Bröllopsförberedelser

Ikväll tog jag tåget från Stockholm och lämnade stadens puls för pulsen inför ett bröllop i Töreboda. Hemma var förberedelserna långt gångna och i full fart. I morgon är jag ledig från jobbet och ska göra mitt bästa för att bidra till bröllopet. Jag hoppas på lite uppehåll i morgon så jag hinner klippa gräset och göra det riktigt fint i trädgården.

Må vädergudarna vara med oss och det blir fint på lördag. Jag kollar yr.no varje timma snart.

En lugn räkmacka på Medis…

Ja, ikväll skulle jag träffa Per, en kompis från Göteborg, som är på besök i Stockholm. Vi hade bestämt oss för en drink och lite käk på Medis. När klockan var 19 kommer Danne och hans vänner tillbaka in till stan då deras teaterföreställning hade ställts in. Då började det beställas in hela flaskor med vin och inte bara en flaska utan typ fyra eller fem innan det blev för kallt och vi gick till Malmen.

Klockan 2, typ för fem minuter sedan kom jag hem och ska jobba som vanligt i morgon (läsa idag).

Vilken fest det blev. Tack tjejer och killar! Nu ska jag försöka sova lite.

Anna-Maria och Tina, 22.30

Drinkar på Malmen, 00.15

Tina och Danne på Mc Donalds, 01.30

Bröderna Karlsson

Jag har hittills haft 100% utdelning på att vara med i Taxi Stockholms tävlingar. Den här gången vann jag biljetter till smygpremiären av Bröderna Karlsson.

Till mitten av filmen kändes många av de komiska incidenterna väldigt förutsägbara men sen mot slutet vill jag nog ändå säga att det var en väldigt rolig och bra film på många sätt. Danne tyckte det var som en fars men det tycker inte jag. Eller ja, kanske de som är känsliga upplever det så men inte jag. :)

Jag älskar ju svenska filmer hur ensam jag än vet att jag är om detta. Jag ger filmen ett högt betyg, fyra B’n.

New York

Ikväll har min kille berättat lite om New York inför vår resa dit. Bland annat berättade han om ”flygvärdinnan” på Liberty Isalnd och var ”Elton John” sköts utanför Dakota Building.

Han påstår att han bott där.

Undrar vad av allt detta som är sant. Oavsett ser jag fram emot att åka dit snart.

Slipsmode

Enligt min pojkvän är det smala slipsar som gäller. Och med det som utgångspunkt var det många som lades i högen för att bäras ner i källaren.

Ja, de skulle nästan kunna fungera som haklappar. :)

För kärleken

Vi har precis varit och sett den nya svenska filemen För Kärleken. Ett bra budksap, kanske lite väl tydligt ibland. Bra skådespelare men ändå lite lågbudget för själva filmen. En tänkvärd film helt klart om hur det är att leva i detta moderna samhälle.

Mitt betyg:

Party på Kvarnen!

Det blev en helkväll på söder, med Danne, Tina och Lena. Vi var först på Kvarnens uteservering, sen gick vi till en annan uteservering, sen gick vi till vanliga Kvarnen och till slut hamnade vi på Malmen.

Kvarnen verkar inte vara med mest hippa stället. Det är många som har rynkat på nästan när jag berättat om hur nöjd jag var med maten. Men det kan tilläggas att det var bara matgäster när vi var där och det var inte bara en sunkig pub. Jag var i alla fall väldigt nöjd med min Renskavspanna.

På vägen hem från Malmen sprang jag på min syssling Vanessa som jag inte sett i verkliga livet sen jag var så liten så jag inte minns det men som jag är vän med på Facebook. Kul! Vi bytte några ord och jag fick hälsa på hennes man med samma namn som jag.

Och förresten, en grej till. Vilket jävla skyfall vi hade också. Vi var genomblöta när vi kom hem på den korta promenaden från tvärbanan. Nu i sängen och ska snart sova.

Inception

Danne och jag har varit och kollat på film, snart har jag mitt guldkort hos SF. : )

Filmen är en sk Dannefilm, han betalar, jag följer med. Tyvärr somnade jag vilket kan hända till den här typen av filmer. Det är väldigt mycket fantasi och fiction för min smak.

Nu på väg till Tina och Lena som sitter på Medis och väntar.

Mitt betyg:

Afterwork i gott sällskap

Ibörjan hade vi inte vädrets makter med oss. Vi började med ett försök på Mosebacke men det blev för kallt för att sitta där så vi tog en tur till Torget och därefter middag på Vapiano i stället. Vi följde Johanna till pendeltåget och sedan tog vi en skön promenad hem.

Frukost på jobbet

Idag var det lön så jag slog till med en köpefrukost.

Smörgås och juice från Mc D. Lott och risofrutti från Pressbyrån. Och kaffe från kaffeautomaten från Kaffeknappen.

Mälarpaviljongen

Idag gick jag tidigare från jobbet för att leta bröllopspresent och efter det mötte jag upp Daniel och Petra för en kväll på Mälarpaviljongen. På vägen dit åt vi middag på Gyllene Måsen. På Mälarpaviljongen mötte jag min ”tysta” men kanske mest trogna bloggläsare, Lindha och Lars och deras vänner. Tack för att ni hjälper till att hålla besöksstatistiken uppe. :)

Vägen hem tog vi promenerandes. Visst är Stockholm vackert om kvällarna!?

I morgon ska vi på AW med Johanna och vi ska försöka toppa alla redan så trevliga kvällar denna vecka.

Vänlighet

Ibland är jag bra snäll. :) Idag tog jag stora kreditkortet och vagnen och gick och köpte bröd, kakor, dricka och annat till vårt ”lager” på jobbet så Sara inte behöver gå och köpa det direkt när hon är tillbaka. Det var väl snällt.

Och till min pojkvän köpte jag räkor (rökte och vanliga) att smaska på tillsamman aioli, bagueetter och rosé.

Som efterrätt köpte jag en lyxshake på Max och Danne smågodis på Hemmakväll.

Räkor & vitt vin

Japp. Det var precis vad vi var sugna på som idag och som vi pratade om i helgen om att köpa. Vi provade både en skål med rökta och en skål med vanliga. Jag tror de rökta vann smaktävlingen.

Var? Jo på Urban Deli vid Nytorget.

På vägen hem, som efterrätt, blev det en Frosh för mig och en milkshake för Danne.

Löpning & Promenad

Nyttigt och onyttigt. Jag gjorde en väldigt stor äppelpaj i söndags och jag blir ju helt enkelt tvungen att äta lite idag också. En liten bit när jag kom hem från jobbet och en lite större som belöning efter löpturen.

Efter löptur ville Danne ta en promenad så det blev samma tur en gång till fast i promenadtempo. Här kommer några bilder från promenaden. Visst är båten häftig med alla blommor på?

Sköna söndag

Effektiv men slapp och skön dag.

09.00 Enkel frukost
09.30 Promenad upp på hammarbybacken
10.30 Ordentlig frukost
13.00 Fika på balkongen (kaffe och äppelpaj) med Tina
14.00 Champagne och TP på balkongen
15.00 ”TV-Theme-frågesport” på balkongen med blåbärsmojito
16.00 Kyckling middag på balkongen
17.00 kortspel och rosévin på balkongen
19.00 Provar vinet på nya Elite Marina Tower i Saltsjökvarn
21.00 promenerar hem igen

Wow! Vilken skön dag!

Mitt första partitest…

Och det gick inte så bra. Eller är det sant? Hmm… Jag som börjat betala för min musik och allt. Jag kan inte ha mina största sympatier med piratpartiet.

Alltid spännande med  valår och det kommer säkert bli fler partitester framöver.

Besök hos Fred och hans familj

Ikväll har vi varit ute och träffat Fred för första gången. Den lilla människan på bilderna är Fred och den stora är jag.

Fred är alltså min fd kollega och väns 4 veckor gamla son och ikväll fick vi träffa det söta livet. Han var, i alla fall enligt mitt sätt att se det på, ett väldigt uttrycksrikt barn. Så många tydliga ansiktsuttryck, konfunderad, glad, arg , förvånad och nyfiken.

Sen kan man tillägga att han är ganska kunglig av sig, redan från start. Han valde att se världen för första gången på kronprinsessparets bröllopsdag. : )

Alexia, hoppas det var ok att låna bilderna för att berätta om besöket eftersom jag slarvade med min egna kamera

Badlördag! Eller inte?

Hoppade upp ganska tidigt och käkade frukost för att sen ta med våra nya stola och åka till Saltsjöbaden som helgtraditionen bjuder. Men solen försvann snabbt. Vi hann i alla fall få lite sol, äta lunch och spela en omgång M.I.G innan vi åkte hem lite tidigare på grund av molnen.