Halvdag & Finlunch

Idag har jag varit på jobbet och jobbat halvdag. Sen tog jag och Christoffer en långpromenad och avslutade med lunch på Finefood. Nu har vi slappat i soffan. C ska åka hem till Göteborg och jag ska köra cirkelfys på gymmet.

Fika & Filmkväll

Christoffer stack och hälsa på sin morbror, jag tog en fika med Anders och en sväng till gymmet.

Ikväll har vi slappat framför båda filmerna Pensionat Oscar och Blackswan. Två bra filmer. Gardells film var ett kärt återseende.

Hair

Christoffer fyller år idag. Jag har firar honom med ett besök på stadsteatern. Vi har varit och kollat på Hair. Mycket naket blev det. Bortsett från det nakna var det en bra föreställning. Egentligen är det bara två låtar jag känner igen men det det var mycket annat bra också. Fast översättningar är alltid översättningar.

Grattis Christoffer!

Betyg: Jag tror det blir en svag fyra.

Jag på väg till teatern.

20111101-211942.jpg

Helkväll

Ikväll skulle Cristina varit med men så blev det inte. Men jag, Johanna och Christoffer hade det nog ganska bra ändå. Vi börja med ett glas vin på Salt och sedan middag på Olé olé. Här anslöt Petri och nu har Johanna åkt hem och jag och C följde med P hem. Snart kommer Kai och då blir det Sidetrack och sedan Kolingsborg. What a night. :)

20111101-211806.jpg

20111101-211828.jpg

Pannkakskväll

Ikväll var det dags. Det var länge sedan nu. En pannkakskväll med Martin, Helena och Viktor.

Nu är pannkakorna uppätna, jag har fått hjälp med Wordfeudspelandet och Martin har gett mig en massa rolig ny läsning. Nu åker jag in och möter Christoffer som kommer på besök över helgen!

Trevlig middag & It-rådgivning

Ikväll var jag hembjuden till min kollega Anneli och hennes familj. Jag bjöds på gott vin, god mat och så har jag hjälpt till med lite inställningar på Spotify, rippat skivor och fört över till iPhones osv. Lite IT-rådgivning helt enkelt.

Cirkelfys

Usch vad jobbigt det var att börja jobba igen. Jag vill vara ledig! Jag i alla fall hem lite tidigare, fixade med mina blommor som behövde plockas på torra blad. Det är mycket arbete med pelargoner kan jag lova.

Efter att ha fixat lite hemma, bytt sängkläder och så, drog jag till gymmet och körde ett cirkelfyspass. Det ska bli skönt att komma i gång med träningen nu igen efter nästan en hel veckas vila.

Nu ska jag lägga mig på sängen och spela Wordfeud. :)

Brunch & hemfärd

Nu sitter jag på tåget. Det ska bli så skönt att komma hem. Innan jag stack och direkt efter frukost käkade jag brunch på Soho med Per och Ivar. Det är alltid kul att träffa gamla kompisar och det glädjer mig att vi fortfarande har kontakt.

Spelkväll

Ikväll har vi spelat tärning och Chicago med Cristoffer, Anna, Markus och Ullis. Jag vann inget men vi hade kul ändå. Nu sova. I morgon bär det av till Stockholm igen. Jag längtar faktiskt lite till och med.

Karmstolar

Ja, jag är lite knasig. Men om stolarna står kvar ibutiken efter min frånvaro från Göteborg i två månader så kändes det som om de var ämnade för mig.

Här får ni lite bilder från dagens stolsdrama samt en photoshoppad bild på min vision med stolarna. :)

Ja, vi släpade hem dem på bussen. :)

20111024-211233.jpg

20111024-211256.jpg

20111024-211318.jpg

Niceville

Ikväll har jag först hunnit ta en fika med Ola. Efter fikan käka jag, Macke och Ullis middag på Danilo på Bergakungen innan Christoffer kom och joinade för ett glas vin och sedan såg vi filmen Niceville.

En jobbig film och rasism som inte gjorde en munter men den var bra. Inte så bra som en fullvärdig fyra i betyg men ändå en svag fyra tror jag.

Härlig torsdag

Hade en supertrevlig kväll igår med Alex på Lokal, Puta Madre och Folkets bio. Har inte träffats sedan i somras så det fanns mycket kul att snacka om. Sen sprang vi på Alex kompis David som gjorde oss sällskap en stund.

Nu har jag vaknat till liv, det blev lite halvsent, och nu är det dags för lite löpning.

Lite sorgligt

För det första är hösten min favoritårstid och dessutom är ju Sandvik där jag är född en vacker plats. Nu har jag varit här i en vecka och idag åker jag vidare till ett annat föredetta hem – Göteborg.

Har hunnit plocka några sista äpplen. Jag känner mig så gammaldags men det är en fin present att ta med sig frukt från en trädgård. :) Så jag tar med mig lite och kan göra en äppelpaj i Götet i helgen.

Hej då Töreboda, hej till Göteborg. Hejdå sommaren och hej till höst och vinter.

Skövdebesök

Idag har jag varit med mamma och pappa till Skövde. Pappa skulle till sjukgymnastiken, jag passade på att fixa naglarna och medans pappa tränade träffade jag och mamma Marie, Laila och Maries barn.

20111024-212308.jpg

Regn & Rusk

Idag är inte vädret lika bra. Men det är ju höst så vad har man att förvänta. Vi har i alla fall fortsatt med städningen i källaren och i dag tog vi det sk frysrummet eller numera varulagrets rum. Jag har också hunnit rensa alla mina gamla lådor och börjat bränna gamla läroböcker. Så skönt och befriande. Jag har också hittat mycket gammalt kul som jag ska ta med mig till stockholm. Vad säger ni t ex om studentfotot nedan?

Fotvård & källarrensning

Idag har jag både hunnit med att få fotvård och arbetet nere i källaren har fortskridit. Idag har jag gjort rent tvättstugan med högtryckstvätt och piffat och puffat där inne.

Men vi har också lastat in och travat 9 kubikmeter klyven ved. Det är gött med fysiskt arbete!

Nu ikväll kommer mammas kusin och hennes man på besök. De ska se på tv vilket innebär att jag sitter med och försöker se social ut med en iPad och Wordfeudtävlande som uppdrag.

Ensamt!?

Nu har alla åkt hem. Jag minns när mormor sa när vi var små att det är roligt när ni kommer men det är ännu skönare när ni går. Idag åkte Emma, Marcus, Vincent, Ulrika och Markus. Nu är det bara jag, mamma och pappa kvar.

Det är trots allt skönt att ha sin lilla (och inte så liten förresten) familj.

Ikväll kommer mamma och pappas grannar in för att fika och spela bingolotto. Nice.

Men vet ni vad det bästa är? Det som normalt brukar sluta här. Det är bara början för mig. Nu ska jag vara ledig i en vecka. Mamma och tagit semester och allt.

20111018-170051.jpg

Underbara lördag

Jag vaknade upp till bild 1.  Som om inte det var tillräckligt liksom!?

Jag hann börja trimma och fixa lite i trädgården innan våra gäster från Vaggeryd kom, Peter, Jessica och deras dotter Elsa och hennes kompis Viktoria. Senare kom även Ullis och Macke.

Efter första fikat gick kvinnorna, utom mamma, ut för att plocka svamp. Jag gick för ut för att trimma gräset vidare när jag hittar äpplen. Och jag kan inte kast bort äpplen som var fina så jag bestämde mig för att göra äppelmos och en äppelpaj. Mamma och pappa för fick hjälpa till. Det blev två sorters äppelmos. En med smak av kanel och en naturell. Jag halverade dock sockermängden. Jag är ju så söt ändå.

  • 1 kg äpplen
  • 1/2 dl vatten
  • 6 3 dl socker

Gör så här

  1. Använd väl mogna, men inte övermogna äpplen till mos. Skala och kärna ur äpplena med en potatisskalare och skalkniv. Det är viktigt att ev skadade partier och insektsangrepp skärs bort. Lägg de färdigansade äppelklyftorna i kallt vatten så att de inte mörknar.
  2. Koka upp på svag värme så att det inte bränner vid. Rör om då och då. Känn med en provsticka att äpplena är mjuka. Rör ner sockret och låt koka upp igen.
  3. Kör äppelklyftorna till mos i matberedare. Fyll skålen till hälften och mixa i ett par omgångar så att moset inte rinner över.
  4. Häll upp i frysburkar i passande storlekar. Låt svalna och sätt på lock. Förvara burkarna i frys. Där är mosets hållbarhet ca 1 år. Ta fram så mycket som går åt och låt tina i kylskåp. Mosets hållbarhet i kylskåp är begränsat till 1-2 veckor
Senare på eftermiddagen käkade vi mammas goda smörgåstårtor.

Nu har gästerna åkt och det är bara familjen kvar. Att jag inte har nämnt brorsan beror på att han är i Bryssel med Elina över helgen.

Mot Töreboda!

Ingen löpning idag. Har fått nog av träning ändå den här veckan. Efter jobbet (jag gick lite tidigare) drog jag till stationen för att njuta av en kopp kaffe och varva ner lite innan jag satte mig på tåget ner till mor och far.

Nu har jag kommit fram, resan har gått bra och det är såååå skönt att åka tåg, och jag har hunnit umgås lite med Emma, Marcus och Vincent. Nu ska jag ta en kaffe och en katalan som mamma har köpt till mig.

20111018-184641.jpg