stötar det utsätts för under löpningen.

Det är nog som naprapaten sa, det går snabbare att bygga upp kondition och kunna öka distansen än det går att bygga upp musklerna som ska klara de längre distanserna.

Ja ja… Gym nu ett tag.

Martinlunch

Ledigheten fortsätter och det är såååå skönt. Idag har jag käkat lunch med Martin, tränat på Friskis Citys nya gym och nu ska jag snart åka och möte Christoffer som kommer med tåget från Götlaborg. :)

Belysning på balkongen.

Kreativiteten flödade verkligen när jag var på spat idag. Här är ett resultat. Köpte en gammal lampskärm på myrorna och slet av allt och hade bara ståltrådarna kvar! Sen klädde jag om. Tänk vad mycket man har i sina gömmor som man kan skapa av och med.

Hade verkligen så mycket energi i kväll!

20110621-084435.jpg

20110621-084448.jpg

Löpning

Det blev ett pass ikväll också med mina nymasserade ben. Förstörde jag allt nu? :)

Jag ska också berätta att jag fått tag på en Naprapat som ska få hjälpa mig med mina knän som busar lite med mig. Nu när jag äntligen kommit igång vill jag ju köra på och då har jag inte tid med knän som pockar på uppmärksamhet. Jag ska till Backbone och Mattias som tydligen hjälper orienteringslandslaget med löpproblem. Han borde ju veta vad han snackar om.

Nya sovrumslampor?

Dessa väckte ha-begär kan jag lova! Jag har en rad andra nya idéer till mitt hem också. Helst vill jag verkställa alla ikväll.

Mer textil till mänskigligheten!!!!

:)

20110621-084611.jpg

Min spadag!

Idag har det varit belöning för hela slanten. Dels för att jag jobbar hårt på jobbet men för att jag tränar bra. 60 minuter massage och på det hela 6 timmar spa på Grand Hotels spa Raison d’etre. Detta spa är helt fantastiskt och enligt mig inte dyrare än andra ställen!

Ångbastu, upplevelsedusch, ligga och läsa i tysta rummet, massage, äta frukt sitta i relaxen, simma och bada bubbelpool är vad jag hunnit med. Och så bokade jag en hälsolunch med räksallad.

Se de vackra bilderna! En mosaikvägg med röda näckrosor från Fagerstärn, den öppna spisen i vilorummet och min utsikt från lunchen.

20110621-084521.jpg

20110621-084533.jpg

20110621-084510.jpg

Brunch (& teater)

Idag har jag varit och ätit brunch med Maria på Rival! Både mycket trevligt och gott! (Jag har provat Råbiff nu!)

Sen skulle jag och Petri sett Angels in America på Stadsteatern men någon i ensemblen var krasslig. Var det herr Rapace tro? Hur som helst, det blev ingen teater utan en lugn hemmakväll. Tur var kanske det, jag var såååå mätt efter brunchen.