Film

Filmkväll med Henke

Ikväll träning och leda pass. Sen filmkväll med Henke. Efter okonomiyaki kollade vi på Days of Happiness
”Ungt dirigentlöfte når ett vägskäl i såväl privatliv som karriär, i ambitiös och psykologiskt komplex Tárbesläktad kritikerfavorit från Montreal.”

Sluta tidigare & basta

Inga planer och inställt möte på jobbet. Idag tog jag och Alex en bastu på tidig eftermiddag i Vinterviken.

Vi försökte kolla på Club Zero, ”Mia Wasikowska briljerar som sekteristisk lärarinna på internationellt elitinternat i Jessica Hausners formsäkra och satiriska ätstörnings- och hållbarhetsthriller.

Jobb & träning

Ikväll startade äntligen Husdrömmar igen. :) Slappa, jobba och lite återhämtning.

Alex var ute med en kompis. Jag kollade på lite filmfestival och såg Smoke Sauna Sisterhood, ”Flerfaldigt prisbelönt publikfavorit om anrik estnisk basturitual, kvinnorna som utövar den och deras avklädda, terapeutiska samtal i hettan.”

Serier & film

Hemma i värmen hela dagen och kollat serier. Kollat klart på Netflix – En helt vanlig familj, SVT – Alla våra hemligehter och till slut TV4s Beck.

Ikväll har vi provat maten på Triton. Väldigt gott. Kvällen avsluta vi med Staffan på Sidertrack.

Under dagenfixade vi också julkort till familjen genom att skänka pengar till Läkare utan gränser. Inspiration från Helena och Görans hälsning.

Till Göteborg

Jobba hemma på fm och sen em åka till Göteborg. Alex har varit lite krasslig så vi har haft en lugn kväll hemma och försökt se på Barbiefilmen.

Close

Idag har vi varit på Capitol och sett Close. Väldigt fin film men recensionerna lovade högt och förväntningarna var lite för uppskruvade. Henke och Alex i sällskap. Sen käka vi ihop hemma, såg på serier, spelade tvspel och grejade.

Hemmaarbete & träning

Idag har jag jobbat hemma och tränat på Friskis. I övrigt lite tv och filmfestival.

Fördom & stolthet – en queer filmhistoria blev kvällens film. Kul och utbildande. En trea

Betyg på ”Fördom & stolthet – en queer filmhistoria”

Vi har också firat mamma som fyller år idag. Hela familjen har haft digitalt fika.

Jag har också provbakat min glutenfria semmel kannapé

Innan träning hann jag åka köpa en ny favorit, en ny toasits.

Filmfestival med vänner

Idag jobb på kontoret, träning med Annie, middag med Alex, Annie och Vincent och avslutade med film med Annie och Vincent.

Vi kollade på filmen ”De oskyldiga”. Trots att den inte var traditionellt min typ var skitbra och fångade mig totalt. Satt på spänn och uppslukad alla två timmar.

Betyg på filmen De oskyldiga

Träning & 2 filmer

Jobbat hemma och sen tränat.

Ikväll har jag plöjt två filmer på Göteborgs digitala filmfestival, Gabi, 8 till 13 år och Magisterlekarna

Betyg på Gabi, 8 till 13 år
Betyget på Magisterlekarna

Har också testat 3D-scannern på telefonen. :)

Mot Stockholm

Snart hemma i Stockholm. Idag legat och slappa i soffan i Grimmered och kollat på filmer från Göteborgs Filmfestival. Jag har sett Kupé 6 och Den stora friheten. Nu är det en skön filmvecka framför oss.

Alex och hans familj har varit och kollat in den nya lägenheten för familjen och jag har fått sett min första 3d-scanning. Nu vill jag hem och 3D-scanna med min mobil och iPad.

Den stora friheten
Kupé 6

Träning & film

Idag har jag samordnat flera möten på jobbet. Efter det träning med Annie. Sen middag med Vincent, Annie och Alex. Och till slut höjdpunkten Utvandrarna på bio med Annie, Vincent och Linnea.

Wow. Vilken bra film det var. Ville se den som ”en film man bör se” men känner efter den var sååå fin och så sevärd oavsett hur klassiska böckerna eller första filmen var.

Lugn nyår

Vi har firat nyår för första gången själva. Serier och indisk mat. :) Vi såg också filmen Don’t look up.

Bio

Idag har jag jobbat lite på förmiddagen och för första gången på länge har jag varit på bio. Jag och Tomas har sett Florence Foster Jenkins. Jag visste inte om jag skulle skratta eller gråta åt ödet för tanten. Jag visste inte heller om jag skulle ogilla eller gilla filmen. Det slutade ändå med att jag småfnissade då och då och hade en hyfsad filmstund. :) Men det kan inte bli mer än en svag trea.

betyg3

Ikväll kom Alex hem och vi har softat med te, smörgås och tvserier. :)

Födelsedagsfest

Det var en rolig kväll igår. :) Det blev lite sent. Idag har vi slappat med att se på den nya serien The night manager. Väldigt bra. I morgon får vi se slutet. Ikväll har vi grattat Clara som fyllt 30. :) Nu ut på klubb igen men denna gången i slakthuset.

Utflyktsdag

Vi hann med mycket idag. Vi har fikat på Artipelag, hälsat på Britt, ätit lunch på Ulriksdals slottsträdgård och shoppat på Mall of Scandinavia. Ikväll filmkväll, Pretty Woman. :)

Danish girl med Malin

Efter jobbet har jag hängt med Malin och varit och sett den fina filmen Danish girl. Det blir en fyra i betyg på den filmen. På lunchen hann jag hämta bilen och köra Alex till Arlanda.

betyg4

Drinkar

Jobbat som vanligt och sen har vi lagat mat efter vi kom hem. Men efter att ha kollat in en Beckfilm insåg vi att det var för tidigt att lägga sig så vi tog en Car2Go till söder för en drink på Tjoget. Väl där blev vi så inspirerade så vi gick hem och provade göra själva. :)

Filmförmiddag & Eftermiddagssimning

Idag har vi slappat i sängen hela förmiddagen. Vi har sett hela miniserien London Spy som var ruggigt bra! Rekommenderas varmt.

Vi tog en tur till Liljeholmen för shopping, besök på en fest i Alex gamla studio, simning i Eriksdalsbadet, matlagning hemma och en avslutande drink på Göteborg.

Löpning & Pride

Full fart på jobbet och lika mycket fart blev det på löppasset. Sen snabb middag genom en ICA sallad under tunnelbaneresan till Hötorget. Här mötte jag upp Remy och Julio för att se den ny filmen Pride.

Hög grad av feelgood, bra tema och söta skådespelare blir en normal fyra i betyg.

betyg41

maxresdefault

Frukost & Duvor

Inga resor eller andra heldagsaktiviteter. Skönt! Idag har jag haft Oscar, Ann och Gustav på frukostbesök. Sen tog jag en promenad och fikade med Anders och sen kollade jag in Roy Anderssons nya film En duva satt på en gren och funderade på tillvaron. Men den var inte så bra som jag hoppades på. Det blir bara en trea.

betyg3

en-duva-satt-pa-en-gren-och-funderade-pa-tillvaron-947778l

IMG_3706.JPG

IMG_3704.JPG

IMG_3721.JPG